Güç sırasında yaralanan leyleklerin tedavisi tamamlanarak tabiata salındı - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Ağustos, 2023 00:24 tarihinde yayınlandı
0
0

Güç sırasında yaralanan leyleklerin tedavisi tamamlanarak tabiata salındı

Göç seyahati yaptıkları sırada yaralı olarak Kastamonu’da bulunan iki leylek, tedavilerinin akabinde tekrar doğal hayat alanına bırakıldı.
Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte göç seyahatini başlayan leyleklerden iki tanesi, Kastamonu’da vatandaşlar tarafından yaralı olarak bulundu. Yaralı leylekler, Tabiat Muhafaza ve Ulusal Parklar 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu Vilayet Şube Müdürlüğü (DKMP) takımları tarafından müdafaa altına alındı. Yaralı bulunan iki leylek, tedavileri için Sarıkum Yaban Hayvanı Kurtarma Merkezine nakledildi. Buradaki tedavilerinin akabinde leylekler, tekrar doğal ömür alanına bırakılarak göç seyahatlerine uğurlandı.
Leylekler, ilkbahar ayı geldiğinde kışlama alanlarından ayrılarak, üreme devrini geçirecekleri ve yavrularının büyütecekleri alanlara göç etmesiyle biliniyor. Sonbahar ayı gelince leylekler, yavrularıyla birlikte kışlama alanlarına tekrar dönüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda kiz cocugu attigi mesajla kurtarildi 4 gozalti ngjlcwKV
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mart, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da kız çocuğu attığı mesajla kurtarıldı: 4 gözaltı

Samsun’un Atakum ilçesinde alıkonulduğunu iddia ederek cep telefonundan mesaj atıp yardım isteyen 16 yaşındaki kız çocuğu, polis ekiplerince kurtarıldı. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

Olay, Atakum ilçesi Körfez Mahallesi 5082 Sokak üzerindeki bir bekar evinde saat 05.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 16 yaşındaki B.B. adlı kız çocuğu uyuşturucu içilen ortamda alıkonulduğunu ve evden çıkmasına izin verilmediğini ileri sürerek bir yakınına cep telefonuyla mesaj atıp yardım istedi. Olay polise haber verildi. Atakum İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, belirlenen adrese operasyon düzenledi.

Polis ekipleri tarafından eve yapılan baskında B.B. adlı kız çocuğu kurtarılırken, evde N.T. (17) adlı bir kız çocuğunun daha bulunduğu tespit edildi. Yapılan incelemelerde evde bulunan şahısların uyuşturucu kullandıkları tespit edildi. Operasyonda uyuşturucu içme aparatları ile bir miktar uyuşturucu madde ele geçirilirken, olayla ilgili yardım isteyen kızın ablası E.G. (20) ile N.B. (19), C.K. (23) ve C.Ö.Ç. (27) gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 1’i kadın 4 kişi bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin