Göç seyahati yaptıkları sırada yaralı olarak Kastamonu’da bulunan iki leylek, tedavilerinin akabinde tekrar doğal hayat alanına bırakıldı.
Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte göç seyahatini başlayan leyleklerden iki tanesi, Kastamonu’da vatandaşlar tarafından yaralı olarak bulundu. Yaralı leylekler, Tabiat Muhafaza ve Ulusal Parklar 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu Vilayet Şube Müdürlüğü (DKMP) takımları tarafından müdafaa altına alındı. Yaralı bulunan iki leylek, tedavileri için Sarıkum Yaban Hayvanı Kurtarma Merkezine nakledildi. Buradaki tedavilerinin akabinde leylekler, tekrar doğal ömür alanına bırakılarak göç seyahatlerine uğurlandı.
Leylekler, ilkbahar ayı geldiğinde kışlama alanlarından ayrılarak, üreme devrini geçirecekleri ve yavrularının büyütecekleri alanlara göç etmesiyle biliniyor. Sonbahar ayı gelince leylekler, yavrularıyla birlikte kışlama alanlarına tekrar dönüyor.


Güç sırasında yaralanan leyleklerin tedavisi tamamlanarak tabiata salındı
Samsunspor’dan Okan Kocuk’un milli takıma seçilmemesine tepki
Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, A Milli Takım’ın Dünya Kupası için açıklanan geniş kadrosunda Okan Kocuk’a yer verilmemesine tepki gösterdi.
Samsunspor kalesini koruyan Okan Kocuk’un 2026 FIFA Dünya Kupası’nda mücadele edecek milli takımın geniş kadrosunda yer almamasına Samsunspor’dan tepki geldi. Kırmızı-beyazlı kulüpten konuya ilişkin yapılan açıklamada, “A Milli Takımımızın açıklanan geniş aday kadrosunda, kalecimiz Okan Kocuk’un yer almamasını şaşkınlıkla karşılamış bulunuyoruz. 2025-2026 sezonunda ortaya koyduğu başarılı performansın yanı sıra, UEFA Konferans Ligi’nde en çok maçta kalesini gole kapatan (clean sheet) kaleci istatistiğine ulaşan sporcumuz Okan’ın, Milli Takım aday kadrosunda değerlendirilmemesi futbol kamuoyunda da soru işaretleri oluşturmuştur. Ancak inanıyoruz ki ortaya koyduğu performans ve duruş, er ya da geç hak ettiği değeri görecektir.Çalışmaya, üretmeye ve gelişmeye devam” ifadeleri yer aldı.
Okan Kocuk, bu sezon Samsunspor formasıyla 46 maçta kalesini korudu.

