Karabük Postası tarafından
06 Kasım, 2022 13:53 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

GSİM’den Sabah Namazı Buluşmaları

Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından  İl genelinde Bakanlık Yurtlarında kalan öğrencilerle Tarihi Çarşı Köprülü Mehmet Paşa Camiinde sabah namazı buluşmalarına başlanıldı. Programa, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Yurt Hizmetleri Müdürü Mehmet Özkeskin, Gençlik Hizmetleri Müdürü Hüseyin Bilicioğlu, Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Özcan, Safranbolu Müftüsü İsmail Temur, Özel Barınma Hizmetleri Müdürü Serdar Ali Osman Sevim, Yurt Müdürleri, Bahaddin Gazi ve İsmail Necati Efendi Erkek Öğrenci yurtlarında kalan öğrenciler, yurtlarda görev yapan Eğitim Sorumluları, Manevi Danışmanlar, Şehit Murat Akdemir Proje İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve velileri de katılım sağladı. Safranbolu Eski Çarşıda kılınan sabah namazı sonrası gençlerle  kısa bir çarşı turu yapıldı ardından gençlere  Tarihi Müze bahçesinde çorba ve simit ikramı yapılarak  Karabük'ün ve Safranbolu’nun tanıtımı yapıldı. Gençlerle sohbet eden Gençlik ve Spor İl  Müdürü Coşkun Güven, öğrencilerin akademik eğitimleri yanında, onlarla sosyal ve kültürel etkinlikler kapsamında farklı etkinlikler yapmaya devam edeceklerini söyledi. (Halil Kızılyer)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Ekim, 2025 04:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Gazze için tekne ile denize açıldılar

Artvin’in Arhavi ilçesinde Filistin’e takviye maksadıyla, Türk ve Filistin bayraklarıyla donatılan tekneler denize açıldı. "Sumud Filosuna" dayanak için düzenlenen programa çok sayıda vatandaş katıldı.
Filistin’e Takviye Platformu öncülüğünde organize edilen programda Arhavi Balıkçı Barınağı’nda toplanan tekne ve gemiler, Türk ve Filistin bayraklarıyla süslenerek denize açıldı. Karadeniz açıklarında bir müddet yol alan tekneler, daha sonra Hopa İskelesi’ne ulaştı. Burada toplanan vatandaşlar, denizden gelen konvoyu alkışlarla karşıladı.
İlim Yayma Cemiyeti Artvin Şube Lideri Hayati Güneri, Filistin davasının insanlığın ortak problemi olduğunu vurgulayarak, "Bugün burada vicdanımızın sesini duyurmak, insanlığın davetini yükseltmek için toplandık. Sumud Filosuna dayanak vermek, Filistin halkının yanında olduğumuzu göstermek için buradayız" dedi.
Gazze’de sivillerin yıllardır abluka altında yaşadığını hatırlatan Güneri, "Onların umudu bizim umudumuzdur, direnişleri bizim direnişimizdir. Dünyanın neresinde olursa olsun, paklar ölürken susamayız" sözlerini kullandı.
Katılımcılar, üzerinde "İnsanlığın Ortak Vicdanı SUMUD Filosuna Selam Olsun", "Direnişin ve Umudun Filosu SUMUD" yazılı pankartlar açtı. Tekbir getiren küme, "Siyonist İsrail Gazze’den Defol" ve "SUMUD’a Selam Direnişe Devam" sloganları attı. Program, okunan dua ile sona erdi.
Etkinliğe Hopa Kaymakamı Abdullah Aslan Türk, Arhavi Belediye Lideri Turgay Ataselim, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin