Reklam
Reklam

GSİM’de Hami Kurum Projesi İşbirliği Protokolü İmzalandı

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
31 Mart, 2022 14:42 tarihinde yayınlandı
0

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ile Şehit Ercan Hırçın Orta Okulu arasında “Hami Kurum Projesi İşbirliği Protokolü” imzalandı.

İmza öncesi kısa bir konuşma yapan Karabük İl Gençlik ve Spor Müdürü Coşkun Güven  “Protokolde, Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullar ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz arasında kaynaşma, dayanışma, işbirliği ve Hamilik duygularını arttırmak, kurumumuz ve okullar arasında köprüler kurulmasını sağlamak amacıyla başlatılan “Hami Kurum Projesi” İşbirliği ile okullarımıza desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Güven’in yaptığı konuşmanın ardından işbirliği protokolü Şehit Ercan Hırçın Ortaokulu Müdürü Ahmet Abdullahoğlu arasında imzalandı

Bizi sosyal medyadan takip edin

Çeltik üretiminde ekim alanları genişliyor

Celtik uretiminde ekim alanlari genisliyor
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
21 Haziran, 2026 13:33 tarihinde yayınlandı
0 0

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Çeltik Ekimi Kanunu’nun 19. maddesinde yapılan değişiklikle çeltik üreticilerinin uzun süredir gündeminde olan mesafe kısıtlamalarında düzenlemeye gidildi. Yeni uygulamayla çeltik ekim alanlarının genişlemesinin önü açıldı.

Düzenleme kapsamında illerde uygulanan 1.000 metrelik ekim mesafesi sınırı 500 metreye indirildi. İlçelerde ise 500 metrelik güvenli mesafe uygulaması devam edecek.

Büyükşehir Yasası sonrasında köy statüsünden mahalle statüsüne geçen yerleşim yerlerinde yaşanan üretim sorununa da çözüm getirildi. Daha önce mahalle statüsü nedeniyle 500 metreye çıkarılan ekim mesafesi, mevzuata eklenen “mahalle” ibaresiyle yeniden 50 metreye düşürüldü.

Tarım ve Orman Bakanlığı verilerine göre düzenleme, büyükşehirlerde mahalle statüsü nedeniyle üretim alanları daralan yaklaşık 7 bin 500 çeltik üreticisinin yaşadığı sorunu ortadan kaldırdı.

Öte yandan Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı yaklaşık 20 bin çeltik üreticisinin de işlemlerinde kolaylık sağlandı. Yapılan değişiklikle birlikte çeltik ekim alanlarında artış beklenirken, üreticilerin daha geniş alanlarda üretim yapabilmesinin önü açıldı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin