Reklam
Reklam

GSİM’de 2024 Yılı Çalışmaları Değerlendirildi

678f77b652333
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
21 Ocak, 2025 13:32 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, 2024 yılı boyunca gerçekleştirdiği çalışmaları ve elde ettiği başarıları değerlendirdi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven,  geçtiğimiz yıl boyunca önemli adımlar atarak gençlik ve spor alanlarında büyük ilerlemeler ve başarılara imza attıklarını ifade etti.

2024 yılında, Karabük’te 68 tesisin faaliyete geçmesi, 47 farklı spor branşında faaliyetler düzenlenmesi ve 27 bin 464 lisanslı sporcunun yer aldığı bir spor ekosistemi oluşturuldu. Bu süreçte, 7 farklı takım ulusal liglerde mücadele etti ve 2 bin 389 okul sporları lisanslı sporcusu başarılarıyla adından söz ettirdi.

Karabüklü 72 milli sporcu, ulusal ve uluslararası arenada elde ettikleri derecelerle Karabük’ün gurur kaynağı oldu. Ayrıca, 2024 yılı boyunca 19 ulusal ve uluslararası turnuva düzenlendi ve bu turnuvalara ev sahipliği yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençlerin sosyal gelişimini destekleyen projelere de hız verdi. 23 bin 346 gençlik merkezi üyesi, atölye çalışmaları, gönüllülük projeleri ve liderlik eğitimleriyle geleceğe daha donanımlı hazırlanırken, 12 bin 177 öğrenciye barınma hizmeti sunuldu.

Hep birlikte, sporu ve gençliği daha ileriye taşımak için çalıştıklarını ifade eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven; “Amatör ve profesyonel sporcularımıza sağladığımız eğitim ve altyapı destekleri sayesinde, bölgesel ve ulusal müsabakalarda önemli başarılara imza attık. Gençlik merkezlerimizde düzenlediğimiz eğitim, kültürel ve sanatsal faaliyetlerle gençlerimizin sosyal ve kişisel gelişimine katkı sağladık. Atölye çalışmaları, gönüllülük projeleri ve liderlik eğitimleri ile gençlerimizi geleceğe hazırladık. Şehrimize kazandırdığımız yeni spor tesisleri ve modernize ettiğimiz mevcut alanlarla, sporu daha erişilebilir hale getirdik” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

SGK’dan borçlu işveren ve sigortalılara büyük kolaylık

21 Haz 2026 14 51 49
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
21 Haziran, 2026 14:53 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0 0

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), prim ve diğer Kurum alacaklarının yapılandırılmasına yönelik önemli kolaylıklar getiren yeni düzenlemeleri hayata geçirdi. Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Yıldırım, 4 Haziran 2026 tarihli ve 33270 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7582 sayılı Kanun kapsamında, SGK Başkanlığı tarafından yayımlanan 2026/15 sayılı Genelge ile tecil işlemlerinde önemli değişiklikler yapıldığını açıkladı.

Yıldırım, yapılan düzenleme ile 6183 sayılı Kanun’un 48’inci maddesi uyarınca uygulanan azami tecil süresinin 36 aydan 72 aya çıkarıldığını belirtti. Ayrıca teminatsız tecil tutarının 10 milyon TL olarak yeniden belirlendiğini ifade etti.

Yeni uygulama kapsamında, 16 Haziran 2026 ile 31 Ağustos 2026 tarihleri arasında yapılacak tecil başvurularında yıllık tecil faiz oranının yüzde 39 yerine yüzde 29 olarak uygulanacağını kaydeden Yıldırım, bunun borçlu işveren ve sigortalılar için önemli bir avantaj sağlayacağını söyledi.

Düzenlemenin, 2026 yılı Haziran ayı ve öncesine ait sigorta primi, işsizlik sigortası primi, kesinleşmiş idari para cezaları ile bunlara ilişkin fer’i alacakları kapsadığını belirten Yıldırım, söz konusu borçlar için 31 Ağustos 2026 tarihine kadar tecil başvurusu yapılabileceğini bildirdi.

İlk taksitini süresinde ödeyen borçlular hakkında icra takipleri, haciz ve satış işlemlerinin durdurulacağını vurgulayan Yıldırım, araçlar üzerindeki yakalama şerhlerinin de kaldırılabileceğini ifade etti.

Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak vatandaşları ve işverenleri bilgilendirmeyi sürdürdüklerini belirten Yıldırım, “İşverenlerimiz ve sigortalılarımızın sağlanan bu avantajlardan yararlanabilmeleri için Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne başvuruda bulunmaları önem arz etmektedir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin