Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Şubat, 2023 15:44 tarihinde yayınlandı
0

GSİM Gönüllüleri Deprem  Bölgesine Gitti

Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı deprem gönüllüleri, depremzedelere yardım için, bölgeye ulaşmak üzere yola çıktı.

Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven; “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü gönüllüleri, hepimizi yasa boğan depremler sonrası deprem bölgelerindeki enkaz altındaki vatandaşlarımızın kurtarılma çalışmalarında yanında olmak için Karabük’ten uğurlandı.  Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personellerinden oluşan gönüllü bir ekip, deprem bölgesinde yaraların sarılmasında görev alan gönüllü gençlere destek olmak için sabah saatlerinde İl Müdürlüğü önünden yola çıktı” dedi. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
turhalda yesilirmak suyu tasti bazi evleri su basti yOxMV31E
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Turhal’da Yeşilırmak suyu taştı, bazı evleri su bastı

Tokat’ın Turhal ilçesinde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle bazı mahallelerde su baskınları yaşandı. Almus Barajı’nda su seviyesinin yükselmesi ve dolusavaktan taşma riskinin gündeme gelmesi ilçede endişeyi artırırken, barajdan gelecek muhtemel taşkın öncesinde Borsa Mahallesi’nde çok sayıda ev sular altında kaldı.

Edinilen bilgilere göre, son günlerde etkili olan yağışlar nedeniyle Yeşilırmak kenarındaki evlerde su birikintileri oluşturdu. Özellikle Borsa Mahallesi’nde bazı evlerin giriş ve zemin katlarını su bastı. Bazı vatandaşların güvenlik amacıyla üst katlara çıktığı öğrenildi.

Mahalle sakinlerinden Abbas Keskin, yaşanan durumun endişe verici boyuta ulaştığını belirterek; “Şu an Turhal Borsa Mahallesi’ndeyiz. Almus Barajı hiç taşmamışken evler su altında kaldı. Bu tarafa doğru her yer deniz gibi. Yarın Almus Barajı taştığında ne olacak biz onu bilmiyoruz. İnsanlar ikinci kattan aşağı inemiyor. Evler su altında kaldı” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin