blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
26 Eylül, 2024 12:29 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Grip Riskinden Aşıyla Korunmak Mümkün

Karabük'te soğuk havaların etkisiyle grip (influenza) vakalarının artış göstermesi bekleniyor. Uzmanlar, grip virüsünün solunum yolu sisteminde hızla yayılarak, ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği konusunda uyarıyor. Özellikle bağışıklık sistemi zayıf olanlar, çocuklar ve yaşlılar, grip için yüksek risk grubu içerisinde yer alıyor. Grip aşısı, Eylül ve Ekim Ayları’nda yapılması halinde, 6 - 8 ay boyunca etkili bir koruma sunabilir. Aşının, grip virüsüne karşı bağışıklık sistemini güçlendirerek, hastalığın ciddiyetini azaltacağı belirtiliyor. Kronik hastalıkları bulunan bireyler astım, KOAH, diyabet ve obezite gibi grip gelişimi açısından daha fazla risk taşıyor. Uzmanlar, grip ve soğuk algınlığının farklı olduğunu vurguluyor. Gripte ateş, halsizlik ve genel yorgunluk gibi belirtiler daha şiddetli seyrederken, soğuk algınlığı genellikle daha hafif geçiyor. Grip, tüm solunum yollarını etkileyerek, özellikle kronik hastalıkları olanlar için tehlikeli hale gelebiliyor. Bu nedenle, sağlık uzmanları, risk grubundaki bireyleri grip aşısı yaptırmaya teşvik ediyor. Grip mevsimi öncesinde alınacak önlemler, hem bireylerin hem de toplum sağlığının korunmasında büyük rol oynayacak. Aşı ile gripten korunmak, hastalığın yayılmasını önlemede en etkili yöntemlerden biri olarak öne çıkıyor.  
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
29 Temmuz, 2025 15:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Şahin ve Keskinkılıç’tan Yangınla Mücadeleye Teşekkür

AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Karabük’ün Kahyalar köyü kırsalında çıkan orman yangınına ilişkin açıklamalarda bulunarak yangınla mücadelede görev alan tüm kahramanlara minnet ve şükranlarını sundular.

Milletvekilleri Şahin ve Keskinkılıç, yangının çıkmasının ardından 4 helikopter, 174 kara aracı ve 481 personelin canla başla müdahalede bulunduğunu belirterek, "Yangın büyük ölçüde etkisini yitirse de, ormanlarımızı koruma mücadelemiz gece gündüz demeden devam ediyor. Bu mücadele, Karabük’ün yüreğiyle veriliyor" dedi.

Yangına havadan ve karadan yoğun müdahale edildiğini ifade eden Şahin ve Keskinkılıç, , sahadaki ekiplerin yangını en kısa sürede tamamen kontrol altına almak için büyük özveriyle çalıştığını kaydetti.

Açıklamanın devamında, yangınlara karşı mücadelede görev alan tüm kamu kurumlarına, yerel yönetimlere, sivil toplum kuruluşlarına ve kendi imkanlarıyla destek veren vatandaşlara teşekkür eden Şahin ve Keskinkılıç, "Bir haftadır ilimizde devam eden yangınlara karşı, gökyüzünde, karada, cephe hattında ter döken kahramanlarımızın her biri birer destan yazıyor" diyerek, bölge halkının fedakarlığına da dikkat çektiler.

Milletvekilleri Şahin ve Keskinkılıç, "Rabbim, ülkemizi ve milletimizi her türlü felaketten muhafaza eylesin" temennisinde bulundular.

Bizi sosyal medyadan takip edin