Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ekim, 2024 19:09 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Görüntülediği vaşak kaçınca verdiği tepki tebessüm ettirdi

Karabük'ün Ovacık ilçesinde nesli tükenme tehlikesi altındaki vaşak, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. İmanlar Köyü yakınlarında bir vatandaş yolun kenarında yatan vaşağı fark etti. Kendisini görüntüleyen vatandaşa adeta poz veren güzelliği ile mest etti. "Gel" diye seslendiği vaşağın ormanlık alana doğru kaçtığını gören vatandaşın "Lanet olası nereye gidiyon" diye verdiği tepki tebessüm ettirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Mayıs, 2025 20:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çaycuma’da zekâ ve eğlence buluştu: ÇAZOP fuarı açıldı

Çaycuma ilçesinde "8. Çaycumalılar Buluşuyor" aktiflikleri kapsamında düzenlenen Çaycuma Akıl ve Zeka Oyunları Fuarı’nın (ÇAZOP) açılışı gerçekleştirildi.
7’den 70’e Herkes İçin Oyun" sloganıyla yola çıkan fuar, 2-3 Mayıs tarihlerinde 15 Temmuz Cumhuriyet Meydanı’nda, 4 Mayıs’ta ise Ömür Park’ta Çaycuma halkıyla buluşuyor.
Programa; İlçe Kaymakamı Adem Kaya, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Ayhan Alagöz, İlçe Özel Yönetim Müdürü Kemalettin Yaşar, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Şendoğan Kaya, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Fuarın açılış kurdelesi protokol tarafından kesildi. 81 ili temsilen hazırlanan toplam 81 oyun, iştirakçilere sunuluyor. Fuarda; 35 masa oyunu, 10 dev oyun, 36 kişisel oyun, yer alıyor. Aktiflikte 12 öğretmen ve 50 öğrenci istekli olarak misyon alırken, tertip bölge açısından da bir birinci olma özelliği taşıyor.
Açılış konuşmasında Kaymakam Kaya, çocukların zihinsel gelişimine katkı sunan bu cins aktifliklerin değerine değinerek, toplumun her bölümünün bu fuardan faydalanabileceğini belirtti. Belediye Başkanı Kantarcı ise, "Akıl ve zekâyla donatılmış bireyler geleceğimizi şekillendirecek. Bu fuar, hem eğlenceyi hem de eğitimi bir ortaya getiriyor" dedi.
Her yaştan iştirakçiye açık olan fuar, bilhassa aileler ve öğretmenler tarafından büyük ilgi görüyor. Ziyaretçiler, oyunlar aracılığıyla hem eğleniyor hem de stratejik düşünme, sorun çözme ve dikkat geliştirme hünerlerini artırma fırsatı yakalıyor.
ÇAZOP Fuarı, 4 Mayıs akşamına kadar ziyaret edilebilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.