blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Kasım, 2025 12:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Görmeyen gözlerle değil, hisseden kalple çalıyor

Ordu’da yaşayan 30 yaşındaki Kemal Çoban, görme engelli olmasına karşın Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK) aracılığıyla piyano öğrendi. Kemal Çoban hem azmiyle hem de başarısıyla etrafındakilere örnek oluyor.
Ordu’nun Fatsa ilçesinde yaşayan ve memur olarak vazife yapan Kemal Çoban, doğuştan gelen rahatsızlığı nedeniyle ilerleyen yaşlarda görme yeteneğini kaybetmeye başladı. Lakin o, bu durumun hayallerine mani olmasını müsaade vermedi. Fatsa ORMEK aracılığı ile tanıştığı piyano sayesinde yeni bir dünyaya kapı araladı.

Kalbiyle hissederek çalıyor
ORMEK’te aldığı piyano eğitiminde kısa müddette büyük bir ilerleme kaydeden Çoban, derslerindeki başarısıyla hem öğretmenlerinin hem de arkadaşlarının takdirini topluyor. Görme pürüzüne karşın notaları kalbiyle hissederek çalan Çoban, her tuşa dokunduğunda ömür sevinci de güçlü tutuyor.

"Piyano çaldıkça çok keyifli oluyorum"
Kurslarını aksatmandan sürdüren Kemal Çoban, yıllardır bir enstrüman çalma hayali olduğunu ve bu hayalini ORMEK aracılığı ile gerçeğe dönüştürdüğünü söyledi. Notaları öğrendikçe, kesimleri çaldıkça çok keyifli olduğunu ve haz aldığını kaydeden Çoban, "Adalet Bakanlığında memur olarak çalışıyorum. Birebir vakitte yüksek lisans öğrencisiyim. İş ve eğitimim haricinde kalan boş vakitlerimde piyano enstrümanı ile uğraşıyorum. Piyano ile 2024 yılında ORMEK vasıtası ile tanıştım. Yıllardır bir enstrüman çalmak istiyordum lakin bu imkânı bir türlü bulamamıştım. Artık ORMEK vasıtası ile bu hayalimi gerçekleştirdim. Müzik hem ruhuma hem de ferdî gelişimime değerli katkılarda bulundu. Notaları ve kesimleri öğrendikçe, kendim çalmaya başladıkça keyifli oldum. ORMEK’in bu imkanları biz engelli bireylere sağladığı için çok memnunum. Sevgili hocalarıma, ORMEK’e ve bize bu imkanı sağlayan Ordu Büyükşehir Belediyesine ve onun kıymetli Lideri Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür ederim" dedi.

"Sanatın önüne hiçbir mani geçemiyor"
ORMEK’te müzik eğitimi veren Dilara Gönül’de Kemal Çoban’ın azmi ve muvaffakiyetinin herkese örnek olması gerektiğinin altını çizdi. Çoban’ın çok başarılı bir kursiyer olduğunu aktaran Gönül, sanatın önüne hiçbir pürüzün geçemediğini yakından gördüklerini kelamlarına ekledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Asuman Doğan tarafından
03 Şubat, 2026 13:38 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te acil sağlık hizmetleri masaya yatırıldı

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü, hayat kurtarma zincirinin en önemli halkalarından biri olan acil sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak ve koordinasyonu güçlendirmek amacıyla kapsamlı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantı, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Kara’nın başkanlığında yapıldı. Toplantıya; Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Bekir Poçan, Başkan Yardımcısı Dr. Nermin Seçilmiş, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Mustafa Gülbağ ile Sağlık Komuta Kontrol Merkezi ve Acil Sağlık Hizmetleri istasyon sorumluları katıldı.

Toplantıda, Komuta Kontrol Merkezi ile acil sağlık hizmetleri istasyonlarının mevcut fiziki durumları ve personel yeterlilikleri detaylı şekilde ele alındı. Ambulans filosu, tıbbi ekipmanlar ve araçların teknik durumları gözden geçirilirken, kesintisiz ve etkin hizmet sunumu için alınması gereken tedbirler değerlendirildi.

İl genelindeki vaka sayıları ve müdahale sürelerinin masaya yatırıldığı toplantıda, sahada karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri istişare edildi. Ayrıca nöbet planlamaları ile ekipler arası koordinasyonun daha etkin sağlanması amacıyla yapılabilecek yeni düzenlemeler üzerinde duruldu. Toplantının önemli gündem maddelerinden biri de Karabük’te açılması planlanan yeni 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları oldu. Yeni istasyonlar için personel planlaması ve ihtiyaçların belirlenmesine yönelik yol haritası çizilirken, acil sağlık personelinin mesleki gelişimini desteklemek amacıyla eğitim ve tatbikat programlarının da hayata geçirilmesi kararlaştırıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin