Yenice ilçesine bağlı Değirmenyanı Köyünde 25 yıldır çözülemeyen su sorunu yapılan çalışmalarla çözüme kavuşturuldu.
2019 yılı seçimlerinde görevi devralan Değirmenyanı Köyü Muhtarı İhsan Kurt, azaları ile birlikte yaptığı çalışmalarla köyün 25 yıldır çözülemeyen su sorununu ortadan kaldırdı. Halk toplantıları ile birlikte köyün sorunlarını istişare eden Muhtar Kurt, 2020 yılının sonunda köyü suyla buluşturdu.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Muhtar Kurt, köy halkının ve gurbetçilerin desteği ile mahalle ortalarına 17 çeşme yapımı gerçekleştirdiklerini belirterek, “13 çeşmeyi şu anda aktif duruma getirdik. Doğada gezen evcil hayvan ve yabani hayvanlar içinde 6 noktada su olukları yapmaya köy halkımızla karar verdik. Öncelikle yanımda görev alan aza arkadaşlarıma ve her konuda maddi manevi desteğini esirgemeyen köy halkına şükranlarımı sunarım” dedi.
Yapılan 17 çeşme ile birlikte köylülerin ve hayvanların buradan faydalanacağını ifade eden Kurt, tahliyeden akan suyu değerlendirmek için bu çalışmaları gerçekleştirdiklerini dile getirdi.
Kurt, göreve geldiği süre boyunca köylülerin ve gurbetçilerin destekleriyle 250 bin TL civarında yatırım gerçekleştirdiklerini aktardı.


Görevi devralan muhtar 25 yıllık su sorununu ortadan kaldırdı
Silvikültür eğitim tatbikatı Yenice’de tamamlandı
Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından tüm işletme müdürlüklerinde düzenlenen “Silvikültür Uygulamaları Eğitim Tatbikatları”, Yenice Orman İşletme Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen son programla tamamlandı.
Bölge Müdürü Halil Oflu başkanlığında, Bölge Müdür Yardımcısı Osman Araz koordinesinde gerçekleştirilen eğitimlerde; genç meşcere bakımları, sıklık ve aralama müdahaleleri, doğal gençleştirme teknikleri ile meşcere kuruluşlarının biyolojik gelişim süreçleri sahada uygulamalı olarak ele alındı.
Silvikültür Şube Müdürü Hüseyin Albayrak tarafından verilen uygulamalı eğitimlerde, yetişme ortamı analizinin silvikültürel müdahalelerdeki önemine dikkat çekildi. Eğitimlerde bonitet tespiti, bakı durumu, eğim, yükselti, toprak derinliği, taşlılık, diri örtü yapısı ve yağış rejimi gibi kriterlerin teknik karar alma süreçlerine etkisi anlatıldı.
Tatbikat kapsamında meşcere kapalılık durumuna göre bakım müdahaleleri, istikbal ağacı seçimi, fertler arası rekabetin azaltılması, kök ve gövde gelişiminin yönlendirilmesi ile kar, rüzgar ve biyotik zararlılara dayanıklı meşcere kuruluşu gibi konular uygulamalı örneklerle işlendi.
Orman İdaresi ve Planlama Şube Müdürü Handan Sertel tarafından verilen eğitimlerde ise amenajman planları doğrultusunda etanın meşcereden çıkarılması, genç meşcerelerde bakım programları, işletme sınıfı değişiklik süreçleri ve olağanüstü hâsılat etası raporlarının hazırlanmasında dikkat edilmesi gereken teknik kriterler değerlendirildi.
Tatbikat sonunda konuşan Bölge Müdürü Halil Oflu, silvikültürün yalnızca ağaç yetiştirmek değil, geleceğin ormanını bugünden planlamak anlamına geldiğini belirterek, yapılan her bakım müdahalesinin ağacın gelişimi, karbon depolama kapasitesi ve ekosistem direnci üzerinde doğrudan etkili olduğunu ifade etti.
Eğitim tatbikatına Yenice Orman İşletme Müdürü Bahri Yücel, işletme müdür yardımcıları, işletme şefleri ve orman muhafaza memurları katıldı.


