Kastamonu’da görev başında kalp kiriz geçiren çocuk doktoru yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde görevli olduğu Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesine giden Dr. Bekir Mete Oymak, kendisini iyi hissetmediğini ifade ederek lavaboya gitmek istedi. Lavaboya gittiği esnada fenalaşan Dr. Bekir Mete Oymak’a ilk müdahaleyi servisteki arkadaşları yaptı. Acil servise kaldırılan Oymak, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Kastamonu İl Sağlık Müdürü Dr. Yüksel Kutlu, Dr. Oymak’ın vefatının ardından bir taziye mesajı yayımladı.
Kastamonu’da göreve 2003 yılında Şerife Bacı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde başlayan Oymak, 8 yıl görev yaptıktan sonra sırasıyla Kastamonu Devlet Hastanesi, Bozkurt İlçe Devlet Hastanesi’nde görev yaptı.
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Acil Polikliniği’nde görevli Dr. Bekir Mete Oymak, mesleğine tutkuyla bağlı biri olarak tanınıyordu. İstirahat günlerinde dahi hastaneye gelen ve hastalarıyla yakından ilgilenen Oymak’ın ani vefatı çalıştığı hastanedeki mesai arkadaşlarını ve hasta yakınlarını yasa boğdu. (İHA)


Görevi başında kalp krizi geçiren doktor hayatını kaybetti
Yağlıdere Deresi’nde kaybolan amca Sedat Çelik’in cansız bedenine 4 gün sonra ulaşıldı.
Giresun’un Yağlıdere ilçesinde 23 Mayıs tarihinde balık avlamak için yeğeni ile birlikte dereye giren ve akıntıya kapılarak kaybolan Sedat Çelik’in cansız bedenine, olay yerinden yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta ulaşıldı.
Sedat Çelik, yeğeni ile birlikte Yağlıdere Deresi’nde balık avladığı sırada akıntıya kapılarak kayboldu. Olayın ardından bölgede başlatılan arama kurtarma çalışmaları 4 gündür aralıksız sürdürülüyordu.
Dron destekli yürütülen çalışmalarda, Kaşdibi köyü köprüsü civarında dere içerisinde bir görüntü tespit edildi. Bunun üzerine belirtilen bölgede yoğunlaştırılan çalışmalar sonucunda Sedat Çelik’in cansız bedenine ulaşıldı.
Dereden çıkarılan Çelik’in cenazesi Yağlıdere Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.


