Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Temmuz, 2016 15:05 tarihinde yayınlandı
0

Görevi Başında İntihar Eden Komiser Toprağa Verildi 

Darbeci Müdürü tutuklattı, Kaymakamın  “senin yüzünden” demesi üzerine gururuna yediremeyen komiser intihar etti.  Söylediği sözlerle kahraman komiserin intiharına neden olan Kaymakam da tutuklandı

Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili, Bartın’ın Ulus ilçesinde intihara teşebbüs eden komiser Muhammet Mertoğlu (39), Karabük’te düzenlenen törenle defnedildi. Cenaze öncesi açıklama yapan Bartın İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ümit Yaşar Güler, yaşanan olayı anlattı.
“İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜNE DİRENDİ, TUTUKLATTI”
Ulus İlçe Emniyet Müdürü Levent Mustafaoğlu’nun FETÖ örgütüne üye olduğundan dolayı tutuklandığını vurgulayan Güler, şöyle konuştu:
“Bunun tutuklanmasının en büyük gayreti de rahmetli gösterdi. Olay olduğu gece ‘Hiç direnmeyeceksiniz, teslim olacaksınız.’ diyor. Rahmetli de ‘Ben böyle uygunsuz bir emri kabul etmiyorum, sonuna kadar direnirim.’ Olay İl Emniyet Müdürlüğüne intikal ediyor, İl Emniyet Müdürümüzün girişimleriyle ilçe emniyet amiri aynı gün elbisesi soyulup tutuklanıyor, ceza evine konuluyor. İlçe, vatanseverliğinden şüphe etmediğimiz Muhammet kardeşimize emanet ediliyor, mührüyle, bayrağıyla, beratıyla beraber ve o ilçedeki görev yapan arkadaşlarıyla beraber. Olayın ardından Mertoğlu’nu ilçe kaymakamı çağırıyor. ‘Bu olaylar senin yüzünden oldu.’ diyor. Bu tabi ki psikolojik bir çöküntüye sebep oluyor rahmetli de, o da çıkar çıkmaz tekrar il emniyet müdürümüzü arıyor, bilgilendiriyor üstlerini, kaymakam da tutuklandı arkadaşlar, onu da tutuklattık. Bunu kaldıramadığı için bu vahim olay meydana geliyor” dedi.
“ALLAH ONU EN YÜCE MAKAMLARA KOYSUN”
Güler, çok sevdikleri, yüreği vatan sevgisi içinde kıpır kıpır olan, beraber görev yaptıkları silah arkadaşlarını yalnız bırakmamak adına, bazı şube müdürü ve polis memurlarıyla ailenin yanında bulunmak, acılarını paylaşmak için cenazeye katıldıklarını belirtti.
Kılınan cenaze namazının ardından konuşan Karabük İl Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever ise üzücü olaylarla karşı karşıya kaldıklarını ifade ederek, “Zor durumlarla karşı karşıyayız ama aslan gibi vatan evlatları görevlerinin başında duruyor. Bartın’daki komiser kardeşimizde kendisi oraya atanmış bir görevli. Vatana, millete hizmet etmek için orada görevlendirilmiş, ne yazık ki elim bir kaza neticesinde görevinin başındayken kendisi vefat etmiştir. Allah onu en yüksek, en yüce makamlarına koysun. Devlet olarak kendisinin yanındayız, kendisi de görevin başındayken şehadete ermiştir” ifadesine yer verdi.
Konuşmaların ardından Fevzi Çakmak Mahallesi Fatih Camisi’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonra Mertoğlu’nun cenazesi Eskipazar ilçesi Kapucular köyü aile mezarlığında defnedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
prof dr kucuk yapay zeka uygulamalariyla ormancilik faaliyetlerinde yeni bir donem basladi gbEe7s4i
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Prof. Dr. Küçük: “Yapay zeka uygulamalarıyla ormancılık faaliyetlerinde yeni bir dönem başladı”

Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen 5. Uluslararası Orman Entomolojisi ve Patolojisi Sempozyumunda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük, yapay zeka uygulamaları, dijitalleşme, karar destek sistemleri ve veri temelli yönetim modelleriyle ormancılık çalışmalarında yeni bir dönemin kapısını aralandığını söyledi.

Kastamonu Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “5th International Forest Entomology and Pathology Symposium (IFEPS 2026)”, Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi’nde başladı. Kastamonu Üniversitesi, TÜBİTAK, Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü destekleriyle gerçekleşen sempozyumda orman sağlığı, biyolojik çeşitlilik ve sürdürülebilir ormancılık alanlarında önemli bilim insanlarını bir araya getirdi.

“Yapay zeka ormancılık çalışmalarında yeni bir dönemin kapısını aralamaktadı”

Sempozyumun açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük, orman ekosistemlerini etkileyen biyotik ve abiyotik faktörlerin bütüncül bir yaklaşımla ele alınması gerektiğini vurgulayarak, “Yapay zeka uygulamaları, dijitalleşme, karar destek sistemleri ve veri temelli yönetim modelleri ormancılık çalışmalarında yeni bir dönemin kapısını aralamaktadır. Önümüzdeki süreçte orman sağlığının korunması ve zararlı organizmaların yönetiminde bu teknolojilerin çok daha etkin kullanılacağına inanıyorum” dedi.

Orman Genel Müdürlüğü Orman Zararlılarıyla Mücadele Daire Başkan Yardımcısı Hakan Ragıpoğlu ise küresel iklim krizinin ormancılık faaliyetleri üzerindeki etkilerine dikkat çekti. Değişen iklim şartları nedeniyle Akdeniz kuşağındaki ülkelerde etkilerin daha yoğun hissedildiğini belirten Ragıpoğlu, artan orman yangınları, kuraklık, sıcaklık değişimleri ve orman ekosistemlerinin kuzeye veya daha yüksek rakımlara doğru kaymasının zararlı organizma popülasyonlarında ciddi artışlara yol açtığını ifade ederek, “ICP Forests kapsamında dünya genelinde çok sayıda seviye 1 ve seviye 2 izleme alanı bulunmaktadır. Türkiye’de de yüzlerce izleme noktası üzerinden önemli miktarda veri toplanmaktadır. Bu veriler, orman sağlığının izlenmesi açısından büyük değer taşımaktadır. Sahada çok büyük miktarda veri üretiyoruz; ancak bu verilerin bilimsel olarak değerlendirilmesi için üniversitelerimizin ve akademisyenlerimizin katkısına ihtiyaç duyuyoruz. Bu alanlarda çalışmak isteyen araştırmacılarımıza kapımız her zaman açıktır” diye konuştu.

Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Gür de orman ekosistemlerinde yaşanan kayıpların yalnızca görünen zararlarla sınırlı olmadığını vurgulayarak, yürütülen mücadele çalışmalarının önemine dikkat çekti. Kastamonu’nun ormancılık alanındaki güçlü akademik birikimine değinen Gür, “Ormancılık biliminde uluslararası iş birliklerinin geliştirilmesi büyük önem taşıyor. Bu sempozyum sayesinde hem bilimsel bilgi paylaşımı sağlanacak hem de yeni araştırma ağlarının kurulmasına katkı sunulacaktır” diye konuştu.

Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Sabri Ünal ise Türkiye’de kabuk böcekleri nedeniyle her yıl yaklaşık 1,2 milyon metreküplük ağaç servetinin zarar gördüğünü belirterek, ekonomik kayıpların çoğu zaman fark edilmeden ilerleyen ciddi bir durum oluşturduğunu ifade etti. Kabuk böceklerinin yol açtığı zararın orman yangınları kadar önemli olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Ünal, Avrupa ormanlarının sağlık durumunun uzun yıllardır uluslararası standartlarda izlenmekte olduğunu dile getirerek, “Avrupa ormanlarının sağlık durumunu izlemek, hava kirliliğinin etkilerini değerlendirmek ve iklim değişikliği ile diğer çevresel baskıların orman ekosistemleri üzerindeki sonuçlarını ortaya koymak amacıyla çalışmalar yürütülmektedir. Uzun yıllara dayanan uluslararası uyumlu veri altyapısı sayesinde orman ekosistemlerindeki değişimler bilimsel olarak takip edilebilmekte ve çözüm odaklı yaklaşımlar geliştirilebilmektedir. Günümüzde hava kirliliği, iklim değişikliği ve biyolojik çeşitlilik kaybı gibi küresel sorunlar ormanlarımız üzerinde giderek artan baskılar oluşturmaktadır. Bu nedenle orman sağlığının düzenli izlenmesi, risklerin önceden tespit edilmesi ve gerekli önlemlerin zamanında alınması büyük önem taşımaktadır” şeklinde konuştu.

Üç gün sürecek sempozyum kapsamında bilimsel sunumların yanı sıra teknik geziler ve akademik değerlendirme toplantıları da gerçekleştirilecek. Sempozyumun, ulusal ve uluslararası düzeyde yeni bilimsel iş birliklerine katkı sağlaması bekleniyor. Sempozyum oturumları ise Teknokent’te gerçekleştirilecek.

Sempozyumun açılışının ardından katılımcılara plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi.

Sempozyuma Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, Belediye Başkan Yardımcısı Eda Büyükdemirci, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük, Orman Genel Müdürlüğü Orman Zararlılarıyla Mücadele Daire Başkan Yardımcısı Hakan Ragıpoğlu, Orman Bölge Müdürü Hakan Yaslıkaya, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Gür ile akademisyen ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin