Görev yaptığı camiden cenazesi kaldırıldı - Karabük Haber Postası
gorev yaptigi camiden cenazesi kaldirildi Orskhsrt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Şubat, 2025 20:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Görev yaptığı camiden cenazesi kaldırıldı

Devrek’te uzun süren din vazifelisi olarak misyonu yapan ve daha sonra da emekli olan vaiz son seyahatine görev yaptığı mescitten uğurlandı

Türkiye’nin çeşitli yerlerinde din vazifelerinde bulunan daha sonra Zonguldak’ın Devrek İlçesinde 2011 yılında vazifeye başlayan ve 2022 yılında birebir vazifeden emekli olan Vaiz Necmettin Çakmaklı(60)son seyahatine vazife yaptığı mescitten sevenlerinin duaları ile uğurlandı. Emekli Vaiz Necmettin Çakmaklı Devrek Hacı İbrahim Ağa Mescidinde cuma namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Bölücek Köyü Çakmaklıoğlu Mahallesi Aile Kabristanında sevenlerinin duaları ile toprağa verildi.

İlçe Müftüsü Murat Mutlu’nun kıldırdığı cenaze namazında; Devrek Kaymakamı Muhammed Evlice, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Zonguldak Vilayet Müftü Yardımcısı Tahir Erçin, din vazifelileri ile çok sayıda vatandaş hazır bulundu. Uzun vakittir hastalıkla uğraş veren Necmettin Çakmaklı evli ve iki çocuk babası beş torun sahibiydi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu belediyesine yonelik sorusturmada 3 kisi daha gozaltina alindi sJIFRkpE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu Belediyesi’ne yönelik soruşturmada 3 kişi daha gözaltına alındı

Bolu Belediyesi’ne yönelik ’icbar suretiyle irtikap’ soruşturması kapsamında belediye binasında arama yapılarak, 3 kişi daha gözaltına alındı. CHP Bolu İl Başkanı Tahsin Mert Karagöz, “Belediyemizin üç odasında arama yapıldı. Güvenlik kamerası kayıtları ve bazı materyaller jandarma ekipleri tarafından alındı” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can, yürütülen ’icbar suretiyle irtikap’ soruşturması kapsamında geçtiğimiz ay tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Soruşturma kapsamında bugün sabahın erken saatlerinde belediye binasında arama başlatıldı. Jandarma ekipleri tarafından

kurumdaki tüm bilgisayarlar ve dijital materyaller inceleme altına alınırken, CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız gözaltına alındı. Jandarma ekipleri, belediye binasında yaklaşık 5 saat süren arama çalışmalarını tamamladı. Ekipler tarafından el konulan evrak ve bilgisayarlar, incelenmek üzere Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na götürüldü.

“Belediyemizin üç odasında arama yapıldı”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu İl Başkanı Tahsin Mert Karagöz, Bolu Belediyesi önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Belediyenin üç odasında arama yapıldığını söyleyen Karagöz, “Hem başkanvekilimiz hem başkan yardımcılarımız ve avukatlarımızla birlikte süreç hakkında bilgi aldık. Sabah itibariyle çok sayıda jandarmamızla Bolu Belediyesi’ne bir şafak operasyonu düzenlendi. Belediyemizin üç odasında arama yapıldı. Güvenlik kamerası kayıtları ve bazı materyaller jandarma ekipleri tarafından alındı. Var olan soruşturma kapsamında bugün yine 3 arkadaşımız an itibarıyla sağlık kontrollerini gerçekleştirdiler. Yine aynı uygulamayla bir arkadaşımız Yeniçağa’da, bir arkadaşımız Dörtdivan’da ve bir arkadaşımız Bolu İl Jandarma Komutanlığı’nda gözaltına alınmış bulunmaktadır” dedi.

Daha önce soruşturma kapsamında gözaltına alınan Naim Ayhan ve Ali Sarıyıldız, ifadeleri alınarak serbest bırakılmıştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin