Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Ekim, 2023 20:00 tarihinde yayınlandı
0

Gördüğünüz yerde imha edin

DÜZCE (İHA) – Düzce Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, yaptığı bilgilendirmede kışı geçirmek için evlere, depolara ve işyerlerine gizlenen tarım ürünlerine büyük zarar veren kahverengi kokarca zararlısının görüldüğü yerde imha edilmesi önerildi.

Düzce Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, Ziraat Mühendisi Burhan Şahin ve teknik personel akşamları köy köy gezerek çiftçileri kahverengi kokarca zararlısına karşı bilgilendirme yapıyor.

Kahverengi kokarca zararlısının ülkemizde ilk defa 2017 yılında tespit edildiği bildirildi. Kahverengi kokarcanın, Düzce’de de önemli ihracat ürünü fındık olmak üzere mısır, sebze, meyve ve süs bitkilerinde sokucu emici ağız yapısıyla ürünlerde önemli ölçüde verim ve kalite kayıplarına neden olduğu aktarıldı.

Havaların soğumasıyla birlikte kışı geçirmek için evlere, depolara ve iş yerlerine gizlenmeye çalışan bu zararlının mekanik bir mücadele olarak elle toplanarak imha edilmesini öneren Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, öldürülen her bir böceğin gelecek yılda 30-40 adet olmasının önleneceğini ve böylece böcek yoğunluğunun artmasının önüne geçileceğini söyledi.

Ziraat Mühendisi Burhan Şahin tarafından kahverengi kokarca ile ilgili yapılan sunumun ardından bilgilendirme toplantısı sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda dereler tasti tarim arazileri sular altinda kaldi TIAz2hDF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu’da dereler taştı, tarım arazileri sular altında kaldı

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde etkili olan şiddetli sağanak yağış sonrası derelerin taşması sonucu bazı tarım arazileri ve yollar sular altında kaldı.

Mudurnu ilçesinde dün öğleden sonra başlayan ve şiddetini artıran yağışlar bölgede taşkınlara neden oldu. İlçeye bağlı Tımaraktaş köyü sınırları içerisinde etkili olan şiddetli yağışın ardından derelerde su seviyesi aniden yükseldi. Ormanlık alanın içerisinden geçerek taşan sular, çevredeki tarım arazilerini sular altında bıraktı. Taşkın suları nedeniyle ekili araziler zarar görürken, dere kenarlarında bulunan yollar da sulara gömüldü. Bölgede suların çekilmesiyle birlikte tarım arazilerindeki hasarın boyutunun ortaya çıkması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin