Gönüllü öğretmenlerden dezenfektan üretimi

Nurettin Acar tarafından
17 Nisan, 2020 10:17 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0
Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde kimya alanı öğretmenleri tarafından Dünya Sağlık Örgütü (WHO) standartları kapsamında günlük 1 ton kapasite el dezenfektan üretimi yapılıyor. Dünyayı etkisi altına alan korona virüs (Covid-19) salgınına karşı Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Kimya öğretmenleri tarafından günlük 1 tona kadar dezenfekte üretiliyor. Okul binasında sınıf içerisine kurulan alanda dezenfekte üretmeye başladıklarını söyleyen Kimya Teknolojisi Alan Şefi Kamer Kurtul, ürünlerinin yüzde üzerinde saf alkol kullanıldığını ve elleri hiçbir şekilde tahriş etmediğini söyledi. Kurtul, “Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) verdiği standartlar ölçüsünde üretimini yaptığımız dezenfekte ürünlerimizin içinde hiçbir şekilde koku ve renklendirici madde kullanmıyoruz. Halk arasında ellerinde tahriş olduklarını gösteriyor. Yaptığımız bu ürün hiçbir şekilde elde döküntü, çatlak yapmaz. Dünya Sağlık Örgütü’nün açıklamış olduğu dezenfektan ölçülerine göre bire bir olarak yapıyoruz. İçinde yüzde 70 alkol, Gliserin ve sadece oksijenli su var. Şuan günlük 1 ton üretiyoruz. Bunları 1 litrelik ve 5 litrelik toptan satışımız var” dedi. Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Yüksel Duranel ise, meslek lisesi olarak ülkenin içinde bulunduğu bu sıkıntılı dönemde ellerinden geldiğince katkıda bulunmaya çalıştıklarını söyledi. Ham maddesini dışarıdan temin ederek el ve ortam dezenfektanı ürettiklerini belirten Duranel, “ Günlük 500 ile bin litre arasında dezenfektan üretebiliyoruz. Bu ürünlerimiz WHO’nun yayınladığı standartlara göre üretiliyor. Hiçbir şekilde insan sağlığına zarar verici yada ellerini tahriş edici kimyasala bulunmamakta. Eğer ülkemizin içinde bulunduğu şu sıkıntılı günlerde katkıda bulanabilirsek ne mutlu bize. Kısa zamanda üretim tesisimizi faaliyete geçiriyoruz. Bunla birlikte daha çeşitli ve daha çok ürünle hizmet vereceğiz. Şuan ürettiğimiz ürünleri öncelikle resmi kurumlar olmak üzere vatandaşlara da satıyoruz. Kar amaçlı değil ve maliyeti kurtaracak şekilde 5 litrelik bidonları 200 TL’ye, 1 litrelik pompalı ürünlerimizde 45 TL’ye mal edip satıyoruz” dedi.

Samsun TSO’dan “Avrupa Yenilikçilik Konseyi Hızlandırıcı Programı” eğitimi

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Şubat, 2025 00:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TSO) Karadeniz Bölgesi koordinatörlüğünü yürüttüğü Avrupa İşletmeler Ağı (AİA) Karadeniz Projesi kapsamında, ODTÜ Teknokent iş birliğiyle, iş dünyasının temsilcilerine yönelik Avrupa Yenilikçilik Kurulu Hızlandırıcı Programı (EIC Accelerator) Eğitimi düzenlendi.
STSO koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren Avrupa İşletmeler Ağı (AİA) Karadeniz Projesi kapsamında, Oda üyelerine yönelik eğitimler devam ediyor. Program kapsamında, Orta Doğu Üniversitesi (ODTÜ) Teknokent iş birliğiyle, Avrupa Yenilikçilik Kurulu Hızlandırıcı Programı (EIC Accelerator) Eğitimi düzenlendi. Yılın birinci eğitim programında, iş dünyasının temsilcileriyle buluşan ODTÜ Teknokent EEN2EIC Sorumlusu Hakan Keskin, ‘EIC Accelerator Programı ve müracaat süreçleri’, ‘destek bilgilendirme’, ‘mülakat aşaması’ ve ‘iyi uygulama örnekleri’ hakkında sunum yaptı.
Düzenlenen eğitimin değerine işaret eden STSO Yönetim Kurulu Lideri Salih Zeki Murzioğlu, “Bilindiği üzere odamız, Avrupa İşletmeler Ağı Projesi’nin koordinatörlüğünü yürütmekte. Proje kapsamında da sık sık eğitimler düzenleyerek, üyelerimizle bir ortaya geliyoruz. Yılın birinci eğitimi de bunlardan biri. İştirakçiler düzenlediğimiz eğitimle birlikte Avrupa’da yenilikçi projelerini desteleyecek fırsatları keşfetme fırsatı buldu. EIC Accelerator programı, yüksek riskli ve yenilikçi projelere sahip KOBİ’lere ve girişimcilere finansal takviye sağlar. Bilhassa, pazar oluşturabilecek yahut büyük ölçekte dönüştürücü tesir oluşturabilecek yenilikler geliştiren şirketlere odaklanır. Programın maksadı teknolojik yahut iş modeli olarak yenilikçi projelerin pazarla buluşmasını sağlayıp, radikal teknolojilerin ticarileştirilmesi, erken evre projelerde finansal risklerin azaltılmasına yardımcı olup risklerin azaltılması ve KOBİ’lerin global pazardaki rekabet gücünü arttırmaktır. Dal sonlandırılması bulunmayan EIC Accelerator programı kapsamında prototip geliştirme, test, doğrulama ve pilot projeler üzere faaliyetler için finansman, sermaye takviyesi, danışmanlar ve mentörler tarafından rehberlik ve potansiyel iş ortaklarına ve yenilikçi ekosistem aktörlerine erişim dayanağı sağlanmaktadır. Yıl boyunca değişik başlıklardaki eğitimlerle üyelerimizle bir ortaya gelmeye devam edeceğiz” dedi.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.