Gönül Elçileri’nden Rektör Polat’a Ziyaret - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
31 Temmuz, 2017 14:09 tarihinde yayınlandı
0
0

Gönül Elçileri’nden Rektör Polat’a Ziyaret

Karabük Üniversitesi’nin misafiri 17 öğrenci TÖMER Müdür Yardımcısı Okt. Yılmaz Bacaklı ve TÖMER okutmanları ile birlikte Rektör Prof. Dr. Refik Polat’ı ziyaret etti.

Ziyaret sırasında misafirlerle tek tek tanışıp ilgilenen Prof. Polat, bu projenin ülkemiz için gerçekten çok önemli olduğunu ve farklı ülkelerden gelen misafirleri ağırlamaktan duydukları memnuniyeti ifade etti.

Yunus Emre Enstitüsünün 8’incisini gerçekleştirdiği Türkçe Yaz Okulu programı kapsamında bu yıl Türkiye’ye 57 ülkeden 700 gönül elçisi gelerek 22 farklı şehirde, 23 üniversitede Türk dilini ve kültürünü yerinde tanıyıp öğreniyor. Karabük Üniversitesi de Yunus Emre Enstitüsü ile yapılan protokole bağlı olarak KBÜ Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER)’nde; Arnavutluk, Filistin, Afganistan, Bosna Hersek, Romanya, İran, Karadağ, Makedonya, Sırbistan, Lübnan, Sudan ve Ürdün olmak üzere 12 farklı ülkeden gelen 17 öğrenciye Türkçe öğretmenin yanı sıra Türk Kültürü’nü de tanıtıyor.

Gönül elçisi öğrenciler Karabük Üniversitesi TÖMER’de; Türkçe konuşma, yazma, dinleme ve okuma dersleri alırken diğer taraftan halk oyunları eğitimi, okçuluk, ebru, geleneksel el sanatları, farklı spor faaliyetleri, yöresel yemekler ve akşamları da çeşitli eğlenceli aktiviteler gerçekleştiriyor. Hafta sonları şehir dışı gezileri ile Türkiye’nin doğal, tarihi ve beşeri güzelliklerini de keşfedecek olan öğrenciler 20 Ağustos’ta Karabük’ten İstanbul’a geçecekler. Programın kapanışı ise Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığınca himaye edilecek. Programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, Yunus Emre’nin dili ile dünyaya barış mesajı verecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
15 yasindaki alperenin yumrukla olumune yol acan 2 saniga 7ser yil hapis RkW6TTYX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

15 yaşındaki Alperen’in yumrukla ölümüne yol açan 2 sanığa 7’şer yıl hapis

Bolu’da parkta çıkan kavgada 15 yaşındaki Alperen Ömer Toprak’ın yumruk darbesi sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin davada karar çıktı. Mahkeme, iki sanığı müşterek faillik kapsamında 7’şer yıl hapis cezasına çarptırdı.

Bolu’da geçtiğimiz haziran ayında parkta iki çocuk arasında çıkan kavgada aldığı darbe sonucu kalbi duran ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Alperen Ömer Toprak’ın ölümüne ilişkin davanın dördüncü celsesi görüldü. Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava, sanıkların yaşlarının küçük olması nedeniyle kapalı oturumda gerçekleştirildi. Duruşmaya tutuklu sanık S.Ş. (13), tutuksuz yargılanan E.Y. (14), taraf avukatları ve aileler katıldı.

Adli tıp raporu dosyaya girdi

Geçtiğimiz celse hazırlanan adli tıp raporu da dosyaya eklendi. Raporda, Toprak’ın boynuna aldığı yumruk darbesi sonrası beyin sapında hasar oluştuğu, bu hasara bağlı olarak anında beyin kanaması geçirdiği ve ölümün söz konusu darbeye bağlı gerçekleştiği belirtildi. Ayrıca travmanın hayati merkezleri doğrudan etkilediği ve darbe ile ölüm arasında illiyet bağı bulunduğu ifade edildi.

2 sanığa 7’şer yıl hapis

Savcılığın mütalaasında, atılan yumruğun öldürme kastıyla olmadığı yönünde değerlendirme yer aldı. Mahkeme heyeti, sanıklar S.Ş. ve E.Y. hakkında ‘ağırlaştırılmış yaralama’ suçundan ceza verdi. İki sanık, müşterek faillik kapsamında 7’şer yıl hapis cezası aldı. Kararın ardından tutuksuz sanık E.Y. de tutuklandı.

“Mahkemenin kararının doğru olduğunu ve insanları rahatlattığını düşünmüyoruz”

Mahkemenin kararının doğru olmadığını belirten acılı ailenin avukatı Alper Coşkun, “Bizim ceza talebimiz, ‘çocuğun kasten öldürülmesine yönelikti’. Zaten adli tıp raporunda da yumruk geldiği gibi beyin kanamasına bağlı olarak öldüğü sabitti. Ama mahkemenin talebi neticesinde ‘ağırlaştırılmış yaralama’ cezası verildi. İstinafa zaten dosyayı götüreceğiz. Mahkemenin kararının doğru olduğunu ve insanları rahatlattığını düşünmüyoruz. Gerekçeli karar geldikten sonra üst mahkeme için hukuki başvurularımızı yapacağız. Doğrudan bir yumruğun ölüme neden olmasını ‘kasten öldürme’ olduğunu düşünüyorum. Yargıtay’ın da böyle birçok iştiraki var. Çocukların yaş durumundan dolayı yaş indirimi olacağı belliydi. Şu anda müşterek faillik olarak 7’şer yıl aldılar. Bu cezaların arttırılması için biz de gerekli başvuruları yapacağız” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin