Reklam
Reklam

Gölcük Tabiat Parkı’nda mest eden sonbahar görüntüsü

Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Kasım, 2024 20:22 tarihinde yayınlandı
0

Bolu’nun önemli turizm merkezi Gölcük Tabiat Parkı’nın yolunda sonbaharın gelişiyle birlikte renk cümbüşü yaşatan ağaçların havadan görüntüsü mest etti.

Türkiye’nin gözde turizm merkezlerinden biri olan Gölcük Tabiat Parkı’nda sonbaharın gelişiyle birlikte renkli görüntüler oluştu. Yılın 4 mevsimi yerli ve yabancı binlerce turistin ilgi odağı haline gelen tabiat parkında özellikle hafta sonları insan seli yaşanıyor. Ankara ve İstanbul gibi iki metropol kent arasında yer alan ve Bolu kent merkezine yaklaşık 13 kilometre uzaklıkta yer alan Gölcük Tabiat Parkı, sonbaharda fotoğraf tutkunlarının da ilk adreslerinden birisi oluyor. Sarı ve yeşilin bütün tonlarının bir arada olduğu tabiat parkı ve yol güzergahında oluşan manzara fotoğraf tutkunları için bulunmaz fırsat sunuyor. Gölcük Tabiat Parkı’nın insanı mest eden sonbahar manzarası doğasever dron pilotu Ergün Demir’in havadan görüntülerine yansıdı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Geleceğin Turizmcileri Mezun Oldu

turizm mezunlari
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
18 Haziran, 2026 15:35 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük Üniversitesi Safranbolu Turizm Fakültesi 2025-2026 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni’nde öğrenciler diplomalarını alırken, dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri takdim edildi ve mezuniyet sevinci kep atma töreniyle taçlandı.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Turizm Fakültesi 2025-2026 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi. Üniversite tanıtım filmlerinin izletilmesiyle başlayan törende, Turizm İşletmeciliği Bölümü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Turizm Rehberliği Bölümü ile Rekreasyon Yönetimi Bölümünden mezun olan öğrenciler diplomalarını aldı.

Mezunlara gelecek yolculuklarında başarılar iletildi

Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni, konuşmasında mezun olan öğrencileri ve ailelerini tebrik ederek, mezuniyet sevincini paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çepni, mezuniyet törenine katılımlarından dolayı Safranbolu Kaymakamı Hayrettin Baskın’a teşekkür ederek, mezunlara meslek hayatlarında başarılar diledi.

Törende konuşan Safranbolu Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Avni Kırmacı, mezuniyetin yıllar süren emek, sabır ve özverinin karşılığı olduğunu belirterek mezunları tebrik etti. Fakülte bünyesinde Turizm İşletmeciliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm Rehberliği ve Rekreasyon Yönetimi bölümleriyle turizm sektörüne nitelikli bireyler kazandırdıklarını ifade eden Kırmacı, “Meslek hayatınızda başarıya ulaşmanın yolu yalnızca bilgi değil; aynı zamanda dürüstlük, çalışkanlık, sorumluluk ve sürekli gelişimden geçmektedir.” diye konuştu.

Mezunların Karabük Üniversitesinin birer temsilcisi olduğunu vurgulayan Kırmacı, “Üniversite hayatınız boyunca yalnızca mesleki bilgi edinmediniz; aynı zamanda farklı kültürleri tanımayı, birlikte üretmeyi, sorun çözmeyi ve değişen dünyaya uyum sağlamayı öğrendiniz.” ifadelerini kullandı.

Dereceye giren öğrencilere belgeleri takdim edildi

Fakültede dereceye giren öğrenciler de açıklandı. Turizm İşletmeciliği Bölümü öğrencisi Gaukhar Yertayeva fakülte birincisi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencisi Hakan Buğur fakülte ikincisi, Turizm Rehberliği Bölümü öğrencisi Rojin Gündüz ise fakülte üçüncüsü oldu.

Dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri takdim edildi. Fakülte birincisi Gaukhar Yertayeva belgesini Safranbolu Kaymakamı Hayrettin Baskın’dan, fakülte ikincisi Hakan Buğur KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni’den, fakülte üçüncüsü Rojin Gündüz ise Safranbolu Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Avni Kırmacı’dan aldı.

“Dünyayı değiştirmek istiyorsan, önce kendinden başla”

Mezunlar adına konuşan fakülte birincisi Gaukhar Yertayeva, Kazakistan’dan gelerek Karabük Üniversitesinde eğitim aldığını belirterek, üniversitenin kendisine yalnızca bir meslek kazandırmadığını, aynı zamanda hayata bakış açısını şekillendirdiğini ifade etti. Hayatı boyunca benimsediği “Dünyayı değiştirmek istiyorsan, önce kendinden başla.” sözünü paylaşan Yertayeva, Karabük Üniversitesinde geçirdiği yıllar boyunca bu düşüncenin önemini daha iyi kavradığını ve bireysel gelişimin çevreye olumlu katkılar sağladığını dile getirdi.

Eğitim hayatı boyunca kendisine destek olan akademisyenlere teşekkür eden Yertayeva, Karabük Üniversitesinde edindiği bilgi ve deneyimlerle ülkesi Kazakistan’a dönerek faydalı çalışmalar yapmak istediğini söyledi. Karabük Üniversitesinin kendisi için önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Yertayeva, “Her zaman Karabük Üniversitesi öğrencisi olmaktan gurur duyacağım ve burada öğrendiklerimi hayatım boyunca taşımaya devam edeceğim.” dedi.

Törene; KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni, Safranbolu Kaymakamı Hayrettin Baskın, Safranbolu Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Avni Kırmacı, Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Avcı, Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Altun, akademik ve idari personel, öğrenciler, aileler ve davetliler katıldı.

Program, mezuniyet yemininin edilmesi ve öğrencilerin keplerini havaya atarak mezuniyet sevincini paylaşmasının ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin