blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Haziran, 2025 00:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Gölcük Tabiat Parkı tatilcilerin akınına uğradı: “Doğası, enerjisi harika”

Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen tatilciler sabah saatlerinden itibaren, Bolu’nun tabiat olağanüstüsü Gölcük Tabiat Parkı’na akın etti.
Kurban Bayramı tatilinin 2. gününde Bolu kent merkezine yaklaşık 13 kilometre uzaklıkta bulunan Gölcük Tabiat Parkı, günübirlik tatilcilerle doldu. Sabah saatlerinden itibaren Gölcük Tabiat Parkı’na gelmeye başlayan vatandaşlar yoğunluk oluşturdu. Havanın güneşli olmasıyla birlikte birtakım tatilciler göl etrafında yürüyüş yaparken, kimileri ise ağaçların gölgesinde piknik yaparak bayramın keyfini yaşadı. Tatilciler, göl görüntüsüne karşı bol bol fotoğraf çekildi.

"Doğası, gücü harika"
Gölcük’e birinci kere geldiğini belirten Yunus Alan isimli vatandaş, "Denizli’den buraya çeşitle geldik. Tabiatı, gücü kusursuz. Görüntüsü muhteşem. Biz hayran kaldık. Kent merkezinde yaşadığımız için oksijene hasret kaldığımızı hissediyoruz" dedi.
Ayrıca pazar günü tabiat mükemmelinin tatilcilerle dolması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
30 Temmuz, 2025 14:08 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Amasra Kıyılarında Müsilaj Görüldü

Tarla Ağzı ve Liman mevkilerinde deniz yüzeyinde oluşan müsilaj, hem vatandaşları hem de turizmcileri tedirgin etti.

Bartın’ın gözde turizm ilçesi Amasra’da, Tarla Ağzı ve Liman mevkilerinde deniz yüzeyinde müsilaj (deniz salyası) oluşumu gözlemlendi. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan bu bölgelerde deniz yüzeyinde yer yer yoğunlaşan beyazımsı tabaka, vatandaşlarda tedirginliğe yol açtı.

Bölgedeki balıkçılar ve sahildeki esnaflar, özellikle son birkaç gündür deniz yüzeyinde oluşan yapışkan ve yoğun kıvamlı tabakanın deniz ekosistemi ve turizm açısından olumsuz etkiler yaratmasından endişe ettiklerini belirtti.

Uzmanlardan Açıklama Bekleniyor

Müsilaj, deniz suyundaki sıcaklık artışı, durağan su hareketleri ve kirliliğin bir araya gelmesiyle oluşan bir doğa olayı olarak biliniyor. Yetkililerden ve çevre bilimcilerden konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken, bölge halkı ve çevreciler durumun incelenmesini talep ediyor.

Turizme Olumsuz Yansıması Olabilir

Özellikle yaz aylarında çok sayıda ziyaretçi alan Amasra’da, denizde oluşan müsilaj, turizm sezonunun ortasında hem denize giren tatilciler hem de işletme sahipleri açısından endişe kaynağı oldu. Sahilde yürüyüş yapan bazı vatandaşlar, denizdeki renk değişimi ve tabakanın görüntüsünün rahatsız edici olduğunu dile getirdi.

Yetkililerin bölgede su numunesi alarak inceleme başlatması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin