Reklam
Reklam

Göl manzarasına geldiler, buz manzarasıyla karşılaştılar

gol manzarasina geldiler buz manzarasiyla karsilastilar
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Şubat, 2025 20:07 tarihinde yayınlandı
0

Bolu’da dört bir yanı çam ağaçlarıyla kaplı Abant Gölü Ulusal Parkı, hava sıcaklıklarının sıfırın altında seyretmesiyle buz tuttu. Göl görüntüsüne karşı fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşlar ‘Buz manzarasına’ karşı fotoğraf çektirdi.

Bolu’nun tabiat olağanüstüsü Abant Gölü Ulusal Parkı’nda, kar yağışı aralıklarla tesirini sürdürüyor. Soğuk havanın tesiriyle büsbütün buz tutan gölde, yeşil alanlarda kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı. Hava sıcaklığının eksi 10 derece olarak ölçüldüğü bölgede donmuş göl, ziyaretçilere kartpostallık görüntüler sundu.

Abant’a ailesiyle birlikte ziyarete gelen Mehmet Kaplan, “Abant’ın bugün çok hoş bir havası var. Göle geldik, bulamadık, buz tutmuş. Yazın başka kışın farklı bir hoşluğu var” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

TeknoKarabük’te geleceğin kaşifleri sahne aldı

e81eb53a c2fe 4b6d b16b aa8138d493a8
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Haziran, 2026 17:30 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0 0

Karabük’te düzenlenen TeknoKarabük Festivali’nde öğrenciler hazırladıkları teknoloji ve bilim odaklı projeleri sergiledi.

Yeni Mahalle Spor Salonu’nda düzenlenen organizasyon saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemine dair yapılan konuşmaların ardından 352 takım ve 458 öğrenci, geliştirdikleri projelerle ziyaretçilerin karşısına çıktı. Etkinlikte öğrenciler dron, çizgi izleyen robot, mini sumo robot, robot futbol, afiş tasarımı, yapay zekâ ile video ve serbest proje kategorileri başta olmak üzere birçok alandaki çalışmalarını sergiledi. Teknolojiye ilgi duyan öğrencilerin yeteneklerini ortaya koyduğu etkinlikte, yenilikçi fikirler ve özgün projeler büyük beğeni topladı.

Katılımcılar stantları dolaşarak öğrencilerin hazırladığı projeler hakkında bilgi aldı.

Programa Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sayın Birol Cangı, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin