Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

GMİS yönetimi, TBMM’de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi

Zonguldak Yayın: 11.02.2017 07:26
Yazar:
GMİS yönetimi, TBMM’de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi

ZONGULDAK Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Merkez Yönetimi, Sendikaya bağlı MTA ve Amasra Şube başkanları ve yöneticileri, HATTAT (HEMA) Amasra İşletmesi’nde çalışan bir grup işçiyle birlikte Ankara’da, AK Parti Grup Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar’ı TBMM’de ziyaret etti.
Ziyaretlere GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Satılmış Uludağ, Genel Mali Sekreter Adnan Tıska, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Kahraman Kabasakal, GMİS MTA Şube Başkanı Durmuş Kılıç, GMİS Amasra Şube Başkanı Ertan Kaya, Şube Teşkilat Sekreteri Nazmi Sert ile Hattat (HEMA) A.Ş. Amasra İşletmesi’nde çalışan bir grup işçi katıldı. GMİS Heyeti ilk ziyaretini AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’a yaptı. Ziyarette Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) işçi alımı ile TTK Amasra Müessesesi ve Hattat Enerji ve Madencilik A.Ş. Amasra İşletmesi’ndeki sorunlar ve 32 işçinin 8 ay ücretsiz izne çıkarılmak istenmesinin engellenmesi hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Tunç’a bugüne kadar sağladığı katkı ve destekler nedeniyle teşekkür etti ve kendisine bir madenci heykeli takdim etti. GMİS Heyeti, AK Parti Grup Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Mehmet Muş’u TBMM’deki makamında ziyaret etti. Ziyarette, Maden Tetkik Arama Kurumu’nun (MTA), TTK’nın ve Zonguldak’ın sorunları ve çözüm çalışmaları hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. GMİS Heyeti, sorunların çözümü için AK Parti Grup Başkan Vekili Muş’tan destek ve katkı istedi.
GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Muş’a maden işçileri adına bir madenci heykeli takdim etti.
GMİS Heyeti, yine TBMM’de AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar’ı ziyaret etti. Ziyarette Zonguldak ve TTK’nın sorunları ele alındı ve çözümler için yapılan çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Milletvekili Şahin, TBMM’de Partisi Adına Konuştu

Manşet Yayın: 08.05.2024 11:20
Milletvekili Şahin, TBMM’de Partisi Adına Konuştu

AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin,  6-8 Ekim 2021 tarihlerinde gerçekleşen ve kamuoyunda “Kobani Olayları” olarak bilinen eylemlerle ilgili DEM Parti’nin vermiş olduğu Meclis araştırması açılmasına ilişkin öneri hakkında TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti Grubu adına konuştu.

Şahin,, “Kobani” olayları olarak bilinen eylemlerle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Devletin Birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma, adam öldürme, adam öldürmeye teşebbüs, yağma, alıkoyma, alıkoymaya teşebbüs, mala zarar verme, yakarak mala zarar verme, kamu malına zarar verme suçlarından soruşturma başlatıldığını ifade etti.

Ardından Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kamu davası ikame edildiğini aktaran Şahin, şöyle devam etti:

“Dosya kapsamında 108 sanık, 2676 mağdur ve müşteki, 37 maktül bulunmaktadır. Söz konusu olaylar sırasında 435’i sivil, 326’sı güvenlik görevlisi olmak üzere 761 kişi yaralanmış, çok sayıda ev ve işyeri ile okul, kültür merkezi, yurt ve benzeri kamu binaları hasar görmüştür ve anılan dava dosyası derdesttir, yargılaması devam etmektedir.”

“TAKDİR EDERSİNİZ Kİ, BURASI BİR MAHKEME SALONU DEĞİL”

Önergeyle dile getirilen hususların yargılama sürecine ilişkin olduğunu belirten Şahin,  “Savunma hakkının kısıtlandığı, avukatların itirazlarının reddedildiği, mahkeme tarafından usule aykırı işlemler yapıldığı, mahkeme başkanı veya heyetine ilişkin itirazlar ve birtakım değerlendirmeler var. Ve netice itibariyle öneri ile yargılaması devam eden bir davaya ilişkin hukuk dışı uygulamaların tespit edilmesi için Meclis Araştırması talep ediliyor.

Takdir edersiniz ki, burası bir mahkeme salonu değil. Bu hususların hepsi yargılama safhasında, yasal mekanizmalar içerisinde değerlendirilecek ve karara bağlanacak hususlardır” dedi.

“MECLİS ÇATISI ALTINDA BUNU YAPAMAYIZ. YARGILAMA DEVAM EDİYOR”

“Burada iddianameyi tartışacak değiliz, mahkemenin usule ilişkin yapmış olduğu işlemleri tartışacak değiliz. Taraf taleplerini değerlendirecek değiliz. Mahkemenin bu taleplere ilişkin almış olduğu tutumu tartışacak değiliz. Bunu yapamayız. Bunu yapacak olan yargı organlarıdır.” diyen Şahin, şunları kaydetti:

“Varsa birtakım iddia veya itirazlar, bunlar yargı mekanizmaları içerisinde itiraz veya temyiz yoluyla incelenecek konulardır. Meclis çatısı altında bunu yapamayız. Yargılama devam ediyor.

Bu noktada Anayasa’nın 138. maddesini hatırlatmak isterim. Maddenin ilgili fıkrasının ‘görülmekte olan bir dava hakkında Yasama Meclisinde yargı yetkisinin kullanılması ile ilgili soru sorulamaz, görüşme yapılamaz veya herhangi bir beyanda bulunulamaz.’ hükmü karşısında meseleyi yargı organlarına bırakmak gerekiyor. Yargılama safhasına ilişkin birtakım itirazlar var ise bunun değerlendirileceği yer yasama organı değildir.

Bu gerekçelerle öneri aleyhinde olduğumuzu, katılmadığımızı ifade ediyor, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.”