TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta ikinci devre üst üste alınan mağlubiyet ve beraberliklerin ardından Teknik Direktör Levent Eriş ile yollarını ayıran GMG Kastamonuspor, Fırat Gül’lele 1.5 yıllık anlaşma sağladı.
TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren GMG Kastamonuspor, ilk devreyi en yakın takipçisinin 7 puan önünde lider tamamlamasına rağmen ikinci devreye istediği gibi sonuçlarla başlayamadı. Hem sahasında hem de deplasmanda üst üste alınan mağlubiyet ve beraberlikler neticesinde GMG Kastamonuspor Kulüp Başkanı Cengin Aygün, puan kayıplarının ardından Teknik Direktör Levent Eriş ile yolların ayrıldığını duyurdu.
Kısa sürede çok sayıda isimle yoğun görüşmeler yapan Başkan Aygün, geçtiğimiz sezon Kocaelispor ile şampiyonluk yaşayan Teknik Direktör Fırat Gül’le 1.5 yıllık anlaşma sağladığını açıkladı.
Fırat Gül, geçtiğimiz sezon çalıştırdığı Kocaelispor’u şampiyon yaparak Trendyol 1. Lig’e çıkarmıştı.


GMG Kastamonuspor, Fırat Gül ile anlaşma sağladı
Silvikültür eğitim tatbikatı Yenice’de tamamlandı
Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından tüm işletme müdürlüklerinde düzenlenen “Silvikültür Uygulamaları Eğitim Tatbikatları”, Yenice Orman İşletme Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen son programla tamamlandı.
Bölge Müdürü Halil Oflu başkanlığında, Bölge Müdür Yardımcısı Osman Araz koordinesinde gerçekleştirilen eğitimlerde; genç meşcere bakımları, sıklık ve aralama müdahaleleri, doğal gençleştirme teknikleri ile meşcere kuruluşlarının biyolojik gelişim süreçleri sahada uygulamalı olarak ele alındı.
Silvikültür Şube Müdürü Hüseyin Albayrak tarafından verilen uygulamalı eğitimlerde, yetişme ortamı analizinin silvikültürel müdahalelerdeki önemine dikkat çekildi. Eğitimlerde bonitet tespiti, bakı durumu, eğim, yükselti, toprak derinliği, taşlılık, diri örtü yapısı ve yağış rejimi gibi kriterlerin teknik karar alma süreçlerine etkisi anlatıldı.
Tatbikat kapsamında meşcere kapalılık durumuna göre bakım müdahaleleri, istikbal ağacı seçimi, fertler arası rekabetin azaltılması, kök ve gövde gelişiminin yönlendirilmesi ile kar, rüzgar ve biyotik zararlılara dayanıklı meşcere kuruluşu gibi konular uygulamalı örneklerle işlendi.
Orman İdaresi ve Planlama Şube Müdürü Handan Sertel tarafından verilen eğitimlerde ise amenajman planları doğrultusunda etanın meşcereden çıkarılması, genç meşcerelerde bakım programları, işletme sınıfı değişiklik süreçleri ve olağanüstü hâsılat etası raporlarının hazırlanmasında dikkat edilmesi gereken teknik kriterler değerlendirildi.
Tatbikat sonunda konuşan Bölge Müdürü Halil Oflu, silvikültürün yalnızca ağaç yetiştirmek değil, geleceğin ormanını bugünden planlamak anlamına geldiğini belirterek, yapılan her bakım müdahalesinin ağacın gelişimi, karbon depolama kapasitesi ve ekosistem direnci üzerinde doğrudan etkili olduğunu ifade etti.
Eğitim tatbikatına Yenice Orman İşletme Müdürü Bahri Yücel, işletme müdür yardımcıları, işletme şefleri ve orman muhafaza memurları katıldı.

