Karabük Postası tarafından
01 Ekim, 2023 16:19 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Gizem Karaca Safranbolu’ya Geliyor

Safranbolu'ya gelen Serhan Asker, Görkemli Hatıralar programında ünlü sanatçı Müjdat Gezen ile konuşmuştu. Yayında Müjdat Gezen, "Zübeyde Hanım" adlı filmin çekimleri için Ekim ayında büyük bir sanatçı ekibiyle birlikte Safranbolu'da olacaklarını müjdelemişti. Safranbolu'da çekimleri başlayacak olan filmde Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ı canlandıracak olan oyuncunun ismi açıklandı. Müjdat Gezen'in iki kadın aktris arasında kaldık, dediği isim Gizem Karaca olarak belirlendi. Ünlü oyuncu Karaca, "Benim için çok özel bir durum çünkü hayatımda en çok oynamak istediğim kişinin hayatını oynayacağım. Bu benim en büyük hayalimdi. Onu gerçekleştireceğim için çok mutluyum" dedi. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın hayatı film oluyor. Selanik'e çok benzediği için filmin Safranbolu'da çekileceği belirtildi. Oyuncu kadrosunda Oya Başar, Altan Erkekli, Ahmet Kayakesen, Mehmet Aslantuğ, Halil Ergün gibi  ünlü isimler yer alıyor. Haftaya Safranbolu'da çekimlerinin başlayacağı filmde Mustafa Kemal Atatürk'ün annesini canlandıracak olan Karaca, Levent'te bir kuaförde görüntülendi. Gizem Karaca, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ünlü oyuncu, "Bu sinema filmi dönem filmi olduğu için o döneme uygun, benim tenime de uygun bir saç rengine bakıyorum. Karar vermeye çalışıyoruz" dedi.  Gizem Karaca, "Önümüzdeki hafta sonu çekilecek ve Safranbolu'da başlayacak. Ben de pazartesi günü Safranbolu'ya gideceğim. Film bu yıl çekilecek ama yayın dönemi önümüzdeki yıl olacak" şeklinde konuştu. (Haber Türk) Gizem Karaca Kimdir? İstanbul'da 7 Eylül 1992 yılında dünyaya geldi. Küçük yaşta ailesi Amerika'ya taşındığı için çocukluğu Amerika ve Kanada'da geçti. Üniversite eğitimini başladığı İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Fransız Dili ve Edebiyatı bölümünü okurken Miss Turkey 2011 güzellik yarışmasına katılarak ikinciliği kazandı. Yarışmadan sonra adını dizi oyunculuğu ile duyurdu. Ardından Amerika'ya gidip, New York Film Akademisi'nde oyunculuk eğitimi aldı. Annesi Arnavutluk babası ise Selanik göçmeni olan güzel, 2017 yılında Kemal Ekmekçi ile evlendiği biliniyor. Oynadığı Dizi Film ve Filmler; Eve Düşen Yıldırım, Adını Feriha Koydum, Benim Hala Umudum Var, Güzel Köylü, İstanbul Sokakları, İçimdeki Fırtına, Kara Sevda, İnsanlık Suçu, Şampiyon, Baraj, Alparslan Büyük Selçuklu'dur. Seni Seviyorum Adamım, Ay Lav Yu Tuu, Hürkuş, Tut Elimi, Bizim Semtin Çocukları, Elli Kelimelik Mektuplar, Dayı, Mahsusa, Evli Mutlu Çocuklu, Küçük Ortak, Sosyetik Gelin, Özür Dilerim gibi sinema filmlerinde rol aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mayıs, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 3dk
Yorum Sayısı: 0

6 yıllık boşanma davasının ardından evden tahliye edilen kadın çatıya sığındı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, 6 yıl süren boşanma davasının sona ermesinin akabinde eşine ilişkin konuttan polis eşliğinde çıkartılan bayan, gidecek yeri olmadığı gerekçesiyle ömrünü birebir binanın çatı katında sürdürmeye başladı.
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, eski eşi T.A. tarafından hakkında tahliye davası açılan konutta oturmaya devam eden Sevda S.’nin aleyhine karar çıktı. Kararın akabinde üzerine icra memurları ve polis kümeleri meskene gelerek tahliye sürecini başlattı. Sevda S.’nin kapıyı açmaması üzerine çilingir yardımıyla kapı açılarak tahliye süreci tamamlandı. Sevda S. gidecek yeri olmadığını söyleyerek poşetlere doldurulan eşyalarını çatı katına ve merdiven boşluklarına yerleştirdi. Çatıda yaşamaya başladığını, buraya yatak koyarak geceleri uyuduğunu, komşularına giderek özel gereksinimlerini giderdiğini anlatan Sevda S., yaşadıklarını şöyle anlattı:
"6 yıldan beri süren bir mahkeme sürecimiz var. İftirayla boşanıldık. Hatta gidip imza bile atmadım. Beni iftirayla, yalancı şahitle boşadı. Gerisi aslı olmayan, iftiraya kurban gittim. Çocuklarımdan oldum, evimden oldum. Yuvamdan oldum. Sokakta kaldım. Görün perişanlığımı. Babamı kaybettim. 16 yıl oldu. Anne yok, baba yok. Annemi kaybettim. Kalp krizi geçirdi. Bir buçuk sene oldu. Annem bakıyordu bana 6 yıldan beri. Bir arada yaşıyorduk baba maaşıyla. Tazminat almadım. Nafaka alamadım. Hiçbir haktan sahip olamadım. Sıhhat meselelerim var. Kalpten ameliyat olacaktım. İcra yoluyla kapıya atıldım, baba topraklarına haciz koyuldu. Avukat masrafları bana yüklendi, mağdur oldum. Sokakta kaldım. Evet, akrabalarım var, köyüm var, etrafım var. Anlatmakla bitmez. O kadar çok akrabalarım, etrafım var. Fakat bu türlü bir günde düşünen dost olmuyormuş ya. Anasızlık, babasızlık bu türlü bir şey. Kimseye yük olmak istemiyorsun. Lakin sahip de çıkmıyorlar. Bana dört muhtarlık sahip çıkamadı."

"Beraber aldık o meskeni, fakat beni iftirayla dışarı attı"
Sevda S., boşanma süreciyle birlikte meskenin kendisine verilmediğini, bu durumu hâlâ kabullenemediğini lisana getirerek şunları söyledi:
"Evlilik bilgi içinde aldık bu konutu. Beraberken aldık. Ondan sonra boşanma kararı işte gelince bana dedi konuttan çıkacaksın dedi. Fakat ben boşanıp imza falan atmadım yani. Alavereyle, düzmeceyle işi yani bu noktaya getirdi. İftira attı, ispat edemedi. Hiçbir ispat, ispat yok elinde. Beni mağdur etti yani. Benim namusumla, onurumla oynadı ya. Bir bayanın ağzına baktı. Onun yüzünden ceza aldım. Başıma gelmeyen kalmadı. Bütün psikolojim gitti, çocuklarımdan oldum. Üç tane çocuğum var. Çöp poşetiyle çatılara eşyalarımı koydum. Merdiven boşluklarında. Ben de burada çatıda yatıyorum. Evet akraban var, etrafım var lakin sahip çıkan yok. Dayanak olan yok. Sormuyorlar bile başımıza kalır diye. Neredesin, ne yapıyorsun?"

"Ev bulmak problem değil, kirayı ödeyemiyorsan tekrar dışarıdasın"
Sağlık durumu nedeniyle çalışamadığını, geçimini sağlayamadığını belirten Sevda S., yalnızca başını sokacak bir yer istediğini belirtti. Sevda S., "Çözüm ’köye çık.’ Ben esasen çarşıda geçmiş çocukluğum. 25 yıllık evlilik hayatım. Ben tertibim meskenim yani evimden oldum. Sokakta kaldım. Mağdur oldum. O gün ameliyata gidecektim kalpten ameliyat olacaktım ya icra zoruyla kapıya atıldım. Evet çatıda yaşıyorum yalnızca diyorum. Burada kendi başıma kendimi idame etmeye çalışıyorum. Arkadaşlarıma işte gidiyorum. Affedersiniz özel gereksinimlerinizi karşılamak için kendi başıma ne yapacağımı bilemiyorum. Ruhsal olarak bittim."

"Yetim maaşı üç kardeşe bölündü, sıhhat sıkıntım var, çalışamıyorum"
Hastalıkları olduğunu anlatan Sevda S., "4 bin, 3 bin 700 işte 4 binde. 3 kız kardeşi alıyoruz. Onlar da mağdur. Onlar da kiradalar. Sıhhat meselem var. Böbreğimde dört tane kitlem var. Kalbimden ameliyat olacağım Bolu’da. Düzce’de tedavi görebilirim. Bunları da ispat edebilirim. Çalışamıyorum. Sıhhat meseleleri yüzünden çalışamıyorum. Yani mağdur oldum. Her türlü mağdur oldum. Ruhsal olarak zati bittim. Ne yapabilirim? Nereye gidebilirim? Yok yani çocuklarım düşman oldu. Çocuklarım da yok. Küçükler akıllara değmez bir şey de diyemiyorum. Onlar da onlara muhtaç diyorum. Okul okuyorlar. Lakin bir anne olarak ne olursa olsun çocuklarından takviye görmek istiyorsun" dedi.

"Sadece yardım, Allah isteği için"
Sevda S., konuşmasının sonunda maddi değil insani takviye istediğini vurgulayarak şöyle dedi:
"Kira dayanağı ya da ne bileyim maddi olarak bu maddiyata dökülsün diye istemiyorum, bu türlü bir şey yok yani maddi olarak bir şey yok. Yalnızca yardım Allah isteği için hayırlarını istiyorum. Ben konut bulma problem değil, dediğim üzere kirayı veremeyince konut yani yok. Yok. Sokakta kalıyorsun. Nereye gideceksin? Başına sokacak bir yerin yok. Ufak da olsa bir meskenin, kendini sokacak bir konutun olsun istiyorsun."

Kadın sığınma meskenini kabul etmedi
Öte yandan Aile ve Toplumsal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı yetkililer, Sevda S.’ye ulaşarak bayan sığınma konutunda kalması teklifinde bulundu. Fakat Sevda S., kiralık bir meskende yaşamak istediğini söyleyerek bu teklifi reddetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.