Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Kasım, 2023 08:24 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Gisdol: “Oyunculara özgüven aşılamaya çalışıyorum”

SAMSUN (İHA) – Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol, son sırada olan takımının oyuncularına özgüven aşılamaya çalıştığını söyledi.
Trendyol Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, 20 takımlı ligde 2 puanla son sırada bulunuyor. Hafta sonu oynanacak Hatayspor maçı öncesinde Nuri Asan Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyen Samsunspor’un Alman Teknik Direktörü Markus Gisdol, takımın son durumu hakkında bilgi verdi.
Son oynadıkları Ankaragücü maçından memnun kalmadığına dikkat çeken Gisdol, “MKE Ankaragücü maçında gösterdiğimiz performanstan memnun değilim. Oyunda pasif anlamda defans yaptık. Takım boyunu çok geniş bıraktık. Hep birlikte savaşmamız gerekiyor. Her pozisyonda topun olduğu yerde baskı yapıp hep birlikte o tarafa doğru yoğunlaşmamız gerekiyor. İlk maçımızda gösterdiğimiz performansı oynayacağımız bir sonraki maçta da göstermek istiyoruz. Öncelikle gol atmanın yollarını bulmamız lazım. Geçmişte de gol pozisyonuna girmede sıkıntılar yaşandı. 2 tane 6 numara pozisyonunda oyuncuyla oynamamızın sebebi; merkezi kapatıp, orada güçlü olmak. Gelecekte ne olacağına bakacağız” dedi.

“Oyunculara özgüven aşılamaya çalışıyorum”
Puan durumu ve oynanan oyun nedeniyle oyunculara özgüven aşılamaya çalıştığına değinen Alman çalıştırıcı, “Kulübün bulunduğu durum ve oyuncuların içindeki durum sonrası baskı olması çok normal. Ben de onlara daha fazla baskı yapmak istemiyorum. Buna gerek de yok. Onlara biraz daha özgüven aşılamaya çalışıyorum. Kendilerini iyi ve güçlü hissetsinler istiyorum. Onlara her zaman yardımcı olabilecek birisinin olduğundan emin olsunlar. Takım olarak ve oyun olarak başarılı olduğumuzu söyleyemeyiz. Bu durumdan bir şekilde dönmemiz, bunu hep birlikte başarmamız gerekiyor. En önemli yapmamız gereken şey çok çalışmak” diye konuştu.

“Transfer yasağı gelmezse çok akıllı transferler yapmamız gerekiyor”
İki dönem transfer yasağı alan takımının yasak gelmemesi durumunda çok akıllıca hareket etmesi gerektiğini ifade eden 54 yaşındaki teknik adam, “Samsun’a geleli 3 hafta oldu. Yapılabilecek transferlerle ilgili düşünmek istemiyorum. Yüzde 100 konsantrem elimde bulunan oyuncular. Bazen geçmişte yapılan transferler katkı sağlayamayabiliyor. Bu gelecekte de tekrar edebilir. Önemli olan şey takım haline gelebilmek. Transfer yasağı gelmezse çok akıllı transferler yapmamız gerekiyor. İhtiyaç doğrultusunda hangi pozisyona hangi bölgeye doğru transfer neyse onu yapmamız gerekiyor. Transfer sezonunun tekrar açılmasına 2 ay gibi bir süre var. O zamana kadar çalışmalarımızı sürdürüp, doğru yolda ilerlememiz lazım” şeklinde konuştu.

“Oynamak isteyen futbolcu beni antrenmanda ikna etmeli”
Henüz forma şansı vermediği ya da az süre tanıdığı oyuncular hakkında da konuşan Markus Gisdol, “Bir futbolcu maçta oynamak istiyorsa önünde koskoca bir hafta var. Antrenmanlarda bana yüzde 100’ünü gösterip, beni memnun etmesi ve ikna etmesi gerekiyor. Bunları yaptıkları takdirde kadroya girme ve ilk 11’de oynama şansına sahip olabilecekler” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
14
Aralık Pazar
1447 HİCRİ Cemaziyelahir 24
Öğle Vakti
Şuanki vakit
Öğle
  İmsak
06:28
  Güneş
08:00
  Öğle
12:49
İkindi vaktine kalan süre
 
  İkindi
15:07
  Akşam
17:28
  Yatsı
18:55

Çok Okunanlar

blank
Karabük

GAR SAHASININ TAŞINMASINDA İLK ADIM ATILDI

blank
Karabük

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, MECLİS KÜRSÜSÜNDEN KARABÜK’Ü GÜNDEME TAŞIDI: KARABÜKLÜ HASTALAR ANKARA YOLLARINDA; BU SAĞLIK DÜZENİ DEĞİŞECEK

blank
Ovacık

CHP Ovacık İlçe Başkanı Kıcırdar’dan AK Parti İlçe Başkanı Akkaya’ya Yanıt

blank
Karabük

Karabük’te bir kişinin öldüğü bıçaklı kavganın görüntüleri ortaya çıktı

blank
Karabük

Karabük’te Babasına Silahla Ateş Eden Çocuk Gözaltına Alındı

blank
Ovacık

Vali Yavuz Ovacık’ta Devam Eden  Yatırımları İnceledi

blank
Karabük

ÇETİNKAYA: “GECEMİZ KARABÜK, GÜNDÜZÜMÜZ KARABÜK”

blank
Köşe Yazıları

ASELSAN’LA NE KADAR GURUR DUYSAK AZDIR, BAKIN NE YAPTI ?

blank
Karabük

Karabük Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde Büyük Dönüşüm: Modern ve Konforlu Bir Merkez Yolda

blank
Asayiş

Karabük’te Kasım Ayı Suç ve Olay İstatistikleri Açıklandı

Video Haberler

blank

KBÜ’de Türkmenistan’ın Daimi Tarafsızlık Statüsü’nün 30. Yılına Özel Program

blank

Vali Yavuz’dan Esnaf ve Vatandaş Ziyareti

blank

Yenice Ormanları’nın Ekoturizm Potansiyeli Görüşüldü

blank

Acat’ın KOAH Balon Tedavisi Ulusal Medyada Geniş Yer Buldu

blank

Sosyalfest’e Uluslararası Elmas Ödülü

blank

CHP’li Akay’dan Bütçe Görüşmesinde Sert Çıkış

blank

Karabük’teki Şüpheli Ölümde 1 Kişi Tutuklandı

blank
Mustafa Akgün tarafından
14 Aralık, 2025 13:51 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

KBÜ’de Türkmenistan’ın Daimi Tarafsızlık Statüsü’nün 30. Yılına Özel Program

Karabük Üniversitesinde düzenlenen programda, Türkmenistan’ın Daimi Tarafsızlık Statüsü’nün 30. yılı ve Birleşmiş Milletler tarafından 2025’in “Uluslararası Barış ve Güven Yılı” ilan edilmesi dolayısıyla iki ülke arasındaki kardeşlik bağları vurgulandı.

Karabük Üniversitesi (KBÜ), Türkmenistan’ın Daimi Tarafsızlık Statüsü’nün 30. yıl dönümü ile Birleşmiş Milletler tarafından 2025’in “Uluslararası Barış ve Güven Yılı” ilan edilmesi dolayısıyla düzenlenen programa ev sahipliği yaptı.

KBÜ ev sahipliğinde gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve Türkiye ile Türkmenistan’ın milli marşlarının okunmasıyla başladı.

Etkinliğe; Türkmenistan Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Handurdu Turayev, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berdi Sarıyev, KBÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Yakşi, KBÜ Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Müdürü Doç. Dr. Mustafa Polat, akademisyenler ve çok sayıda Türkmenistanlı öğrenci katıldı.

“DAİMİ TARAFSIZLIK, BARIŞÇIL DIŞ POLİTİKANIN TEMEL TAŞIDIR”

Türkmenistan Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Handurdu Turayev, Türkmenistan’ın 12 Aralık 1995’te Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararıyla “Daimi Tarafsızlık” statüsü kazandığını hatırlatarak, bunun yalnızca diplomatik değil, aynı zamanda küresel barış açısından da tarihi bir kazanım olduğunu söyledi.

Turayev, Türkmenistan’ın 30 yıldır barışçıl dış politika anlayışıyla hareket ettiğini belirterek, “Daimi tarafsızlık; yalnızca çatışmalardan uzak durmak değil, aynı zamanda diyalog, güven, iş birliği ve barışçıl etkileşim üzerine inşa edilmiş bir dış politika yaklaşımıdır.” ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletler’in 2025 yılını Türkmenistan’ın girişimiyle “Uluslararası Barış ve Güven Yılı” ilan ettiğini hatırlatan Turayev, 12 Aralık 2025’te Aşkabat’ta düzenlenecek “Uluslararası Barış Konferansı”nın dünya liderlerini barış ve güven temelinde bir araya getirmeyi amaçladığını ifade etti.

Konuşmasında üniversitelerin barış kültürünün gelişmesindeki rolüne de değinen Turayev, Karabük Üniversitesinin bu alanda önemli bir misyon üstlendiğini belirterek, akademinin kültürlerarası diyaloğun gelişmesine katkı sunduğunu söyledi.

“ULUSLARARASI ÖĞRENCİ POTANSİYELİYLE LİDER ÜNİVERSİTELERDEN BİRİYİZ”

KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, üniversitenin uluslararası öğrenci çeşitliliği bakımından Türkiye’nin önde gelen yükseköğretim kurumları arasında yer aldığını ifade etti.

Türkmenistan’dan 600’ün üzerinde öğrencinin KBÜ’de eğitim gördüğünü belirten Karaş, “Bu tablo, aslında neden burada olduğumuzu çok iyi anlatıyor. Geniş bir uluslararası topluluğa sahibiz. Bu potansiyel Türkiye’de çok az üniversitede var.” ifadelerini kullandı.

“TÜRKMENİSTAN’IN BARIŞÇI DIŞ POLİTİKASI KÜLTÜREL BİR MİRASA DAYANIYOR”

Karabük Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Yakşi, Türkmenistan’ın tarafsızlık politikasının tarihsel ve kültürel birikime dayandığını belirterek, bu anlayışın Türkmen düşünce dünyasında önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. 

Yakşi, Türkiye ile Türkmenistan arasındaki ilişkilerin tarihî ve kültürel temellere dayandığını vurgulayarak, gençlerin bu ilişkilerin geleceğinde belirleyici rol oynayacağını ifade etti.

“TÜRKMEN VE TÜRK BAYRAKLARI 34 YILDIR YAN YANA DURUYOR”

İki ülke arasındaki kardeşlik vurgusunu güçlü ifadelerle dile getiren Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berdi Sarıyev, Türk ve Türkmen kimliklerinin yakınlığına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Bu iki bayrağa bakın; 34 yıldır yan yana duruyor. İki milleti birbirine bağlayan kelimeler bile neredeyse aynı: Türk ve Türkmen… Aradaki ‘men’, hepimiz demektir. Bizim hepimizi temsil eder. Bu birliği hiçbir zaman unutmamalıyız.”

Program kapsamında şiir dinletisi ve müzik performansları sunulurken, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencileri tarafından Türkmenistan’ın UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’nde yer alan Küşdepdi dansı sahnelendi. Etkinlik, geleneksel kıyafet defilesi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.(

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
14
Aralık Pazar
1447 HİCRİ Cemaziyelahir 24
Öğle Vakti
Şuanki vakit
Öğle
  İmsak
06:28
  Güneş
08:00
  Öğle
12:49
İkindi vaktine kalan süre
 
  İkindi
15:07
  Akşam
17:28
  Yatsı
18:55

Çok Okunanlar

blank
Karabük

GAR SAHASININ TAŞINMASINDA İLK ADIM ATILDI

blank
Karabük

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, MECLİS KÜRSÜSÜNDEN KARABÜK’Ü GÜNDEME TAŞIDI: KARABÜKLÜ HASTALAR ANKARA YOLLARINDA; BU SAĞLIK DÜZENİ DEĞİŞECEK

blank
Ovacık

CHP Ovacık İlçe Başkanı Kıcırdar’dan AK Parti İlçe Başkanı Akkaya’ya Yanıt

blank
Karabük

Karabük’te bir kişinin öldüğü bıçaklı kavganın görüntüleri ortaya çıktı

blank
Karabük

Karabük’te Babasına Silahla Ateş Eden Çocuk Gözaltına Alındı

blank
Ovacık

Vali Yavuz Ovacık’ta Devam Eden  Yatırımları İnceledi

blank
Karabük

ÇETİNKAYA: “GECEMİZ KARABÜK, GÜNDÜZÜMÜZ KARABÜK”

blank
Köşe Yazıları

ASELSAN’LA NE KADAR GURUR DUYSAK AZDIR, BAKIN NE YAPTI ?

blank
Karabük

Karabük Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde Büyük Dönüşüm: Modern ve Konforlu Bir Merkez Yolda

blank
Asayiş

Karabük’te Kasım Ayı Suç ve Olay İstatistikleri Açıklandı

Video Haberler

blank

KBÜ’de Türkmenistan’ın Daimi Tarafsızlık Statüsü’nün 30. Yılına Özel Program

blank

Vali Yavuz’dan Esnaf ve Vatandaş Ziyareti

blank

Yenice Ormanları’nın Ekoturizm Potansiyeli Görüşüldü

blank

Acat’ın KOAH Balon Tedavisi Ulusal Medyada Geniş Yer Buldu

blank

Sosyalfest’e Uluslararası Elmas Ödülü

blank

CHP’li Akay’dan Bütçe Görüşmesinde Sert Çıkış

blank

Karabük’teki Şüpheli Ölümde 1 Kişi Tutuklandı