Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2024 00:24 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Giresun’un köyünden 50 ülkeye meyveli soda ihraç ediyorlar

Giresun’un 200 nüfuslu İnişdibi köyü meyve aromalı maden suyu üretimi ile dikkat çekerken, yöredeki fabrikada işlenen meyveli sodalar dünyanın 50 ülkesine ihraç ediliyor.
Giresun’un İnişdibi köyünde şifalı olarak bilinen kaynak suyun ekonomiye kazandırılmasıyla başlayan hikayeyi anlatan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Freşa Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, bugün 200 nüfuslu bir köyden 50 ülkeye ihracat yaptıklarını söyledi.
Gıda toptancılığı yaparken, markalarının doğuşunun bir sohbet ortamında başladığını anlatan Hasan Çakırmelikoğlu, “Bizim asıl işimiz gıda toptancılığı yapmaktı. 1997 yılında bir sohbet ortamında konuşurken yöremizde bir şifalı su olarak bilinen İnişdibi maden suyunu satın alma fikri ortaya çıktı. Yapılan incelemelerde mineral bakımında İnişdibi maden suyu dünyanın en kaliteli maden suları arasında olduğu tespit edildi. Biz de bu işe ilk olarak maden suyu olarak başladık. Daha sonra meyve aromalı maden suyuna geçiş yaptık. Tabi bunu pazarda kabul ettirmek hiç de kolay olmadı. Bir sektör çıkıyor ortaya ve kimse bilmiyor, gazoz desen gazoz değil, kola desen kola değil, herhangi bir konsepte ürünü yerleştiremiyorlar. Ancak, bugün meyve aromalı maden suyu olarak içecek sektöründe bir konsept oluştu. Hangi iş yapılırsa yapılsın gelişim olmadığı sürece yenilik sağlanamıyor. Ar-Ge çalışmalarımızla çeşitlerimizi artırmaya devam ediyoruz” dedi.
Bugün 200 haneli bir köyden yurt içinin yanı sıra 50 ülkeye ihracat yaptıklarını da anlatan Çakırmelikoğlu, “Firmamız yöre insanına istihdam imkanı sağlamasının yanı sıra hem yöre hem de ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır. Bugün 200 haneli bir köyde üretim yapan firmamızın Bursa’da da bir kolu vardır. Grup olarak bünyemizde 300 kişiye istihdam sağlamaktadır. Önceliğimiz yöre insanımızı istihdam etmektir. Giresun’da 200 haneli bir köyde doğan ürünlerimiz yurt içinde pazar lideri olmamızın yanı sıra içerisinde Avrupa Birliği, Uzak Doğu ve Orta Doğu ülkelerin yer aldığı 50’ye yakın ülkeye ihracat yapılmaktadır” diye konuştu.
Başarılı olmanın sırrını da açıklayan Çakırmelikoğlu, ”Her şeyden önce bu işin sırrı sadece kaliteli ürün üretmekten geçmiyor. Ürettiğin bu ürünleri talepler doğrultusunda iyi bir pazarlama ağıyla müşteriye ulaştırmak da gerekiyor. İstediğin kadar kaliteli ürün üret eğer bunun dağıtımında sorun yaşıyorsa başarılı olamazsın. Tabi bizim kaliteli ürün üretmemizin başında ise maden suyumuzun dünyanın en kaliteli maden suları arasında yer aldığını da belirtmek gerekiyor” dedi.

blank
Haber Merkezi tarafından
11 Nisan, 2025 15:51 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Kayseri’de “Yeni Nesil Gazetecilik” Çalıştayı

Kayseri’de dijital medya enine boyuna ele alındı

Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD), Kayseri’de geleneksel ve internet gazetecilerini “yeni nesil gazetecilik” çalıştayında buluşturdu.

TİGAD öncülüğünde 11-13 Nisan 2025 tarihleri arasında Kayseri’de “Yeni Nesil Gazetecilik Konferansı ve Kültür Gezisi” programı düzenlendi. Kayseri Valiliği ile Kayseri Otelciler Derneği’nin katkıları ve TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel’in ev sahipliğiyle gerçekleştirilen programa Türkiye’nin dört bir yanından 100’den fazla gazeteci katıldı. İnternet medyasının ağırlıkta olduğu gazeteciler, ilk olarak cuma günü Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’i ziyaret etti. Aynı gün Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Nurcan – Süleyman Çetinsaya Konferans Salonu’nda “Yeni Nesil Gazetecilik Çalıştayı” düzenlendi.

Konferansa; TİGAD Kurucu Genel Başkanı ve Uluslararası Sosyal Medya Kullanıcıları Derneği (USMEK) Genel Başkanı İzzet Aydın, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, İletişim Fakültesi öğrencileri, gazeteciler ve çok sayıda davetli katıldı.

TİGAD Ankara İl Temsilcisi Erdem Yeşer’in sunuculuğunu yaptığı çalıştayın moderatörlüğünü ise Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, TV ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Vahit İlhan üstlendi. Çalıştay, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile başladı.

Okan Geçgel: Dijital medyanın yasalarca tanınmasını sağladık

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel, TİGAD’ın Türkiye geneline teşkilatlandığını belirterek, 76 ilde il temsilcileri olduğunu söyledi. Türkiye’nin dört bir yanından gazetecileri Kayseri’de ağırlamaktan büyük onur ve mutluluk duyduğunu söyleyen Geçgel, gazetecilik mesleğinin birçok sorunu olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“TİGAD’ın esas kuruluş amacı çeyrek asırdır hayatımızda olan dijital medyanın çektiği sıkıntıları ilgili makamlara ulaştırmak ve bu sorunlara çözüm bulmaktır. Bu konuda çok mücadele ettik. Basın Kanununa ek madde ekleterek, dijital medyanın yasalarca tanınmasını sağladık. Dijital medyada çalışan gazeteciler artık Basın Kartı alabiliyor, basın ilan hakkından yararlanabiliyor. İnternet medyasının geçtiğimiz ay Basın İlan Kuruluna temsilci gönderdi. Tüm bunlar bizim mücadelemizle hayata geçirilen kanun sayesinde oldu. Sorunlarımız hala çok fazla. Dijital, görsel, işitsel ve basılı gazetecilerin bütün sorunları bizim sorunumuz. Bu sorunları dile getirmek zorundayız.”

Geçgel, Tasarruf Genelgesi çerçevesinde özellikle Anadolu’daki basılı medyanın büyük sıkıntılar yaşadığını belirterek, “Bu genelgede basının kapsam dışı bırakılması için büyük emek sarf ediyoruz. İlgili bakanlara ve partilere dosya sunduk. Mücadelemiz devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Yeni nesil gazetecilik enine boyuna konuşuldu

Açılış konuşmalarının ardından “Yeni Nesil Gazetecilik Çalıştayı” gerçekleştirildi. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, TV ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Vahit İlhan’ın moderatörlüğünü yaptığı çalıştayın konuşmacıları ve ele aldıkları konular şöyle;

  • Haberler.com Genel Yayın Yönetmeni Av. Bedia Teymur (Dijital Medyanın Etik Değerlerle Sınavı)
  • Hürriyet Gazetesi Ankara Haber Müdürü Murat Yılmaz (Büyükşehirde Yerel ve Ulusal Medya)
  • Kanal D Haber Muhabiri İbrahim Konar (TV Haber Muhabirliği)
  • İHA İstanbul Anadolu Yakası Bölge Müdürü Mustafa Biçer (Ajans Haberciliği ve İnternet Medyası)
  • Haber Global TV Spikeri Dilara Sayan (Medya ve Manipülasyon)
  • NumberOne TV Haber Müdürü Zehra Sadıç (Magazin Haberciliği)
  • Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Mustafa İlker Yücel (Geleneksel Medyadan Dijital Medyaya Geçiş)
  • Akit TV Haber Müdürü Uğurcan Gökçe (Sosyal Medya İhbar Hatları ve TV Gazeteciliği)
  • Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Nafiz Koca (Geleneksel Gazetecilik ve Geleceği)

Gazeteciler Kayseri’yi keşfedecek!

Öte yandan, program kapsamında cumartesi ve pazar günü kültür gezisi düzenlenecek. Türkiye’nin dört bir yanından programa katılan gazeteciler Kayseri’nin tarihi, turistik ve kültürel mekanları ziyaret edecek.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.