Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Şubat, 2024 12:48 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Giresunspor-Eyüpspor maçının ardından

Trendyol 1. Lig’in 21. haftasında Giresunspor, konuk ettiği Eyüpspor golsüz berabere kaldı. Maçın ardından teknik adamlar maça ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Giresunspor Teknik Direktörü Serhat Güller, alınan puanın oyuncularda moral ve motivasyon için oldukça önemli olduğunu dile getirdi.
Güller, “Öncelikle puan aldığımız için mutluyuz. Son 3 haftayı düşündüğümüzde alınan puan genç futbolcularımız adına çok önemli, moral ve motivasyon için önemli. Bu puan ligde kalmamıza ne kadar yardım eder onu tam bilemiyorum, bunu zaman gösterecek. Ama genç oyuncularımızın moral ve motivasyona ihtiyacı vardı. Bu beraberlik onları en üst noktaya taşıyacaktır diye düşünüyorum. Eyüpspor’u oynadığı maçlarda iyi analiz etmeye çalıştık. Kenarlardan çok top getiren ve orta blokta üçüncü bölgede iyi pas yapabilen bir takım. Bunun önlemlerini almaya çalıştık. Kenarları oyun olarak kapattık. Gerideki bloğumuzu 5 blok halinde oynamaya çalıştık. Ama her şeye rağmen oyun kurgumuzu ve planımızı genç olmalarına rağmen bu ligde hiç maç oynamamalarına rağmen sahada iyi uyguladılar. İnşallah önümüzdeki maçlarda da aynı özgüvenle oyuncularımızın biraz daha lige moralli devam etmesiyle daha iyi sonuçlar alacağımızı da düşünüyorum” dedi.

Kerem Yavaş: "Giresunspor savunmasını geçemedik"
Eyüpspor Teknik Sorumlusu Kerem Yavaş, maçın favori takımı olduklarını ancak Giresunspor savunmasını geçemediklerini ifade etti. Yavaş, “Maç öncesi favori olduğumuz 3 puan almamız gereken bir maçtı. Ancak sonucuna baktığımızda böyle olmadı. Çünkü maçlar kağıt üzerinde oynanmıyor. Sahaya çıkıp bu kağıt üzerindeki üstünlüğüyle göstermeniz lazım. Maçın ilk devresinde 5-4-1 savunma bloğuyla karşılaştık. Keza Giresunspor uzun haftalardır böyle oynamıyordu. Bunu iyi uyguladılar. Maçın ilk devresinde birkaç pozisyon bulduk. Bunları değerlendirseydik onların savunma direnci de kırılacaktı, bizim için daha kolay olacaktı. Yalnız golün gecikmesi dakikalar geçtikçe onları daha çok motive etti, savunmaları daha da güçlendi. Sonuç olarak bu savunmayı geçemedik. Giresun’u tebrik ediyorum. Hak ettiler ve iyi mücadele ettiler. Hedefledikleri puanı aldılar. Bizim açımızdan da üzücü bir gün. Bu dersleri çıkartıp önümüzdeki maçlara bakacağız” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İlyas Erbay tarafından
27 Temmuz, 2025 13:11 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

BİR ÜLKE İÇİN EN TEHLİKELİSİ !

Bir ülke için en tehlikelisi hedef kitlesi yığın olan yönetimlerdir!
Olayları analiz edebilen, yanlışın ortağı olmayı reddeden, hesap sorabilen, farkındalığı yüksek, eğitimli ve bilinçli bir toplum bu tür yönetimlerin işine gelmez. Onlar varlıklarını sürdürebilmek için, kendilerine kayıtsız, şartsız biat eden yığınlar yaratmaya çaba gösterirler.

Floransalı düşünür, İtalyan Rönesans hareketinin en önemli figürlerinden
Niccolò Machiavelli, toplum ve yığın'ı şöyle tanımlıyor;
"İnsan aklı kadar görür.
Soru sormayan, sorgulamayan, araştırmayan insan manipüle edilebilir bir karakterdedir.
Cahilde, kendini geliştirmeyen sığ insanlarda; alt beyin ve vahşi dürtüler baskındır.
İnsan yığınları yalancıya kızmaz.
Kendiside yalancıdır da ondan.
İnsan yığınları yoksula kızar. "Aptallığından" der.
"Yığın", "toplum" değildir.
Yığın, otoriteye itaat ederek hareket eder. Yığın'ı etkilemek, manipüle etmek, yönlendirmek daha kolaydır."

Bilinçli toplum; Farkındalığı yüksek, olayları analiz edebilen, yanlışa tepki veren, nereye gittiğini düşünen, yanlışın ortağı olmayı reddeden, hesap sorabilen, yaşamı kendi iradesiyle yönlendirebilme yetisine sahip, kişisel sorumluluğunun farkında olan insanlardan meydana gelir..
Toplumsal bilinç, yüksek insani değerlere sahip olmayı gerektirir. Okuyan, araştıran, sorgulayan, analitik düşünebilen insanlar, bilinçli toplumun değerli bireyleridir.

Kişisel değerler; karşılıklı ilişkilerde doğrudan veya dolaylı olarak ortaya çıkan sevgi, dürüst olma, bağlılık, saygı, nezaket, adil olma, açık düşünebilme, kontroller kurabilme, empati yapabilme ve farkındalık gibi kavramlar bütünüdür. Tüm bunlar, uyumlu ve huzurlu yaşamın olmazsa olmazlarıdır. Üstün İnsani değerler; yaşamı güzelleştirir ve hayatı anlamlı kılar.

Siyasetin, siyasetçinin sık sık başvurduğu; algı yönetimi, gündem değiştirme, yönlendirme gibi yöntemler Yığınlar üzerinde etkili olur.
Toplum ise, bilinçli bireylerden oluştuğu için, araştırır, sorgular, örgütlenir. Ülkesi ve geleceği sözkonusu olduğunda daha cesaretlidir.Siyasetçinin oyuncağı olmaz.
Bilinçli bireylerden oluşan toplumlar asla bu tür tuzaklara düşmezler. Bilinçli toplumları, manipüle edemezsin, güdemezsin!

Toplum ile yığını birbirinden ayıran faktörlerden biri de eğitimdir. Yığınlar, çoğunlukla eğitimsiz, cahil insan topluluklarıdır. Okuyan, araştıran, sorgulayan insanı kolay kolay kandıramazsınız. Hedef kitlesi yığın olan siyasi oluşumlar bu yüzden eğitimli insanlardan, bilinçli toplumlardan hazetmezler.
Tercihi yığın olan yönetimler; ülkesini ve insanını düşünmez!
Onlar için önemli olan kendi ikballeridir!

Şimdi şu soruyu kendi kendimize soralım. Toplum muyuz?
Yığın mıyız?

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.