Giresun’da 22 Ağustos 2020 tarihinde yaşanan sel afetinde Tirebolu-Doğankent karayolu üzerinde bulunan bir menfezin çökmesi sonucu şehit olan 5’i asker biri iş makinesi operatörü 6 kişinin hayatlarını kaybettiği yerde yapılan Altı Şehitler Köprüsü’de günün anısına bir anma merasimi düzenlendi.
Törene Giresun Valisi Mehmet Fatih Fedai, Jandarma Bölge Kumandanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, Vilayet Emniyet Müdürü Recep Güzelyazıcı, Vilayet Jandarma Kumandanı J.Albay Özgür Özer, AK Parti Giresun Milletvekili Prof. Dr. Nazım Elmas, Tirebolu Belediye Lideri Burhan Takır ile daire amirleri ve vatandaşların yanı sıra yaşanan faciada kaybolan iş makinesi operatörü Ali Akbulut’un eşi Perihan Akbulut ve kızı Tuğçe Oruç katıldı.
Olayın yaşandığı çöken menfezin yerine yapılan Altı Şehitler Köprüsü girişinde okunan duaların akabinde, Vali Fedai ve Bölge Jandarma Kumandanı Tümgeneral Yıldırım tarafından şehitlerin anısına çelenk bırakılıp hürmet duruşunda bulunuldu, dualar okundu.


Giresun’da sel şehitleri unutulmadı
Takla atan araç hurda yığınına döndü: 19 yaşındaki sürücü ağır yaralandı
Zonguldak’ta direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobilin taklalar atarak orta refüjü aşıp karşı şeride geçmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında, 19 yaşındaki sürücü ağır yaralandı.
Kaza, akşam saatlerinde merkez Karaelmas Mahallesi mevkisinde bulunan Teoman Duralı Tünelleri çıkışında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, S.S. yönetimindeki 67 ABP 922 plakalı otomobil, sürücüsünün henüz belirlenemeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Savrulan araç, taklalar atarak orta refüjü aştı ve karşı şeride geçerek durabildi. Bu sırada park halindeki iki araca da çarptı.
Kazayı gören diğer sürücülerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine yoğun şekilde sağlık, polis ve AFAD ile itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ve sağlık ekiplerinin müdahalesiyle yola savrulduğu öne sürülen ağır yaralı sürücü S.S., olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. S.S.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.
Kaza nedeniyle güzergahta trafik akışı bir süre kontrollü olarak tek şeritten sağlandı. Polis ekiplerinin çevre güvenliği almasının ardından, adeta demir yığınına dönen ve kullanılamaz hale gelen otomobil çekici vasıtasıyla yoldan kaldırıldı. Yol temizleme çalışmalarının ardından tünel çıkışındaki trafik akışı yeniden normale döndü.
Polis ekipleri kazayla ilgili tahkikat başlattı.

