Giresun Olimpik Yüzme Havuzu ve Spor Salonu’nda geçtiğimiz Cumartesi günü yaşanan ve birçok öğrenci olmak üzere 71 kişinin zehirlenmesi ile sonuçlanan olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Giresun Valiliğinden yapılan açıklamada, “Giresun Merkez Olimpik Yüzme Havuzunda yaşanan karbonmonoksit zehirlenmesi olayıyla ilgili olarak, olayın meydana geliş biçimi, teknik ve güvenlik ögeleri ile ilgili incelemeler yapılmıştır. Ayrıyeten, kelam konusu olayın meydana geliş formu ve nedenine ait tüm ayrıntıların aydınlatılması emeliyle Giresun Valiliğimizce idari, Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da isimli soruşturma başlatılmıştır.
Soruşturmanın sonucunda elde edilecek bulgular doğrultusunda gerekli tüm yasal süreçler hassasiyetle gerçekleştirilecektir” denildi.
4 Ocak Cumartesi günü havuzda zehirlenme kuşkusuyla 65’i çocuk 6’sı yetişkin 71 kişi Giresun Bayan Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesine ve Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınmıştı.


Giresun’da Olimpik Yüzme Havuzu’ndaki zehirlenme olayı ile ilgili idari ve adli soruşturma başlatıldı
BARÜ, Türkiye’nin Sosyal Bilimler Festivali “Sosyalfest”te yerini aldı
Bartın Üniversitesi (BARÜ) paydaşı olduğu Türkiye’nin Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest 2026’da en fazla projeyle başvuru yapan üniversiteler arasında yerini aldı.
Karabük Üniversitesi (KBÜ) ve İstanbul Üniversitesi (İÜ) iş birliğinde toplumsal sorunlara yenilikçi ve insan odaklı çözümler üretmeyi amaçlayan Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest 2026 programı düzenlendi. Bartın Üniversitesinin (BARÜ) paydaşları arasında yer aldığı ve Türkiye’nin farklı üniversitelerinden akademisyenleri, öğrencileri ve paydaş kurum temsilcilerini bir araya getiren festivale Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zafer Ceylan katıldı.
İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsünde İstanbul Valisi Davut Gül’ün açılış konuşmalarıyla başlayan programda gençlerin sosyal model tasarlama becerilerini geliştirilmesi, toplumsal sorunlara çözüm odaklı yaklaşması, bilimsel düşünceyi gündelik hayatla buluşturmasının önemi vurgulandı.
Sosyal bilimler alanında farkındalık oluşturmayı amaçlayan Sosyalfest’te BARÜ’lüler önemli bir başarıya imza atarak en çok başvuru gönderen üniversiteler arasına girdi. Elde edilen başarı dolayısıyla verilen plaket, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ceylan’a verildi.
Gün boyunca festival kapsamında gerçekleştirilen etkinlikleri de takip eden Prof. Dr. Ceylan, üniversiteler arası akademik ve kültürel iş birliklerinin önemine değinerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

