Giresun’un Eynesil ilçesinde bir iş yerinin duvarlarında bulunan asmadaki üzümler, görenleri hayrete düşürdü.
Karadeniz Bölgesinde soğuk havaların yaşandığı şu günlerde Giresun’da bir asmanın Aralık ayında yaz aylarındaki gibi üzüm vermesi şaşırttı. Giresun’un Görele ilçesi Çavuşlu beldesinde iş yerinin bahçesinde asmanın üzüm vermesini şaşkınlıkla karşılayan Rıfkı İyidere, üzümlerin normalde ağustos ayında olgunlaştığını ancak ilk defa bu kış ayında asma ağacının üzüm verdiğini söyledi. İyidere, “Bu üzüm asmasını yaklaşık 15 sene önce annem dikti. Bizim şaşırdığımız, ilk defa bu aylarda üzüm vermiş olması. Normalde her yıl ağustos aylarına doğru üzüm veriyordu. Küresel ısınmayla birlikte bu yaşadığımız olay, mevsim değişikliğinin bir örneği olsa gerek. Çünkü bu aylarda böyle tatlı bir üzüm yemek bize nasip oldu. Tadı da çok güzel, çok tatlı. İlginç bir durum. Aynı ağustos aylarındaki üzüm gibi” dedi.


Giresun’da Aralık ayında asma dalında üzümü görenler şaşkına döndü
Karabük’te araçtaki 2 kişiyi darbeden şüphelilerden 5’i tutuklandı
Karabük’te bir grup tarafından araçta bulunan 2 kişinin darbedildiği kavga ile ilgili gözaltına alınan 10 kişiden 5’i, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Olay, 100. Yıl Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, bilinmeyen bir nedenle bir grup ile araçta bulunan kişiler arasında tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmada araçtaki 2 kişi darbedildi. Çevredeki vatandaşların müdahalesiyle kavga sonlandırılırken, ihbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Karabük İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince olayla ilgili yürütülen çalışmada toplam 12 şüpheli tespit edildi. Şüphelilerden 10’u gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 6 şüpheliden 1’i savcılıkça serbest bırakılırken, 5 kişi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkarılan 5 şüpheli tutuklanırken, diğer 4 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

