Giresun Olimpik Yüzme Havuzu ve Spor Salonu’nda zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvuranların sayısı 71’e yükseldi - Karabük Haber Postası
giresun olimpik yuzme havuzu ve spor salonunda zehirlenme suphesiyle hastaneye basvuranlarin sayisi 71e yukseldi TshEtRMG
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Ocak, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Giresun Olimpik Yüzme Havuzu ve Spor Salonu’nda zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvuranların sayısı 71’e yükseldi

Giresun Olimpik Yüzme Havuzu ve Spor Salonu’nda birçok öğrenci olmak üzere sabah saatlerinde zehirlenme kuşkusu ile hastaneye başvuranların sayısı 71’e yükselirken, tedavi alında bulunan öğrenciler yaşadıkları o anları anlattı.

Giresun merkezde bulunan Olimpik Yüzme Havuzu ve Spor Salonu’nda bugün sabah saatlerinde şimdi nedeni belirlenemeyen zehirlenme olayları yaşanmaya başlandı. Havuzdan çıkan öğrencilerin baygınlık geçirmesi ve mide bulantısı şikayetleri yaşandı. 112 ihbar üzerine olay yerine, sıhhat ve polis takımları sevk edilerek havuz tahliye edildi. Havuzda zehirlenme kuşkusuyla hastaneye sevk edilenlerin sayısı ise 34’den 71’e yükseldi. 65 çocuk Giresun Bayan Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesine, 6 yetişkin kişi de Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Giresun Bayan Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören çocukları AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür ve Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse ziyaret ederek “Geçmiş olsun” dileklerini iletti.

Başkan Fuat Köse: “Sevincimiz can kaybı yaşanmaması”

Yetkililerden bilgi alarak çocukları ve ailelerini ziyaret eden Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, “İlimizde sabah saatlerinde üzücü bir olay yaşanarak havuzda bulunan çocuklarımız ve velileri zehirlenme kuşkusuyla hastanelere kaldırıldı. Sevindiren tarafı ise hepsinin sıhhat durumlarının düzgün olması. Çocuklarımızın tedavilerinin akabinde kısa müddette taburcu olarak sporlarına devam etmeleridir” dedi.

Tedavileri devam eden çocuklar ise havuzdan çıktıktan sonra baygınlık geçirdiklerini ve mide bulantısı yaşadıklarını tabir ettiler.

Öte yandan yetkililer tarafından havuzda şimdi kaynağı belirlenemeyen karbonmonoksit gazının zehirlenmelere neden olduğu belirtilerek Sıhhat, emniyet, itfaiye ve AFAD ünitelerinin koordineli bir formda olayın sebebini araştırdığı kaydedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kendini savci olarak tanitip yasli kadinin altinlarini alan 2 supheli yakalandi ay1EcpBA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kendini savcı olarak tanıtıp yaşlı kadının altınlarını alan 2 şüpheli yakalandı

Bolu’da, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp, “Kimlik bilgileriniz terör örgütünün eline geçti” yalanıyla 71 yaşındaki kadını 350 bin TL dolandıran 2 şahıs, polis ekiplerinin 250 saatlik güvenlik kamerası incelemesi sonucu İstanbul’da yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olay, 7 Nisan’da Bolu il merkezinde meydana geldi. İddiaya göre, 71 yaşındaki F.A.’yı telefonla arayarak kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan şüpheliler, yaşlı kadını “Kimlik bilgileriniz terör örgütünün eline geçti” diyerek korkuttu. Paniğe kapılan F.A., toplam 350 bin TL değerindeki nakit para ve ziynet eşyasını ikametine gelen dolandırıcılara elden teslim etti. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan yaşlı kadının ihbarı üzerine Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti.

250 saat kamera izlemesi

Şüphelilerin yakalanması için geniş çaplı araştırma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, bölgedeki çok sayıda güvenlik kamerasını ve şüpheli aracı mercek altına aldı. Yaklaşık 250 saatlik kamera kaydını saniye saniye izleyen polis, olayı gerçekleştirenlerin F.A. (30) ve P.E. (42) olduğunu tespit etti. Şüphelilerin İstanbul’un Esenyurt ilçesinde olduğunu belirleyen ekipler, 16 Nisan’da iki farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda F.A. ve P.E. yakalanarak gözaltına alındı. Bolu’ya getirilen ve emniyetteki işlemleri tamamlanan biri kadın olmak üzere 2 şüpheli, sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin