Reklam
Reklam
giresun olimpik yuzme havuzu ve spor salonunda zehirlenme suphesiyle hastaneye basvuranlarin sayisi 71e yukseldi TshEtRMG
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Ocak, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
0

Giresun Olimpik Yüzme Havuzu ve Spor Salonu’nda zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvuranların sayısı 71’e yükseldi

Giresun Olimpik Yüzme Havuzu ve Spor Salonu’nda birçok öğrenci olmak üzere sabah saatlerinde zehirlenme kuşkusu ile hastaneye başvuranların sayısı 71’e yükselirken, tedavi alında bulunan öğrenciler yaşadıkları o anları anlattı.

Giresun merkezde bulunan Olimpik Yüzme Havuzu ve Spor Salonu’nda bugün sabah saatlerinde şimdi nedeni belirlenemeyen zehirlenme olayları yaşanmaya başlandı. Havuzdan çıkan öğrencilerin baygınlık geçirmesi ve mide bulantısı şikayetleri yaşandı. 112 ihbar üzerine olay yerine, sıhhat ve polis takımları sevk edilerek havuz tahliye edildi. Havuzda zehirlenme kuşkusuyla hastaneye sevk edilenlerin sayısı ise 34’den 71’e yükseldi. 65 çocuk Giresun Bayan Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesine, 6 yetişkin kişi de Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Giresun Bayan Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören çocukları AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür ve Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse ziyaret ederek “Geçmiş olsun” dileklerini iletti.

Başkan Fuat Köse: “Sevincimiz can kaybı yaşanmaması”

Yetkililerden bilgi alarak çocukları ve ailelerini ziyaret eden Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, “İlimizde sabah saatlerinde üzücü bir olay yaşanarak havuzda bulunan çocuklarımız ve velileri zehirlenme kuşkusuyla hastanelere kaldırıldı. Sevindiren tarafı ise hepsinin sıhhat durumlarının düzgün olması. Çocuklarımızın tedavilerinin akabinde kısa müddette taburcu olarak sporlarına devam etmeleridir” dedi.

Tedavileri devam eden çocuklar ise havuzdan çıktıktan sonra baygınlık geçirdiklerini ve mide bulantısı yaşadıklarını tabir ettiler.

Öte yandan yetkililer tarafından havuzda şimdi kaynağı belirlenemeyen karbonmonoksit gazının zehirlenmelere neden olduğu belirtilerek Sıhhat, emniyet, itfaiye ve AFAD ünitelerinin koordineli bir formda olayın sebebini araştırdığı kaydedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
99b394d3 774b 4357 8429 9964df802ca7
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
11 Haziran, 2026 17:09 tarihinde yayınlandı
0

CHP’de ihraç depremi Karabük’’e uzanacak mı?

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) son dönemde yaşanan gelişmeler ve disiplin süreçlerine ilişkin iddialar siyaset kulislerinde konuşulmaya devam ediyor.

CHP’de 9 milletvekilinin ardından bazı belediye başkanlarının da ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edileceği iddiası, gözleri Özgür Özel’e desteğiyle bilinen Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’ye çevirdi.

Gözler Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’de!

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) “mutlak butlan” kararı sonrasında Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden genel başkanlık görevine gelmesiyle başlayan yönetim değişikliği, parti içi disiplin süreçleriyle yeni bir boyut kazandı. Merkez Yönetim Kurulu (MYK) kararıyla 9 milletvekilinin partiden ihracı için başlatılan sürecin ardından, bazı belediye başkanlarının da ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) sevk edileceği iddiası siyaset kulislerini hareketlendirdi. Bu gelişmelerin ardından gözler Safranbolu Belediye Başkanlığı’na çevrildi.

İHRAÇ DOSYALARININ KAPSAMI GENİŞLİYOR

Ulusal basında yapılan haberlere göre, CHP MYK’sı tarafından daha önce disipline sevk edilen 9 milletvekiline ilişkin ihraç başvuruları, yarın gerçekleştirilecek YDK toplantısında masaya yatırılacak. Ancak parti içinden sızan son bilgiler, disiplin hamlesinin sadece milletvekilleriyle sınırlı kalmayacağını ve dosyaların kapsamının genişletildiğini gösteriyor.

YDK’da dosyası ele alınacak isimler arasına bazı belediye başkanlarının da dahil edileceğinin duyurulması, Safranbolu’da geniş yankı uyandırdı. Değişim sürecinde Özgür Özel’e verdiği açık destekle bilinen Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin de bu listede yer alıp almadığı Karabük ve Safranbolu kamuoyunda merak konusu oldu.

Yarın yapılacak kritik Yüksek Disiplin Kurulu toplantısının ardından, ihraç istemiyle yargılanacak belediye başkanlarının isimlerinin netleşmesi ve partideki kurultay kördüğümünün yeni bir evreye taşınması bekleniyor.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin