Reklam
Reklam
giresun olimpik yuzme havuzu ve spor salonunda zehirlenme suphesiyle hastaneye basvuranlarin sayisi 71e yukseldi TshEtRMG
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Ocak, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
0

Giresun Olimpik Yüzme Havuzu ve Spor Salonu’nda zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvuranların sayısı 71’e yükseldi

Giresun Olimpik Yüzme Havuzu ve Spor Salonu’nda birçok öğrenci olmak üzere sabah saatlerinde zehirlenme kuşkusu ile hastaneye başvuranların sayısı 71’e yükselirken, tedavi alında bulunan öğrenciler yaşadıkları o anları anlattı.

Giresun merkezde bulunan Olimpik Yüzme Havuzu ve Spor Salonu’nda bugün sabah saatlerinde şimdi nedeni belirlenemeyen zehirlenme olayları yaşanmaya başlandı. Havuzdan çıkan öğrencilerin baygınlık geçirmesi ve mide bulantısı şikayetleri yaşandı. 112 ihbar üzerine olay yerine, sıhhat ve polis takımları sevk edilerek havuz tahliye edildi. Havuzda zehirlenme kuşkusuyla hastaneye sevk edilenlerin sayısı ise 34’den 71’e yükseldi. 65 çocuk Giresun Bayan Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesine, 6 yetişkin kişi de Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Giresun Bayan Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören çocukları AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür ve Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse ziyaret ederek “Geçmiş olsun” dileklerini iletti.

Başkan Fuat Köse: “Sevincimiz can kaybı yaşanmaması”

Yetkililerden bilgi alarak çocukları ve ailelerini ziyaret eden Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, “İlimizde sabah saatlerinde üzücü bir olay yaşanarak havuzda bulunan çocuklarımız ve velileri zehirlenme kuşkusuyla hastanelere kaldırıldı. Sevindiren tarafı ise hepsinin sıhhat durumlarının düzgün olması. Çocuklarımızın tedavilerinin akabinde kısa müddette taburcu olarak sporlarına devam etmeleridir” dedi.

Tedavileri devam eden çocuklar ise havuzdan çıktıktan sonra baygınlık geçirdiklerini ve mide bulantısı yaşadıklarını tabir ettiler.

Öte yandan yetkililer tarafından havuzda şimdi kaynağı belirlenemeyen karbonmonoksit gazının zehirlenmelere neden olduğu belirtilerek Sıhhat, emniyet, itfaiye ve AFAD ünitelerinin koordineli bir formda olayın sebebini araştırdığı kaydedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
df9bf242 6cd7 4a4c 9bf0 0021a244e6ab
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
03 Haziran, 2026 12:07 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

Başkan Çetinkaya’dan tamamlanan çalışmalara inceleme

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, altyapı, kaldırım, yol ve dış cephe yenileme çalışmaları tamamlanan Kemal Güneş Caddesi’nde incelemelerde bulundu.

Güzergah boyunca bölge esnafı ve vatandaşlarla görüşen Başkan Çetinkaya, kentin birçok bölgesine yerleştirilen yeni nesil akıllı durak projelerini de yerinde denetledi. Yürütülen kentsel estetik ve modernizasyon projelerinden memnuniyet duyduklarını belirten Karabüklüler, çalışmaların kentin çehresini değiştirdiğini ifade etti.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, şehir genelinde başlattığı kentsel modernizasyon ve üstyapı yenileme hamlelerini kararlılıkla sürdürüyor. Kentin ticari ve sosyal yaşam merkezi olan Kemal Güneş Caddesi’nde bir süredir yürütülen geniş kapsamlı altyapı, modern kaldırım düzenlemeleri, yol konforunu artırma ve binaların dış cephelerine estetik bir kimlik kazandırma çalışmaları tamamlandı.

Saha incelemeleri kapsamında baştan aşağı yenilenen Kemal Güneş Caddesi’ni gezen Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, yürütülen faaliyetlerin sahadaki yansımalarını inceledi. Yoğun programlarına saha gezisi yaparak mola vermeyi tercih eden Başkan Çetinkaya vatandaşlarla sohbet etti. Yapılan yeniliklerin şehir kimliğine büyük değer kattığını belirten vatandaşlar, Karabük’ün son dönemde hızlı bir değişim ve güzelleşme süreci içerisine girdiğini vurgulayarak memnuniyetlerini dile getirdi.

Cadde üzerindeki incelemelerin ardından toplu taşıma altyapısına yönelik çalışmaları da denetleyen Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, kent merkezine eş zamanlı olarak yerleştirilmeye başlanan yeni nesil “Akıllı Durak” projelerini inceledi. Montaj süreçleri devam eden duraklarda vatandaşlarla görüşen Başkan Çetinkaya, konuya ilişkin yaptığı açıklamada

“Kemal Güneş Caddesi, Karabük’ümüzün vitrinidir. Buranın estetik vizyonumuza yakışır bir hale gelmesi adına başlattığımız çalışmaları tamamlayarak hemşerilerimizin hizmetine sunduk. Bugün gerçekleştirdiğimiz saha gezisinde, esnafımızın ve vatandaşlarımızın memnuniyeti, Karabük’ün değişimi ve güzelleşmesine yönelik olumlu geri dönüşler almak bizler için en büyük motivasyon kaynağıdır.

Üstyapıdaki estetik dokunuşlarımızın yanı sıra teknolojik altyapıyı da şehrimize entegre ediyoruz. Karabük’te yerleştirmeye başladığımız akıllı durak projelerimizle de toplu taşıma kullanan hemşerilerimizin ulaşım konforunu artırıyoruz. Bizim önceliğimiz; her zaman saha, projelerimizi bizzat incelemek ve Karabük’ü modern şehircilik standartlarıyla geleceğe taşımaktır” ifadelerine yer verdi.

Baskan Cetinkayadan tamamlanan calismalara inceleme2 Baskan Cetinkayadan tamamlanan calismalara inceleme3

Bizi sosyal medyadan takip edin