Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Ekim, 2023 12:12 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Giresun Belediyesi 2023-2024 Kültür Sanat Sezonu, Üçüncü Mekan Film Günleri ile başladı

Giresun Belediyesi 2023-2024 Kültür Sanat Sezonu, Üçüncü Mekan Film Günleri ile başladı.
Giresun Belediyesi 2023-2024 Kültür Sanat Sezonu ve Üçüncü Mekan Film Günleri 13 Ekim Cuma günü gerçekleştirilen programla başladı. Kale Mahallesi’ndeki Tarihi Millet Bahçesi’nde 15 Ekim’e kadar sürecek olan Üçüncü Mekan Film Günleri’nin ilk gününde Doç. Dr. Yasin Söğüt’ün koordinatörlüğünde “Dijitalleşme Etkisi ve İnteraktif Film Atölyesi”, Dr. Mehtap Özsoy ile Doç. Dr. Aydan Özsoy’un moderatörlüğünde, Doç. Dr. Aydın Çam’ın konuk olduğu “Cumhuriyetin 100. Yılında Türkiye’de Sinema, Sinema Salonları ve Seyir” konulu söyleşi ve “Ceviz Ağacı” adlı sinema filminin gösterimiyle filmin yönetmeni Dr. Faysal Soysal’la bir söyleşi gerçekleştirildi.
Üçüncü Mekan Film Günleri, 14-15 Ekim tarihlerinde sinema üzerine atölye, söyleşi ve film gösterimleriyle devam edecek. Etkinliğin son gününde Türk sinemasının usta oyuncularından Hülya Koçyiğit Giresunlu sinemaseverlerle buluşacak. Koçyiğit’in başrollerinde oynadığı “Gelin” adlı filmin gösterimi ve ardından Dr. Erdal Yıldırım’la usta oyuncunun söyleşisi sahne alacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Ekim, 2025 20:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Tokat’ta kaçak göçmen taşıyan tır şoförü ve arkadaşı tutuklandı

Tokat’ın Erbaa ilçesinde polis uygulama noktasında dur ihtarına uymayan tır sürücüsü ve yanındaki kişi tutuklanırken, araçtan kaçan Afgan asıllı göçmen yakalanarak GÖKSEM’e teslim edildi.
D-100 karayolu Erbaa ilçesi Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nda yaşanan olayda, 14 ADB 313 plakalı tırın şoförü M.İ. (65) polisin dur ihtarına uymayarak ilerledi. Araç kısa müddette durdurulurken, bu sırada sağ kapıdan atlayarak toprakta kayıplara karışan Afganistan asıllı A.E. (20) için geniş çaplı arama başlatıldı. Yaklaşık 3 saat süren çalışmanın akabinde A.E. konteynerin altında saklanırken bulundu.
Tır sürücüsü M.İ. ve yanında bulunan L.Ö. gözaltına alındı. Yakalanan göçmen süreçlerinin akabinde Tokat Göçmen Kabul ve Sevk Merkezi’ne gönderildi. Emniyetteki süreçleri tamamlanan M.İ. ve yanında bulunan L.Ö. ise çıkarıldıkları isimli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin