Gıda Güvenliği ve Tüketici Bilinci Toplantısı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
30 Mayıs, 2015 14:01 tarihinde yayınlandı
0
0

Gıda Güvenliği ve Tüketici Bilinci Toplantısı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı eğitim ve yayım programları çerçevesinde; Karabük Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenerek İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile iştirak halinde planlanıp, belirli bir takvim çerçevesinde ilk ve orta dereceli okullarda yürütülen ” Gıda Güvenliği ve Bilinçli Tüketici” toplantılarının, yaz tatili öncesi sonuncusu Merkez Mimar Sinan Orta Okulu’nda yapıldı
Tüketicilerin gıda güvenliği konusunda yeterli bilgi birikimine sahip olmadıkları düşüncesinden hareketle: İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce 2014 yılından itibaren yayım programına gıda güvenliği ve tüketici bilincini artırmaya yönelik çalışmalar eklenirken, 2014 yılında yürütülen çalışmalardan elde edilen olumlu sonuçlar neticesi programın 2015 yılında da devam ettirilmesine karar verildi.
2014 yılında Kurumca ilk ve orta dereceli okullarda başlatılan eğitim çalışmasıyla 12 okulda 1.600 öğrenciye ulaşılmış, 2015 yılında ise 2600 öğrenciye ulaşmak hedefiyle başlatılan çalışmada gelinen noktada, 13 okulda 1.457 öğrenciye ulaşıldı. Yaz tatiliyle birlikte ara verilecek olan çalışmalara Eylül ayında okulların açılmasıyla birlikte, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce bildirilen takvime göre devam edilecek.
“Yediğine içtiğine dikkat et, güvenli gıda tüket” sloganıyla, bu güne kadar öğrencilere yönelik düzenlenen toplantılarda içerik olarak: tüketmiş oldukları gıdaların hazırlama, muhafaza, satış veya tüketime sunumu, gıda hijyeni, ekmek israfı gibi başlıklar altında bilgiler verildiği,
Mevcut program ile yetişen genç nesillerin tüketmiş oldukları veya tüketecekleri gıdalarda, gıda güvenliğinin esas alınması ve alışkanlık haline getirilmesi olgusunun toplumda yerleşmesinin sağlanmasının hedeflendiği bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
toptan ali osmanlari cogaltmamiz lazim VWzGY7pa
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Nisan, 2026 16:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Toptan, “Ali Osman’ları Çoğaltmamız Lazım”

Çaycuma’da, Doç. Dr. Hikmet Yazıcı’nın Avukat Ali Osman Odabaş’ın yaşamını konu alan kitabının tanıtım toplantısı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Çaycuma Belediyesi Çarşamba Salonu’nda düzenlendi. Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Köksal Toptan, “Cumhuriyet çok başarılı oldu ancak daha gidecek yolumuz var. Bunun için Ali Osman Odabaş’ları çoğaltmamız lazım.” dedi.

Programda konuşan yazar Hikmet Yazıcı, eserin klasik bir biyografi olmadığını belirterek, Odabaş’ın hayatının “sessizce iyilik yapmanın ve paylaşmanın” önemli bir örneği olduğunu ifade etti.

Avukat Ali Osman Odabaş ise Yolgeçen köyünden çıktığını hiç unutmadığını vurgulayarak, yıllardır kazandığını topluma geri verdiğini ve kapısını çalan kimseyi geri çevirmediğini söyledi.

Toplantıya protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katılırken, program sonunda düzenlenen imza gününde yaklaşık 200 kitap okurlarla buluştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin