Gezici Başkanlık Uygulaması Bugün Start Alıyor - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
13 Nisan, 2015 06:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Gezici Başkanlık Uygulaması Bugün Start Alıyor

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, “Makamımı mahallelere taşıyarak her gün bir mahallede başkanlık görevimi sürdüreceğim” diyerek startını verdiği Gezici Başkanlık Ofisi uygulamasına bu yılda devam ediyor.
Bugün başlayacak olan 2015 yılı Gezici Başkanlık Ofisi uygulamasının ilk durağı 5000 Evler Cumhuriyet Mahallesi olacak. 14 Nisan’da Aydınlıkevler, 15 Nisan’da Şirinevler, 16 Nisan’da Namık Kemal, 20 Nisan’da 5000 Evlerb 75. Yıl Mahallesi, 21 Nisan’da Beken,
22 Nisan’da Yeşil Mahalle (Esentepe), 27 Nisan’da Hürriyet Mahallesi, 28 Nisan’da Yenişehir, 29 Nisan’da Çerçiler, 30 Nisan’da 5000 Evler Bahçelievler Mahallesi, 4 Mayıs’ta 100. Yıl Mahallesi, 5 Mayıs’ta fatih Mahallesi, 6 Mayıs’ta Kurtuluş Mahallesi, 7 Mayıs’ta Karabük Mahallesi, 11 Mayıs’ta Atatürk Mahallesi, 12 Mayıs’ta Fevzi Çakmak Mahallesi, 13 Mayıs’ta Kapullu, 14 Mayıs’ta Adatepe, 18 Mayıs’ta Öğlebeli, 20 Mayıs’ta Üniversite Mahallesi, 21 Mayıs’ta Kayabaşı, 25 Mayıs’ta Yeni Mahalle, 26 Mayıs’ta Bayır Mahalle, 27 Mayıs’ta Soğuksu, 28 Mayıs’ta Ergenekon, 1 Haziran’da Kılavuzlar, 2 Haziran’da da Kartaltepe Mahallesinde Başkanlık Ofisi kurulacak.
Başkanlık Ofisi 09.30-11.30 saatleri arasında kurulacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
diyanet isleri baskan yardimcisi demirden ogrencilere onemli bilgiler LhQguBrm
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Demir’den öğrencilere önemli bilgiler

Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen konferansta konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet İshak Demir, din istismarını önlemek için doğru kaynakların rehber alınmasının önemine dikkat çekti.

Kastamonu Üniversitesi’nin kuruluşunun 20. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Kutsalın Araçsallaştırılması: Din İstismarının Sosyo-Politik Boyutları” konferansı, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Demir’in katılımıyla gerçekleştirildi. İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda, İlahiyat Fakültesi, Muhammed İhsan Oğuz Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Muhammed İhsan Oğuz Vakfı iş birliğiyle düzenlenen konferansta konuşan Prof. Dr. Ahmet İshak Demir, dinin doğru anlaşılması ve yorumlanmasının önemine dikkat çekerek, Müslümanların tarihteki tecrübesi ile dinin asli kaynaklarının her zaman birebir örtüşmeyebileceğini ifade etti. Demir, bu noktada zaman zaman yaşanan sapmaların, Kur’an ve Sünnet ekseninde yapılacak sürekli bir muhasebe ile giderilebileceğini vurguladı. Demir, maddi ve manevi çıkarlar için yapılan din istismarının hem dini hem de toplumsal güven açısından ciddi sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekti.

Gençlere de seslenen Prof. Dr. Demir, dinin insanı özgürleştiren bir rehber olduğunu vurgulayarak, bilgi kirliliğine karşı eleştirel düşünmenin ve doğru kaynaklardan faydalanmanın önemine vurgu yaptı.

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Atalan ve Prof. Dr. Ömer Küçük, Muhammed İhsan Oğuz Vakfı Başkan Vekili M. İhsan Oğuz ile Merkez Müdürü Doç. Dr. Mustafa Aykaç’ın da katıldığı konferans, Muhammed İhsan Oğuz’un Vesiletü’n Necat İlmihal Kitabı Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin