Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
27 Mayıs, 2015 14:49 tarihinde yayınlandı
0

Gezici Başkanlık Ofisi Soğuksu Mahallesine Kuruldu

Gezici Başkanlık Ofisi Uygulaması kapsamında Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili makamını Soğuksu Mahallesine taşıdı.
Soğuksu Mahallesinde kurulan makamda Başkan Vergili vatandaşların istek ve şikayetlerini dinledi. Soğuksu Mahalle Muhtarı Hüseyin Yavuz; mahallelerinin bazı yollarına yama asfalt gerektiğini, 150 tane eve gerekli su basıncı gelmediğini dile getirdi. Başkan Vergili daire müdürlerini çağırtarak gerekli çalışmaları yapmaları konusunda talimat verdi.
Mahalle sakinleri TOKİ’nin ihalesinin ne durumda olduğunu sormaları üzerine Başkan Vergili; “TOKİ’nin ihalesi seçimlerden hemen sonra yapılır diye düşünüyorum. Bu sene başlar 2016 senesinde biter. Ben önceki TOKİ binaları yapılırken fiyatlarını düşürebilmek için 30 tane binayı TOKİ’ye bıraktım. Burada yapılacak binaların maliyetleri çok yüksek çıkıyor. Bu maliyetleri düşürmek için ben dedim ki buraya 1500 kişilik yurt yapın, buradaki maliyet fazlalarını yapılacak yurdun hesabına yazın. Belediye olarak yurdun parasını ben ödeyeceğim dedim. En az hane başına 45 bin lira gibi Belediye size bir kar sağlamış olacak bu yurdun yapılmasıyla. Bu yurdun asıl planlanma sebebi budur. Yoksa burada inşaat malzemeleri çok yüksek çıkıyor. Ben tahmin ediyorum ki Haziran ayında ihalesi bitmiş olacak. Bu sene başlasalar seneye bu 800 konutu teslim ederler” dedi.
Başkan Vergili mahalle sakinleri ile bir süre yaptığı sohbetin ardından Soğuksu Mahallesinde oluşturulan Başkanlık Makamından ayrıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
0123
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mayıs, 2026 09:45 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te kekik toplarken kurtlarla karşılaştı

Karabük’te kekik toplamak için Bulak Kanyonu’na giden vatandaş, yamaçta dolaşan 3 kurdu cep telefonu kamerasıyla görüntüledi.

Bulak Kanyonu’nda gezintiye çıkan vatandaş, kanyonun dik yamacında hareketlilik fark etti. Çalılar ve çam ağaçları arasında dolaşan 3 kurdu gören vatandaş, o anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti.

Görüntülerde, kayalık ve sık bitki örtüsüyle kaplı yamaçta ilerleyen kurtların bir süre çevreyi gözlemlediği görüldü. Bölgede dolaşan kurtlar, daha sonra dik araziden tırmanarak ormanlık alanda gözden kayboldu.

Kurtların yerleşim yerine yakın noktada görüntülenmesi, bölgedeki yaban hayatı hareketliliğini ortaya koydu.

Bizi sosyal medyadan takip edin