Makamını bir günlüğüne Aydınlıkevler Mahallesi’ne taşıyan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, burada hem çalışmalarını yürüttü, hem de mahallenin sıkıntılarını tespit etti.
“Başkan burada” sloganıyla makamını her gün farklı bir mahallesine taşıyan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, 5000 Evler Cumhuriyet Mahallesinin ardından bu kez Aydınlıkevler’deydi. Vatandaşlar Halim deresinin asfaltlanması ve ağır vasıtalı araçların yollara hasar verdiğini ve bununla ilgili şikâyetlerini dile getirdi.
Mahalleleri ile ilgili bilgiler veren Aydınlıkevler Mahallesi Muhtarı Adem Maden, mahallelerinde yapılan Sosyal Yaşam Merkezinin 2. katının yapılmasından dolayı Başkan Vergili’ye mahalle sakinleri adına teşekkür etti.
Şehir merkezinde altyapı çalışmalarını tamamladıklarını kaydeden Başkan Vergili de yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin en temiz suyunu, evlerinizin musluğuna kadar getirdik. Halim deresi asfalt sorunu bir ay içinde bitecek. Yaptığımız çalışmaları hesaplı harcayarak ortaya çıkarıyoruz. Geçtiğimiz 5 yılda yaptığımız işleri 500 bin nüfuslu bir il yapamaz. Biz bu şehirde kent meydanı, battı çıktısı, yürüyen merdiveni, asansörü, 70 tane çocuk parkı, 20 tane sosyal yaşam merkezi yapılan Türkiye’nin en kaliteli ve en ucuz içme suyuna sahip bir Karabük böyle bir çalışmayı yaptık. 500 bin nüfuslu bir il bunu yapamaz” dedi.
Başkan Vergili kendileri ile bir süre sohbet ettikten sonra Aydınlıkevler Sosyal Yaşam Merkezinde oluşturulan Başkanlık makamından ayrıldı.


Gezici Başkanlık Ofisi Aydınlıkevler’e Kuruldu
Heyelanda kaya parçalarının isabet ettiği ev hasar gördü
Karabük’te meydana gelen heyelanda yamaçtan kopan kaya parçaları, bir evin duvarı ile çatısına zarar verdi.
Olay, Kartaltepe Mahallesi Cevizlidere Ulubatlı Hasan Caddesi’nde meydana geldi. Yamaçta bulunan Orhan Coşkun’a ait evin yakınındaki toprak zeminde yaşanan kayma nedeniyle kaya parçaları yuvarlanarak yapıya isabet etti. Kaya parçalarının çarpması sonucu evin duvarında ve çatısında hasar oluştu. Durumun bildirilmesi üzerine Karabük Belediyesi ekipleri bölgeye gelerek, incelemelerde bulundu. Coşkun ailesi, hasar gören eve girmekte tedirginlik yaşadıklarını belirtti.
Fazilet Coşkun, kızını YKS’ye göndermek için kalktıkları sırada ses duyduklarını ve evi terk ettiklerini söyledi. Eşi Orhan Coşkun ise, kendi imkanları ile heyelanın önüne araba lastikleriyle set çekmeye çalıştığını ifade ederek, 30 yıldır yaşadığı evinden başka gidecek yeri olmadığını belirtti.
kaynak:İHA

