Makamını bir günlüğüne Aydınlıkevler Mahallesi’ne taşıyan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, burada hem çalışmalarını yürüttü, hem de mahallenin sıkıntılarını tespit etti.
“Başkan burada” sloganıyla makamını her gün farklı bir mahallesine taşıyan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, 5000 Evler Cumhuriyet Mahallesinin ardından bu kez Aydınlıkevler’deydi. Vatandaşlar Halim deresinin asfaltlanması ve ağır vasıtalı araçların yollara hasar verdiğini ve bununla ilgili şikâyetlerini dile getirdi.
Mahalleleri ile ilgili bilgiler veren Aydınlıkevler Mahallesi Muhtarı Adem Maden, mahallelerinde yapılan Sosyal Yaşam Merkezinin 2. katının yapılmasından dolayı Başkan Vergili’ye mahalle sakinleri adına teşekkür etti.
Şehir merkezinde altyapı çalışmalarını tamamladıklarını kaydeden Başkan Vergili de yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin en temiz suyunu, evlerinizin musluğuna kadar getirdik. Halim deresi asfalt sorunu bir ay içinde bitecek. Yaptığımız çalışmaları hesaplı harcayarak ortaya çıkarıyoruz. Geçtiğimiz 5 yılda yaptığımız işleri 500 bin nüfuslu bir il yapamaz. Biz bu şehirde kent meydanı, battı çıktısı, yürüyen merdiveni, asansörü, 70 tane çocuk parkı, 20 tane sosyal yaşam merkezi yapılan Türkiye’nin en kaliteli ve en ucuz içme suyuna sahip bir Karabük böyle bir çalışmayı yaptık. 500 bin nüfuslu bir il bunu yapamaz” dedi.
Başkan Vergili kendileri ile bir süre sohbet ettikten sonra Aydınlıkevler Sosyal Yaşam Merkezinde oluşturulan Başkanlık makamından ayrıldı.


Gezici Başkanlık Ofisi Aydınlıkevler’e Kuruldu
Canik’te mangala coşkusu
Samsun’un Canik ilçesinde düzenlenen geleneksel Canik Mangala Turnuvası, yoğun katılımla renkli görüntülere sahne oldu.
Canik Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Canik Mangala Turnuvası’nda aileler ve gençler birincilik için kıyasıya mücadele etti. “Bağımsız Gelecek” temasıyla düzenlenen turnuvada, bağımlılıkla mücadele konusunda farkındalık oluşturulurken aile içi iletişimin güçlendirilmesi hedeflendi.
Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, turnuvaya ilişkin yaptığı açıklamada, Canik Mangala Turnuvası’nı her yıl farklı temalarla düzenlemeyi sürdürdüklerini belirterek, “Canik Mangala Turnuvamızla ailelerimizle buluştuk, gençlerimizin sevincine ortak olduk. Tarihi akıl, zekâ ve strateji oyunumuz Mangala’nın etrafında buluştuğumuz turnuvamızı bu yıl Bağımsız Gelecek temasında gerçekleştirdik. Bağımlılıktan uzak, sağlıklı bir gelecek için buluştuğumuz turnuvamızda ayrıca aile kavramının önemini bir kez daha hatırlatarak aile içi iletişimin güçlenmesini de hedefledik” dedi.
Başkan Sandıkçı, Canik’te öğrencilerin hizmetine sunulan 27 adet Canik Akıl ve Zekâ Oyunları Sınıfı ile eğitim çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, bu sınıflarda öğrencilerin tarihi akıl ve strateji oyunlarıyla buluşturulduğunu söyledi. Sandıkçı, öğrencilerin bu oyunlar sayesinde eğlenirken öğrenme fırsatı yakaladığını ve mantık yürütme ile problem çözme gibi bilişsel becerilerini geliştirdiğini kaydetti.
Canik Belediyesi ile Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen turnuva, ödül töreni ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.


