SAMSUN (İHA) – Samsun’da Kunduz Ormanı’nda bulunan geyiklerin yaşamlarını devam ettirmeleri için su sondaj kuyusu açıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ), sorumluluk sahasında yer alan korunan alanlarda yaban hayvanlarının su ihtiyacını karşılayabilmek ve o bölgelerde kaynak değeri oluşturan yaban hayvanlarını alanda tutabilmek için sulama alanları oluşturuyor.
Bu kapsamda Samsun’da 45 geyik popülasyonunun bulunduğu Doğa Koruma ve Milli Parkların sorumluluk alanında bulunan Vezirköprü Kunduz Dağı Geyik Üretim İstasyonu içinde yaban hayvanlarının ihtiyacı olan suyun temini amacıyla DSİ Genel Müdürlüğü ile DKMP Genel Müdürlüğü arasında imzalanan ‘Yaban Hayatı Su İhtiyacının Karşılanması Protokolü’ gereği, DSİ 7. Bölge Müdürlüğü tarafından Kunduz Dağı’nda bin 360 metre kotunda 192 metre olarak açılmış olan su sondaj kuyusu ile geyiklerin ihtiyacı olan su, yeraltı suyundan karşılandı.


Geyiklerin su ihtiyacı açılan sondaj kuyusu ile karşılandı
Zonguldak’ta terör örgütü operasyonunda gözaltına alınan 4 öğrenciden 3’ü tutuklandı
Zonguldak’ta polis ekiplerince yasa dışı sol terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonda adliyeye sevk edilen 4 kişiden 3’ü tutuklandı.
Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında THKP-C, Dev-Yol ve Devrimci Hareket örgütleri içerisinde faaliyet gösterdikleri ve Devrimci Gençlik Dernekleri (DGD) ile bağlantılı oldukları iddia edilen 4 öğrenci hakkında gözaltı kararı verildi. Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerince kent genelinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Gerçekleştirilen operasyonda N.Ş., S.D., İ.K. ve B.O. isimli öğrenciler yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen çeşitli dijital materyallere incelenmek üzere el konuldu. Emniyetteki sorgu işlemleri tamamlanan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde Zonguldak Adliyesi’ne sevk edildi. Cumhuriyet savcılığındaki ifadeleri sonrası mahkemeye çıkarılan şüphelilerden N.Ş., S.D. ve B.O. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerden İ.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Olayla ilgili çok yönlü soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

