SAMSUN (İHA) – Samsun’da Kunduz Ormanı’nda bulunan geyiklerin yaşamlarını devam ettirmeleri için su sondaj kuyusu açıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ), sorumluluk sahasında yer alan korunan alanlarda yaban hayvanlarının su ihtiyacını karşılayabilmek ve o bölgelerde kaynak değeri oluşturan yaban hayvanlarını alanda tutabilmek için sulama alanları oluşturuyor.
Bu kapsamda Samsun’da 45 geyik popülasyonunun bulunduğu Doğa Koruma ve Milli Parkların sorumluluk alanında bulunan Vezirköprü Kunduz Dağı Geyik Üretim İstasyonu içinde yaban hayvanlarının ihtiyacı olan suyun temini amacıyla DSİ Genel Müdürlüğü ile DKMP Genel Müdürlüğü arasında imzalanan ‘Yaban Hayatı Su İhtiyacının Karşılanması Protokolü’ gereği, DSİ 7. Bölge Müdürlüğü tarafından Kunduz Dağı’nda bin 360 metre kotunda 192 metre olarak açılmış olan su sondaj kuyusu ile geyiklerin ihtiyacı olan su, yeraltı suyundan karşılandı.


Geyiklerin su ihtiyacı açılan sondaj kuyusu ile karşılandı
Parti binasından Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafı kaldırıldı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz, Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti binasında bulunan fotoğrafını kaldırarak, “Bu resmi biz indiriyoruz. Oldu da mutlak butlan gelirse, sizin resminizi geri asacak yeni yönetimi ve başkanı da bulursunuz” dedi.
CHP Akçakoca parti binasında bir grup partili tarafından Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafı duvardan kaldırıldı. İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz yaptığı açıklamada, “Cumhuriyet Halk Partisi Akçakoca İlçe Teşkilatı olarak sadece Akçakoca’da değil Türkiye’nin dört bir yanında halkımız adına Kemal Kılıçdaroğlu’nun partimizi ideolojik ve stratejik olarak yanlış bir yola sürüklediğini kabul ediyor ve onun simgesini duvarlarımızdan indiriyoruz. Bu karar; halkın hakikat arayışını siyasette namuslu ve doğru bir duruşun talibidir. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu tavırları açıkça AK Parti’nin değirmenine su taşımaktan başka bir anlama gelmiyor. Bu söylem ve politikalar, ülkenin demokratik geleceğine zarar veriyor. Bizler AK Parti’nin çıkarları için değil halkın iradesi ve milletin menfaati için duruyoruz. Bu resmi biz indiriyoruz. Oldu da mutlak butlan gelirse, sizin resminizi geri asacak yeni yönetimi ve başkanı da bulursunuz” diyerek Kılıçdaroğu’nun fotoğrafını duvardan indirdi.

