Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Temmuz, 2024 16:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

GES ve katı atıktan 1 ayda 12 milyon kilovatsaate yakın enerji üretimi

Samsun Büyükşehir Belediyesi hayata geçirdiği yenilenebilir enerji projeleriyle Haziran ayında toplam 11 milyon 838 bin kilovatsaat elektrik üretti.
Enerji birim fiyatlarındaki maliyetleri azaltmak adına Ladik ilçesi Büyükalan Mahallesi’nde kamu eliyle orta gerilim seviyesinde sisteme bağlanmış Türkiye’nin en büyük güneş enerji santrali (GES) projesine imza atan Büyükşehir Belediyesi, Yabancılar Çarşısı’nın çatısına da GES kurdu. 2 GES ile Haziran ayında 7 milyon 638 bin kilovatsaat elektrik üretimi gerçekleştirildi.

Çöpten elektrik üretimi
Büyükşehir Belediyesi, katı atık düzenli depolama tesisleri ile de bir taraftan atık yönetimini düzenli bir şekilde sağlıyor bir taraftan da çöpten enerji üretiyor. Günlük 850 ton evsel atık ile 7 ton tıbbi atık bertaraf etme kapasitesine sahip Çarşamba ve Merkez Katı Atık Düzenli Depolama Tesislerinde ise Haziran ayında 4 milyon 200 bin kWh elektrik üretimi gerçekleştirildi.

Aylık toplam üretim 12 milyona yaklaştı
Büyükşehir Belediyesi yapmış olduğu yenilenebilir enerji yatırımları ile Haziran ayında toplamda 11 milyon 838 bin kWh elektrik enerjisi üretti. Aynı zamanda yapılan yatırımlarla Haziran’da 5 bin 660 ton karbondioksit gazı salınımı da engellendi.

“Bu dünya bize emanet”
Yenilenebilir enerjiyi ve tasarrufu merkeze alarak, sıfır atık hedefi doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “İklim değişikliğinin ve beraberinde getirdiği problemlerin her geçen gün arttığı günümüzde, çevre dostu ve yenilenebilir enerjiyi önceleyen yatırımları çok değerli buluyorum. Giderek dünyamızda yenilenebilir enerji kaynakları daha da önemli hale geliyor. Sürdürülebilir çevre için atılan her adım, geleceğimiz için kritik bir öneme sahip. Biz yenilenebilir enerji kaynaklarına büyük önem veriyor her projede doğanın korunması hassasiyeti taşıyoruz. Bu dünyanın bize emanet olduğu bilinci ile hareket ediyoruz. Gelecek nesillerimize tertemiz bir dünya bırakmak için çalışıyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Mayıs, 2025 12:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

KBÜ’de Batı Karadeniz Ebeler Haftası sempozyumu düzenlendi

Karabük Üniversitesi Batı Karadeniz Ebeler Haftası Sempozyumu’na konut sahipliği yaptı.
Karabük Üniversitesi’nde düzenlenen sempozyumda, afet ve salgın periyotlarında ebelerin toplum sağlığındaki kritik rolü ve liderlik maharetlerinin ehemmiyeti vurgulandı.
Hamit Çepni Konferans Salonu’nda düzenlenen aktiflik, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Dayanak Programı(ÜNİDES) kapsamında gerçekleştirildi.
Avucumdaki Nefes Ebelik Kulübü’nün Ebeler Haftası ve Ebeler Günü hasebiyle organize ettiği sempzoyuma Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müslüm Kuzu, akademik ve idari personelile öğrenciler katıldı.
"Kriz Vakitlerinde Ebelik: Umudu ve Hayatı Desteklemek" temasıyla düzenlenen sempozyumda, afet ve salgın devirlerinde ebeliğin kıymeti çok taraflı olarak ele alındı.
Sempozyumun açılış konuşmasını ve birinci oturumun başkanlığını Doç. Dr. Reyhan Aydın Doğan yaptı. "Ebelikte Liderlik ve Kriz Yönetimi" başlıklı birinci oturumda konuşan Prof. Dr. Fatma Deniz Sayıner, ebelik mesleğinin yalnızca olağan devirlerde değil, afet ve kriz vakitlerinde da bayanlar ve çocuklar için hayati hizmetler sunduğunu söz etti. Bilhassa 6 Şubat Zelzelesi sonrasında ebelerin karşılaştığı zorluklara değinen Sayıner, bayanlara ve 0-6 yaş kümesi çocuklara yönelik hizmetlerin büyük oranda ebeler tarafından yürütüldüğünü belirtti.
"Afetlerde Ebelik" başlıklı ikinci oturumun başkanlığını ise Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Çuvadar yaptı. Oturumda, Doç. Dr. Şahika Şimşek Çetinkaya ve Ebe Müeyesser Demir, afet ortamlarında ebelerin karşılaştıkları zahmetleri ve tahlil yollarını kıymetlendirdi.
Üçüncü oturumda, "Salgınlarda Ebelik" konusu ele alındı. Oturum başkanlığını Prof. Dr. Songül Aktaş ve Dr. Öğr. Üyesi Sebahat Hüseyinoğlu üstlendi. Dr. Ebe Ebru Çalışkan ve Uzman Ebe Figen Lider Birinci, salgın devirlerinde alanda edindikleri tecrübeleri paylaşarak, ebeliğin bu süreçlerdeki değerine dikkat çekti.
Son oturumda ise"Afet ve Salgın Durumlarında Ebelik Eğitimi" konusu ele alındı. Oturum başkanlığını Dr. Öğr. Üyesi Merve Akıncı üstlenirken, Doç. Dr. Duygu Murat Öztürk ve Ebe Cenan Kömürcü, kriz ortamlarında ebelik eğitimine yönelik yaklaşımları ve geliştirme tekliflerini paylaştı.
Etkinlik sonunda, konuşmacılara teşekkür dokümanı takdim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.