Reklam
Reklam

GeoAdvances 2017’ye Bildiri Göndermek İçin Son 10 Gün

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
24 Temmuz, 2017 14:27 tarihinde yayınlandı
0

Uluslararası “4th International Workshop on GeoInformation Science: GeoAdvances 2017” konferansı Unesco Miras Şehri Safranbolu’da düzenlenecek. Karabük Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Geoinformatik Araştırma Grubu tarafından 13-15 Ekim tarihlerinde düzenlenecek olan konferansın başkanlığını Safranbolu MYO Müdürü Doç. Dr. İsmail Rakıp Karaş üstlenecek.
Coğrafi Bilgi Sistemleri, GeoInformatik, Geomatik ve Bilgisayar Bilimleri ile ilgili çok geniş bir alanda bildiri kabul edilen GeoAdvances 2017, ulusal ve uluslararası alandaki pek çok araştırmacıyı bir araya getirecek. Singapur Ulusal Üniversitesinden Prof Filip Biljecki, Malezya Teknoloji Üniversitesinden Prof Alias Abdul-Rahman, Filistin Al-Najah Üniversitesinden Prof Ihab Hijazi ve TKGM Harita Dairesi Başkanı Sedat Bakıcı’nın da davetli konuşmacı olarak katılacağı etkinlikte ayrıca, Oracle Spatial, Sanal gerçeklik, 3B Modelleme ve Android ile Google Maps gibi konularda kısa eğitimler de verilecek.
Konuyla ilgili tüm araştırmacılara açık olan ve 5 Ağustos’a kadar Tam Metin ve Kısa Bildiri şeklinde yayın göndermenin mümkün olduğu GeoAdvances’ta sunulan tüm bildiriler, Akademik Teşvik’te Uluslararası Konferans sınıfında değerlendirilebilecek olup, SCOPUS indeksli ISPRS Archives ve Annals’da yer alacak. Etkinlik sonrasında yapılacak yeni bir değerlendirmenin ardından seçilen bildiriler ise, Elsevier tarafından yayınlanan “Engineering Science and Technology, an International Journal – ELSEVIER” dergisinde basılacak.
Yapılan açıklamada; “Dolu dolu bir konferansa katılmak, şehir gezisi yapmak, kısa eğitimler almak, alanında uzman davetli konuşmacıları, birbirinden ilginç bildirileri dinlemek ve Safranbolu’nun o eşsiz tarihi havasını solumak için Karabük Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen GeoAdvances’a ilgi duyan tüm kişiler davetlidir” denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Refakatçi olarak hastaneye giderken kazada hayatını kaybetti

refakatci olarak hastaneye giderken kazada hayatini kaybetti uO6Pu91p
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Haziran, 2026 08:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da hastanede yatan eltisine refakatçi olarak giderken içinde bulunduğu otomobilin aydınlatma direğine çarpması sonucu ağır yaralanan kadın olay yerinde hayatını kaybetti, hastanın eşi olan araç sürücüsü ise ağır yaralandı.

Kaza, 19 Mayıs ilçesi Sinop yolu Erenköy mevkisinde saat 05.15 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Vezirköprü ilçesinde ikamet eden Mehmet Özmen (35), Bafra ilçesinde özel bir hastanede tedavi altında bulunan eşinin yanında refakatçi olarak kalması için yengesi Zeliha Özmen’i (33) hastaneye götürmek için yola çıktı. Mehmet Özmen idaresindeki 46 AGC 201 plakalı otomobil, Samsun istikametinden 19 Mayıs ilçesi yönüne seyir halindeyken sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu orta refüjde bulunan aydınlatma direğine çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobil alev alarak yanmaya başladı. Yanan araç itfaiye tarafından söndürülürken, ağır yaralanan sürücü Mehmet Özmen, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerince Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Araçta yolcu olarak bulunan Zeliha Özmen ise olay yerinde hayatını kaybetti.

Hayatını kaybeden kadının cenazesi, 19 Mayıs Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin