Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğü’ne 24 kişi alınacak - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Ağustos, 2023 08:48 tarihinde yayınlandı
0
0

Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğü’ne 24 kişi alınacak

Zonguldak Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğü 9 ay periyodik 24 kişilik Toplum Faydasına Program (TYP) müracaatları başladı.

Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğü’ne TYP çerçevesinde 24 kişilik personel alımı için kaideler şöyle belirlendi:

“Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak; Kuruma kayıtlı olmak; 18 yaşını tamamlamış olmak; Emekli ve malul aylığı almamak; lakin 31/05/2006 tarihli ve 5510 sayılı Toplumsal Sigortalar ve Genel Sıhhat Sigortası Kanununun 19 uncu unsurunun birinci fıkrası kapsamında daima iş göremezlik ödeneği alanlar TYP’ ye katılabilir. Öğrenci olmamak (açık öğretim öğrencileri hariç); Bir iştirakçi Toplum Faydasına Program kapsamında en fazla 9 ay çalışabilir. 27/09/2023 tarihinden itibaren toplamda 9 aydan az yararlanana bireyler, düzenlenecek programdan 9 aydan kalan müddetleri kadar yararlanabilecek, 9 ay ve daha fazla çalışanlar ise programdan yararlanamayacaktır. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) nazaran birebir adreste oturanların Taban Fiyat Tespit Komitesi tarafından belirlenen bir aylık minimum fiyatın hesaplanan net fiyatının 1,5 (bir buçuk) katını aşması halinde kelam konusu adreste oturan bireyler TYP ‘ye katılamayacaktır.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda iki genci silahla yaralayan 3 supheli tutuklandi rxg6yCqN
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Mayıs, 2026 20:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da iki genci silahla yaralayan 3 şüpheli tutuklandı

Bolu’da konuşmak için çağırdıkları sokakta iki genci silahla vurarak yaralayan 3 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Olay, Çıkınlar Mahallesi 20. Cadde üzerinde meydana gelmişti. F.K. (22) ve Ç.G. (27), konuşmak için çağrıldıkları caddede araçtan inen E.C.’nin silahlı saldırısına uğrayarak ayaklarından yaralanmıştı. Olayın ardından araçla kaçan E.C. ve yanında bulunan B.K. ile O.S., Bolu İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin uzun süren takibi ve kovalamacası sonucu gece saatlerinde kıskıvrak yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından E.C., B.K. ve O.S., güvenlik önlemleri altında Bolu Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan 3 şüpheli, tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Aileleri basın mensuplarını engellemeye çalışmıştı

Öte yandan, şüphelilerin adliyeye getirilişi sırasında bina önünde bekleyen aileleri ve yakınları, görevini yapan basın mensuplarına zorluk çıkarmıştı. Görüntü alınmasını engellemek isteyen aile yakınları gazetecilere, “Allah belanızı versin, biz çekilmesini istemiyoruz. Daha 18 yaşında” diyerek tepki göstermiş, şüphelilere ise “Çıkışın daha dik olacak, arkandayız oğlum” diyerek seslenmişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin