Zonguldak Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğü 9 ay periyodik 24 kişilik Toplum Faydasına Program (TYP) müracaatları başladı.
Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğü’ne TYP çerçevesinde 24 kişilik personel alımı için kaideler şöyle belirlendi:
“Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak; Kuruma kayıtlı olmak; 18 yaşını tamamlamış olmak; Emekli ve malul aylığı almamak; lakin 31/05/2006 tarihli ve 5510 sayılı Toplumsal Sigortalar ve Genel Sıhhat Sigortası Kanununun 19 uncu unsurunun birinci fıkrası kapsamında daima iş göremezlik ödeneği alanlar TYP’ ye katılabilir. Öğrenci olmamak (açık öğretim öğrencileri hariç); Bir iştirakçi Toplum Faydasına Program kapsamında en fazla 9 ay çalışabilir. 27/09/2023 tarihinden itibaren toplamda 9 aydan az yararlanana bireyler, düzenlenecek programdan 9 aydan kalan müddetleri kadar yararlanabilecek, 9 ay ve daha fazla çalışanlar ise programdan yararlanamayacaktır. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) nazaran birebir adreste oturanların Taban Fiyat Tespit Komitesi tarafından belirlenen bir aylık minimum fiyatın hesaplanan net fiyatının 1,5 (bir buçuk) katını aşması halinde kelam konusu adreste oturan bireyler TYP ‘ye katılamayacaktır.”


Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğü’ne 24 kişi alınacak
Kelkit çayı taştı, ağaçlık alan nehre dönüştü, seralar sular altında kaldı
Tokat’ın Niksar ilçesinde debisi yükselen Kelkit Çayı’nın yön değiştirmesi sonucu yolun bir kısmı nehre kayarken ağaçlar suya kapıldı. Erbaa ilçesinde ise bazı seralar sular altında kaldı.
Son günlerde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Kelkit çayı, Niksar ilçesine bağlı Kumçiftlik Mahallesi’nde taşkın tehlikesini beraberinde getirdi. Suyun yön değiştirmesiyle birlikte çay kenarında bulunan yolda çökmeler oldu. Kıyıda bulunan ağaçlar ise köklerinden sökülerek suya kapıldı. Bölgedeki çökme ve ağaçların sürüklenme anı vatandaşlar tarafından cep telefonu ile kaydedildi.
Mahalle sakinlerinden Erhan Şahin, gece boyunca bölgede nöbet tuttuklarını belirterek; “Burada ikamet ediyorum. Sabaha kadar burada nöbet bekledim. Dört ağaç birden kayarak ırmağa aktı gitti” dedi.
Öte yandan, Tokat’ın Erbaa ilçesinde de taşkından tarım alanları etkilendi. İlçedeki bazı seraların su altında kaldığı öğrenilirken, ekiplerin bölgede inceleme ve hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

