Zonguldak Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğü 9 ay periyodik 24 kişilik Toplum Faydasına Program (TYP) müracaatları başladı.
Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğü’ne TYP çerçevesinde 24 kişilik personel alımı için kaideler şöyle belirlendi:
“Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak; Kuruma kayıtlı olmak; 18 yaşını tamamlamış olmak; Emekli ve malul aylığı almamak; lakin 31/05/2006 tarihli ve 5510 sayılı Toplumsal Sigortalar ve Genel Sıhhat Sigortası Kanununun 19 uncu unsurunun birinci fıkrası kapsamında daima iş göremezlik ödeneği alanlar TYP’ ye katılabilir. Öğrenci olmamak (açık öğretim öğrencileri hariç); Bir iştirakçi Toplum Faydasına Program kapsamında en fazla 9 ay çalışabilir. 27/09/2023 tarihinden itibaren toplamda 9 aydan az yararlanana bireyler, düzenlenecek programdan 9 aydan kalan müddetleri kadar yararlanabilecek, 9 ay ve daha fazla çalışanlar ise programdan yararlanamayacaktır. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) nazaran birebir adreste oturanların Taban Fiyat Tespit Komitesi tarafından belirlenen bir aylık minimum fiyatın hesaplanan net fiyatının 1,5 (bir buçuk) katını aşması halinde kelam konusu adreste oturan bireyler TYP ‘ye katılamayacaktır.”


Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğü’ne 24 kişi alınacak
Gümüşhane’de hafif ticari araç şarampole devrildi: 1 ölü, 2 yaralı
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde kontrolden çıkan hafif ticari aracın şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
Kaza, Kelkit-Şiran Karayolu’nun Çilhoroz mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Selami E. yönetimindeki 34 NBD 821 plakalı hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı.
İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada ağır yaralanan ve araçta yolcu olarak bulunan Asker Erdoğan, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı Şiran Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Kazada yaralanan sürücü Selami E. ile eski MHP Kelkit İlçe Başkanı olduğu öğrenilen Özkan K. ise sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Kelkit Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

