Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü idarecileri ve personelleri, Covid-19’a bağlı pandemi sürecinde azalan kan bağış oranları dolayısıyla büyük duyarlılık göstererek kan bağışında bulundu.
Türk Kızılay Karabük Şube Başkanlığı ve Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliği ile Stadyum Genç Ofiste gerçekleştirilen etkinlik kapsamında kan bağışı alındı.
Bir damla kanın bir hayat kurtardığını belirten İl Müdürü Coşkun Güven, “Ne zaman kan ihtiyacı olsa her zaman kan vermeye hazırız, kan bağışında bulunalım, kan bağışını önerelim. Pandemi ya da yakın zamanda hepimizi üzen afetler bize dayanışmanın ve hazırlıklı olmanın önemini hatırlattı. İl Müdürlüğümüz idarecileri ve personelleri de önce insan diyerek kan bağışına büyük ilgi gösterdi. Personellerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.


Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden Kızılay’a Kan Bağışı
Berberler ve Kuaförler Günü’nde anlamlı ziyaret
Karabük Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Erol Işık, 11 Mayıs Berberler ve Kuaförler Günü dolayısıyla kentte faaliyet gösteren berber ve kuaför esnafını ziyaret ederek günlerini kutladı.
Berber ve kuaförlük mesleğinin toplum yaşamında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Işık, esnafın talep ve önerilerini dinleyerek hayırlı işler temennisinde bulundu. Ziyaretlerde meslektaşlarıyla bir araya gelen Işık, sektörün gelişimi ve esnafın karşılaştığı sorunlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Gün kapsamında çeşitli temaslarda da bulunan Işık, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ile Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hüseyin Kılıç’ı makamlarında ziyaret etti.
Ziyaretlerde berber ve kuaför esnafının kent ekonomisine ve sosyal yaşama sunduğu katkılar ele alınırken, meslek grubunun karşılaştığı sorunlar ve çözüm önerileri üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.
Erol Işık, berberlik ve kuaförlük mesleğinin büyük emek ve özveri gerektirdiğini ifade ederek, “Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak için fedakarca çalışan tüm berber ve kuaför esnafımızın 11 Mayıs Berberler ve Kuaförler Günü’nü kutluyorum. Esnafımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.


