Karabük Postası tarafından
16 Eylül, 2021 11:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Gençlik Merkezi tanıtımları devam ediyor

Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine devam eden Karabük Gençlik Merkezi okullarda tanıtımlarına devam ediyor. Düzenlenen tanıtım toplantılarında Gençlik Merkezi faaliyetleri(Kod Adı 2023, Akıl ve Zeka Oyunları, Ailem Geleceğim ve Ben Projesi, Bisiklet Etkinlikleri, Resim Eğitimleri, Müzik Eğitimleri, Merkezim Her Yerde Etkinlikleri Gençlik Kampları, Mangala ve Kitap Okuma Halkaları Bilgi Yarışmaları) hizmete sunulan Genç Ofisler, gençlik liderleri tarafından okul okul gezilerek öğrencilere tanıtılıyor. Gençlik Merkezi liderlerinin gerçekleştirdiği tanıtım etkinliklerinde Zübeyde Hanım Anadolu Lisesi ve Mehmet Vergili Fen Lisesi öğrencilerine ve okul yöneticilerine verilecek olan eğitimleri hakkında öğrencilere bilgililer verildi. “AMAÇ GENÇLERİ TOPLUMA KAZANDIRMAK” Gençlik Hizmetleri Müdürü Hüseyin Bilicioğlu, Gençlik Merkezi olarak gençlerin topluma kazandırılması kültür, sanat ve spor faaliyetleri içerisinde yer almaları için çaba gösterdiklerini söyleyerek, kentin farklı okullarını ziyaret ettiklerini, gerçekleştirilen tanıtımların yararlı geçtiğini ve bunların meyvesini mutlaka alacaklarını ifade etti. “TANITIM FAALİYETLERİNE İLGİ YOĞUN” Öğrencilerin tanıtım faaliyetlerine yakın ilgi gösterdiklerini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, “Geleceğimizin teminatı gençlerimizi sosyal ve kültürel ve sportif anlamda geliştirmek için çaba gösteriyoruz. Hedefimiz sadece okullarda tanıtım yapmak değil, her mahalleye, köye, beldeye ve ilçede yaşayan gençlere ulaşmaktır. Ücretsiz olarak verilen kursların yanı sıra gençlerimize değişik kültürdeki kentlere gitmesini sağlıyoruz” diye konuştu.  

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ocak, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

SNX Türkiye Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nda ilk gün tamamlandı

Bu yıl Rize’nin Güneysu ilçesine bağlı Handüzü Yaylası’nda düzenlenen SNX Türkiye Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nda ilk gün sıralama yarışlarıyla tamamlandı.
Uluslararası organizasyonun ilk gününde, Rize’nin Güneysu ilçesine bağlı Handüzü Yaylası’nda gerçekleştirilen yarışlar büyük ilgi gördü. Sporcuların zorlu doğa koşullarında sergilediği performanslar izleyenlerden alkış alırken, Handüzü Yaylası’nda görsel şölen oluşturdu. Etkinlik alanını dolduran vatandaşlar, Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası heyecanını yakından takip etme fırsatı buldu. Organizasyonun ilk etabında kadınlar ve erkekler kategorilerinde 650 metre uzunluğundaki pistte antrenman ve sıralama turları yapıldı. Karla kaplı zorlu parkurda gerçekleştirilen mücadelelerde ABD, Finlandiya, İsveç, Norveç, Çekya ve İtalya’nın da aralarında bulunduğu 8 ülkeden, 7 kadın ve 21 erkek sporcu, antrenmanların ardından sıralama turlarında piste çıktı.
Kadınlar kategorisinde iki ayrı sıralama etabı gerçekleştirilirken, erkekler kategorisinde ise iki grup halinde yapılan sıralama turlarının yanı sıra son şans turları da düzenlenerek ilk gün programı tamamlandı.

İhsan Selim Baydaş: "Dünyanın bir çok yerinden gelen sporcularla muhteşem bir başlangıç yaptık"
Rize’nin kış sporları olarak tesisleşmeyle birlikte bu tip organizasyonlar için kalıcı kalıcı bir hal alacağını ve bu vizyon için çalışmaların sürdüğünü dile getiren Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, "Arkamızda muhteşem Kaçkar Dağları var, karşımızda Karadeniz var. İki güzelliği aynı anda görüyoruz. Etkinliğimizi aylar süren bir çalışma neticesinde gerçekleştiriyoruz. Dünyanın bir çok yerinden gelen sporcularla muhteşem bir başlangıç yaptık. Her yer cıvıl cıvıl. Hemşehrilerimiz hem yayla keyfi çıkarıyor. Hem hava harika hem ortam harika. Bu organizasyonların devam edeceğini ancak bununla kalmayacağını, yavaş yavaş kış tesisleşmesinin, kış sporlarının kalıcı merkezi haline geleceğini de söylüyoruz. Bunlar bunun ilk adımları olacak" ifadelerini kullandı.

Ahmet Temurci: "Handüzü aslında federasyon tarafından bilinçli bir tercih"
Gençlik ve Spor Bakanlığı Uluslararası Organizasyonlar ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Ahmet Temurci ise Handüzü’nün rastgele seçilmediğinin altını çizerek, "Biz bakanlık olarak bu programa sadece bir turizm etkinliği olarak bakmıyoruz. Bakanlığımızın uzun vadede bir spor turizmi vizyonu var. Bu etkinlikte o vizyonun sahadaki en güçlü örneklerinden bir tanesi. Dünya Kar Motosikleti şampiyonası dünyanın en önde gelen organizasyonlarından bir tanesi. Handüzü’nün seçilmesi bir rastlantısal durum değil. Rize aslında bu organizasyona hazırlandı. Handüzü aslında federasyon tarafından bilinçli bir tercih. Burada ki kar kalitesi, zemin yapısı, güvenlik alanları birçok anlamda farklı unsurlar birlikte değerlendirildi. Ve burada organizasyonun yapılmasına karar verilmeden önce birçok defa teknik inceleme ve gezilerde bulunuldu. Bu incelemelerin sonucunda organizasyon için Handüzü yeterli bulunarak, buraya verildi" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin