BARTIN Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü işbirliği ile gençlere doğal afetler konusunda bilinçlenme konularında eğitim verildi.
Bartın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi ‘Bilinçli Gençler’ sloganıyla gençlerin doğal afetler konusunda bilinçlenmesini sağlanması için Bartın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü eğitmenlerinin katılımıyla seminer gerçekleştirdi. Gençlere afetlerin oluşma nedenleri, afetlerin öncesinde alınması gereken önlemler, afet anında yapılması gerekenler hakkında AFAD eğitmenleri tarafından ayrıntılı bilgi verildi. Oldukça verimli geçen seminerin ardından gençler böylesine önemli bir konuda bilgilendirme yapıldığı için gençlik merkezi yetkilerine teşekkür etti.


Gençlere Doğal Afet Eğitimi Verildi
Tokat’ta Yeşilırmak taştı, tarım arazileri sular altında kaldı
Tokat’ın Pazar ilçesinde Yeşilırmak’ın taşması sonucu binlerce dönüm tarım arazisi sular altında kaldı. Taşkının etkili olduğu bölge havadan görüntülendi.
Son günlerde etkili olan sağanak yağışların ardından Yeşilırmak’ın debisi yükseldi. Pazar ilçesine bağlı Sinanpaşa Mahallesi mevkiinde ırmak yatağından taşan su, çevrede bulunan tarım arazilerine yayıldı. Özellikle ekili alanların büyük bölümünün su altında kaldı. Bölgede geniş tarım arazileri göle döndü. Taşkın nedeniyle yolların da sular altında kaldığı görüldü.


