Gençlerden anlamlı kampanya - Karabük Haber Postası
Nurettin Acar Avatarı
Nurettin Acar tarafından
22 Haziran, 2020 13:26 tarihinde yayınlandı
0
0

Gençlerden anlamlı kampanya

Yenice İlçesine bağlı Ibrıcak köyü’nde yaşayan ve kanser tedavisi gören Berna Kara (28) kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.
İlçeye bağlı Ibrıcak köyü’nde yaşayan 28 yaşındaki Berna Kara, kanser hastalığına yakalandı. Uygulanan kanser tedavisinden sonuç alamayan Kara, devletin karşılamadığı özel ilaçlarla tedavisini sürdürmek zorunda kaldı. İlaçların pahalı olmasın dolayı zor durumda kalan Kara, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor. Köyün gençleri sosyal medya hesaplarını kullanarak Kara’nın ilaçlarının alınarak tedavisine devam etmesini sağlamak için yardım kampanyası başlattı.
Konuyla ilgili sosyal medyadan duyuru yapan Köy Muhtarı Ersin Çorbacı’da, “Haydi hep beraber birlik olma vakti. Karabük ili Yenice İlçesi Ibrıcak köyü sakinlerinden Mustafa İbik arkadaşımızın kızı Berna Kara 28 yaşında kanser hastasıdır. Uygulanan kanser tedavisinden sonuç alınamayınca devletin karşılamadığı özel ilaç tedavisi olması gerekiyor. Berna Kara ve 6 yaşındaki Eymen için az çok demeden yardım edilmesi gerekmektedir. Haydi Yeşil Yenicem tedavi için yardıma destek verelim” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
231 5
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
23 Mart, 2026 13:32 tarihinde yayınlandı
0
0

Vali Çağatay’a Ormancık Haftası ziyareti

21 Mart Dünya Ormancılık Günü” ve 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan “Ormancılık Haftası” kapsamında Orman İşletme Müdürü Cemal Bozkurt ve Orman İşletme Müdürlüğü çalışanları, Vali Oktay Çağatay’ı makamında ziyaret etti.

Dünya Ormancılık Günü ve Ormancılık Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen ziyarette, Orman İşletme Müdürü Bozkurt, il genelinde hafta boyunca yapılacak etkinlikler ve çalışmalar hakkında Vali Oktay Çağatay’a bilgiler verdi.

Karabük’ün %74’ünün ormanlarla kaplı olduğunu vurgulayan Vali Oktay Çağatay, bu büyük doğal zenginliğin korunmasının ve gelecek nesillere aktarılmasının hayati önem taşıdığını ifade etti. Özellikle geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangını afetinde ormanlarımızın zarar gördüğünü hatırlatan Vali Çağatay, benzer acıların tekrar yaşanmaması adına tüm vatandaşların daha dikkatli ve duyarlı olması gerektiğini belirtti. Ormanların sadece bugün için değil, yarınlarımız için de vazgeçilmez bir değer olduğunu dile getiren Vali Çağatay, bu bilinçle hareket edilmesinin önemine dikkat çekti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin