Düzce’de polislerle kartopu savaşı yapan gençler, bu sefer Cumayeri ilçe karakolundaki polislerle kartopu savaşı yapması dikkat çekerken, polislerin eğlenceli anlara eşlik etmesi yürekleri ısıttı.
Düzce’de tesirli olan kar yağışı ile birlikte kent geneli beyaz örtü ile kaplandı. Geçtiğimiz akşam saatlerinde polis grupları ile Cumayeri ilçe merkezinde kar topu savaşı yapan gençler, bu sefer ilçe karakolunda polis takımları ile buluştu. Karakolda polislerle vakit geçiren gençler, daha sonra tekrar kar topu savaşı gerçekleştirdi. Polisler eğlenceli anlara karşılık vererek yürekleri ısıtırken, o anlar an be an kayıt altına alındı.


Gençler karakolda polislerle kartopu oynadı
Zonguldak’ta sıfır atıkta yeni dönem başlıyor
Zonguldak Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘Bi-Atıkla’ Atık Yönetim Sistemi’nin tanıtım programı, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.
Belediye Başkanı Tahsin Erdem’in katılımıyla düzenlenen programa belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ve belediye personeli katılım sağladı.
Çevreye duyarlı, sürdürülebilir ve modern belediyecilik anlayışı doğrultusunda hayata geçirilen ‘Bi-Atıkla’ sistemi ile geri dönüştürülebilir atıkların kaynağında ayrıştırılması ve geri dönüşüm süreçlerine vatandaşlarımızın aktif katılım sağlaması hedefleniyor.
Sistem kapsamında vatandaşlarımız, teslim ettikleri geri dönüştürülebilir atıklar karşılığında puan kazanacak; elde edilen puanlar Belediye Sıfır Atık Marketi’nde kullanılabilecek. Böylece hem çevre bilincinin artırılması hem de sıfır atık kültürünün yaygınlaştırılması amaçlanıyor.
Programda konuşan Başkan Tahsin Erdem, iklim değişikliğiyle mücadelenin yalnızca bugünün değil, geleceğin de en önemli sorumluluklarından biri olduğuna dikkat çekerek, çevre odaklı projelerin kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.
Tanıtım programında ayrıca sistemin işleyişi hakkında katılımcılara detaylı bilgilendirme yapıldı.
Zonguldak Belediyesi olarak çevreyi koruyan, geri dönüşümü teşvik eden ve sürdürülebilir yaşam kültürünü güçlendiren projeleri hayata geçirmeye devam edeceği bildirildi.

