Aylin Sarıoğlu tarafından
23 Şubat, 2025 14:53 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

“Genç Hürkuş Gençlerle” Semineri Düzenlendi

Milli havacılığın gururu HÜRKUŞ’un ilham veren yolculuğu, onu ilk uçuran test pilotu Özpala tarafından Karabük Üniversitesinde lise ve üniversite öğrencilerine anlatıldı.

Karabük Üniversitesi Hamit Çepni Konferans Salonu’nda, Karabük Üniversitesi Girişimci Mühendisler Kulübü ve Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle “Genç Hürkuş Gençlerle” semineri düzenlendi.

Seminerde, TUSAŞ HÜRKUŞ Uçakları Baş Uçuş Test Pilotluğu Şefi Murat Özpala konuşmacı olarak yer aldı. Etkinliğe akademik personel ile lise ve üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

Murat Özpala, HÜRKUŞ’un sadece bir uçak değil, aynı zamanda bir vizyon olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Kendi mühendislerimizin, üstelik yaş aralığı 27-28 olan genç mühendislerimizin yaptığı uçağı yerden kaldırmak ve onun uçabildiğini görmek, göstermek tarifi olmayan bir duygu. HÜRKUŞ bir felsefe, bir uçaktan daha fazlası. HÜRKUŞ’un bir geçmişi yok, bize miras kalmadı fakat anlatılan hikâyeler bile bize bir şeyler öğretmeye yetti.” ifadelerini kullandı.

Karabük Üniversitesi öğrencileri ile deneyimlerini paylaşan Özpala, katılım sağlayan tüm öğrencilere kariyerleriyle ilgili önemli tavsiyelerde de bulundu. Etkinlik, öğrencilerin havacılık alanında bilgi edinmesine ve ilham almasına katkı sağladı.

blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
26 Mart, 2025 11:35 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu Belediyesi Bayram Trafiği İçin Önlemlerini Aldı

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Ramazan Bayramı süresince şehirde yaşanabilecek trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla alınan tedbirleri yerinde inceledi. İncelemeler sırasında Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Adabaş da Başkan Köse’ye eşlik etti.

Yapılan saha çalışmaları kapsamında, Karşılama Merkezi otopark alanı olarak belirlenirken, Celal Bayar Caddesi üzerindeki Safranbolu Şehir Mezarlığı’nın alt tarafı otobüsler için özel indirme noktası olarak düzenlenecek. Bu noktada yolcularını indiren tur otobüsleri, Safranbolu Belediyesi Karşılama Merkezi’ne park edecek. Başkan Elif Köse, bayram süresince Safranbolu’nun yoğun ziyaretçi akınına uğrayacağını belirterek, vatandaşların ve sürücülerin yeni trafik düzenine uyum sağlamalarının önemine dikkat çekti. Yapılan bu düzenlemelerin, hem yayaların güvenliği hem de trafik akışının rahatlatılması açısından kritik bir rol oynayacağını vurgulayan Köse, bayram boyunca oluşabilecek trafik yoğunluğunu en aza indirmek için tüm belediye birimlerinin sahada olacağını ifade etti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.