Reklam
Reklam
HUR
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
23 Şubat, 2025 14:53 tarihinde yayınlandı
0

“Genç Hürkuş Gençlerle” Semineri Düzenlendi

Milli havacılığın gururu HÜRKUŞ’un ilham veren yolculuğu, onu ilk uçuran test pilotu Özpala tarafından Karabük Üniversitesinde lise ve üniversite öğrencilerine anlatıldı.

Karabük Üniversitesi Hamit Çepni Konferans Salonu’nda, Karabük Üniversitesi Girişimci Mühendisler Kulübü ve Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle “Genç Hürkuş Gençlerle” semineri düzenlendi.

Seminerde, TUSAŞ HÜRKUŞ Uçakları Baş Uçuş Test Pilotluğu Şefi Murat Özpala konuşmacı olarak yer aldı. Etkinliğe akademik personel ile lise ve üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

Murat Özpala, HÜRKUŞ’un sadece bir uçak değil, aynı zamanda bir vizyon olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Kendi mühendislerimizin, üstelik yaş aralığı 27-28 olan genç mühendislerimizin yaptığı uçağı yerden kaldırmak ve onun uçabildiğini görmek, göstermek tarifi olmayan bir duygu. HÜRKUŞ bir felsefe, bir uçaktan daha fazlası. HÜRKUŞ’un bir geçmişi yok, bize miras kalmadı fakat anlatılan hikâyeler bile bize bir şeyler öğretmeye yetti.” ifadelerini kullandı.

Karabük Üniversitesi öğrencileri ile deneyimlerini paylaşan Özpala, katılım sağlayan tüm öğrencilere kariyerleriyle ilgili önemli tavsiyelerde de bulundu. Etkinlik, öğrencilerin havacılık alanında bilgi edinmesine ve ilham almasına katkı sağladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
yks adaylari resmi tatilde kutuphane magduriyeti yasadi YkWhSLdB
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

YKS adayları resmi tatilde kütüphane mağduriyeti yaşadı

Rize’de 19 Mayıs resmi tatilinde İl Halk Kütüphanesi’nin kapalı olması nedeniyle ders çalışacak sessiz ortam bulamayan YKS adayları, yöneldikleri Gençlik Merkezi kütüphanesinde de yoğunluk nedeniyle yer bulamayınca mağduriyet yaşadı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) kısa süre kala sessiz ortamda ders çalışmak isteyen öğrenciler, resmi tatilde kapalı olan kütüphaneler nedeniyle mağduriyet yaşadı.

Sınava hazırlık sürecinde özellikle sessiz ve düzenli çalışma ortamlarını tercih eden öğrenciler, sabah saatlerinde Rize İl Halk Kütüphanesi’ne geldi. Ancak resmi tatil nedeniyle kütüphanenin hizmet vermediğini gören öğrenciler alternatif alanlara yöneldi.

Bazı öğrenciler çözümü Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi’nde bulunan kütüphaneye gitmekte buldu. Bu kez de yoğunluk nedeniyle oturacak yer bulmakta zorlanan öğrenciler, çalışmalarını binada boş buldukları masa ve alanlarda sürdürmek zorunda kaldı.

İl Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için sürekli geldiği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait kütüphanede çalışmak için yer bulamadığını belirten Veysel Baki Biçer, “Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için bugün burası çok yoğun. Erken geldim, yani saat 10.00-11.00 gibi geldim. Geldiğim andan itibaren kütüphanede her yer dolu. Oturacak yer bulamadım, bu yüzden geri döneceğim” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin