“Genç Hürkuş Gençlerle” Semineri Düzenlendi - Karabük Haber Postası
HUR
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
23 Şubat, 2025 14:53 tarihinde yayınlandı
0
0

“Genç Hürkuş Gençlerle” Semineri Düzenlendi

Milli havacılığın gururu HÜRKUŞ’un ilham veren yolculuğu, onu ilk uçuran test pilotu Özpala tarafından Karabük Üniversitesinde lise ve üniversite öğrencilerine anlatıldı.

Karabük Üniversitesi Hamit Çepni Konferans Salonu’nda, Karabük Üniversitesi Girişimci Mühendisler Kulübü ve Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle “Genç Hürkuş Gençlerle” semineri düzenlendi.

Seminerde, TUSAŞ HÜRKUŞ Uçakları Baş Uçuş Test Pilotluğu Şefi Murat Özpala konuşmacı olarak yer aldı. Etkinliğe akademik personel ile lise ve üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

Murat Özpala, HÜRKUŞ’un sadece bir uçak değil, aynı zamanda bir vizyon olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Kendi mühendislerimizin, üstelik yaş aralığı 27-28 olan genç mühendislerimizin yaptığı uçağı yerden kaldırmak ve onun uçabildiğini görmek, göstermek tarifi olmayan bir duygu. HÜRKUŞ bir felsefe, bir uçaktan daha fazlası. HÜRKUŞ’un bir geçmişi yok, bize miras kalmadı fakat anlatılan hikâyeler bile bize bir şeyler öğretmeye yetti.” ifadelerini kullandı.

Karabük Üniversitesi öğrencileri ile deneyimlerini paylaşan Özpala, katılım sağlayan tüm öğrencilere kariyerleriyle ilgili önemli tavsiyelerde de bulundu. Etkinlik, öğrencilerin havacılık alanında bilgi edinmesine ve ilham almasına katkı sağladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
alev topuna donen tirdan atlayarak kurtuldu tamirciden sikayetci oldu t1p3dMUt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Alev topuna dönen tırdan atlayarak kurtuldu, tamirciden şikayetçi oldu

Samsun-Ankara kara yolunda seyir halindeki mobilya yüklü tırın çekicisi çıkan yangında küle döndü. Sürücü, alevlerin yükseldiğini fark edince kendini son anda araçtan atarak kurtulurken, kısa süre önce bakım yaptırdığı tamirci hakkında şikayetçi oldu.

Olay, 29 Nisan gecesi saat 01.10’da Samsun-Ankara yolu Tekeli mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Azerbaycan uyruklu İbrahim Semed (61) idaresindeki 77 DR 315 plakalı çekici ve ona bağlı 99 ZX 475 plakalı mobilya yüklü yarı römork, Samsun’dan Kavak istikametine seyir halindeyken henüz bilinmeyen bir nedenle ön kısmından yanmaya başladı. Yangını fark eden sürücü, aracı durdurarak kendini dışarı attı. Olayda yaralanan olmazken, alevler kısa sürede tüm aracı sardı.

İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü ancak tır tamamen yanarak geriye demir yığını kaldı.

Sürücü İbrahim Semed, aracında kısa süre önce bakım yaptırdığını belirterek, yangının elektrik aksamından kaynaklanmış olabileceğini öne sürdü. Aracın tamamen yanarak kullanılamaz hale geldiğini ifade eden Semed, yaklaşık 2 milyon lira zararının olduğunu söyledi. Tır sürücüsü İbrahim Semed, yangından 4 saat önce Trabzon Köprübaşı’nda aracını tamir ettirdiğini belirterek, “Aracımda yangın çıkınca canımı zor kurtardım. Kendimi araçtan son anda dışarı attım. Pasaportum, telefonum her şeyim de araçla yandı. Tamirciden şikayetçiyim” dedi.

Bugün Samsun Adliyesine giden İbrahim Semed, olayla ilgili sorumlular hakkında “mala zarar verme” ve “öldürmeye teşebbüs” iddialarıyla Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesi talebiyle suç duyurusunda bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin