“Genç Hürkuş Gençlerle” Semineri Düzenlendi - Karabük Haber Postası
HUR
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
23 Şubat, 2025 14:53 tarihinde yayınlandı
0
0

“Genç Hürkuş Gençlerle” Semineri Düzenlendi

Milli havacılığın gururu HÜRKUŞ’un ilham veren yolculuğu, onu ilk uçuran test pilotu Özpala tarafından Karabük Üniversitesinde lise ve üniversite öğrencilerine anlatıldı.

Karabük Üniversitesi Hamit Çepni Konferans Salonu’nda, Karabük Üniversitesi Girişimci Mühendisler Kulübü ve Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle “Genç Hürkuş Gençlerle” semineri düzenlendi.

Seminerde, TUSAŞ HÜRKUŞ Uçakları Baş Uçuş Test Pilotluğu Şefi Murat Özpala konuşmacı olarak yer aldı. Etkinliğe akademik personel ile lise ve üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

Murat Özpala, HÜRKUŞ’un sadece bir uçak değil, aynı zamanda bir vizyon olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Kendi mühendislerimizin, üstelik yaş aralığı 27-28 olan genç mühendislerimizin yaptığı uçağı yerden kaldırmak ve onun uçabildiğini görmek, göstermek tarifi olmayan bir duygu. HÜRKUŞ bir felsefe, bir uçaktan daha fazlası. HÜRKUŞ’un bir geçmişi yok, bize miras kalmadı fakat anlatılan hikâyeler bile bize bir şeyler öğretmeye yetti.” ifadelerini kullandı.

Karabük Üniversitesi öğrencileri ile deneyimlerini paylaşan Özpala, katılım sağlayan tüm öğrencilere kariyerleriyle ilgili önemli tavsiyelerde de bulundu. Etkinlik, öğrencilerin havacılık alanında bilgi edinmesine ve ilham almasına katkı sağladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbu akademisyenleri ozbekistanda akademik temaslarda bulundu ZpyJ7HOa
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ akademisyenleri Özbekistan’da akademik temaslarda bulundu

Karabük Üniversitesi (KBÜ) akademisyenleri, Özbekistan’da gerçekleştirdikleri ziyaretlerde bilimsel sunumlar yaparak üniversiteler arası iş birliği imkanlarını değerlendirdi.

Karabük Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim elemanları Arş. Gör. Kadriye Öz ve Arş. Gör. Elif Dorukbaşı, AI Healthcare Hackathon 2026 kapsamında Özbekistan’da akademik temaslarda bulundu.

Program kapsamında Alfraganus Üniversitesini ziyaret eden heyet, Uluslararası İlişkilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Safakhanov Berdiyor Bakhtiyorovich ile görüş alışverişinde bulundu. Ziyarette akademisyenlere üniversitenin akademik ve fiziki imkânları hakkında bilgi verildi.

Heyet, Yazılım Mühendisliği Bölümü’nde öğrencilerle bir araya gelerek Karabük Üniversitesinin akademik yapısını ve uluslararası fırsatlarını tanıttı. Öğrenciler, özellikle burs imkânları ve lisansüstü eğitim programlarına ilgi gösterdi.

Program kapsamında Arş. Gör. Elif Dorukbaşı “Biyomedikal Zaman Serilerinde Büyük Dil Modelleri”, Arş. Gör. Kadriye Öz ise “Fotovoltaik Panellerde Optimizasyon” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.

Ziyaretlerin ikinci durağında University of Management and Future Technologies ile temaslarda bulunan heyete, KBÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Adnan Ucur de katıldı. Heyet, Musametov Bahodir Erkinbayevich rehberliğinde kampüsü dolaşarak incelemelerde bulundu.

Ardından Rektör Makhmudov Mukhammadismoil Mukhitdinovich başkanlığındaki heyetle yapılan toplantıda iki üniversite arasında karşılıklı tanıtımlar gerçekleştirildi. Görüşmede özellikle Bilgisayar Mühendisliği alanında geliştirilebilecek iş birliği imkanları ele alındı.

Gerçekleştirilen temasların, Karabük Üniversitesi’nin uluslararasılaşma hedeflerine katkı sağlaması ve bilimsel iş birliklerinin geliştirilmesine zemin oluşturması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin