Genç Çiftçilere 3 yılda 12 Milyonluk destek - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:19
Güneş 06:45
Öğle 13:02
İkindi 16:26
Akşam 19:09
Yatsı 20:29
İftara son --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
27 Eylül, 2018 14:06 tarihinde yayınlandı
0
0

Genç Çiftçilere 3 yılda 12 Milyonluk destek

Karabük’te “Genç Çiftçi Projesi” kapsamında kabul edilen projeler uygulamaya konulurken, genç çiftçilere, düzenlenen törenle hibe destekleri teslim edildi.

Orman İşletme Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene;  Vali Kemal Çeber, İl Jandarma Komutanı J. K. Albay Ali Sefa Yılmaz, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı, kurum müdürleri ve çiftçiler katıldı.

2016-2018 yıllarını kapsayan program ile Karabük’te  faaliyet gösteren 401 genç çiftçiye 12 milyon TL nin üzerinde hibe desteği sağlandı. Küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık, arıcılık, meyve bahçesi, örtü altı, mantar, tıbbi aromatik bitki, safran ve bağcılık konularında 18 yaşını doldurmuş 41 yaşından gün almamış, okur-yazar olmak, ücretli çalışan olmamak, örgün eğitime devam ediyor olmamak, askerlik görevi ve cezai hükümlülüğü, denetim serbestliği olan kişi olmamak, vergi mükellefi olmamak, daha önce hibeden faydalanmamış ya da hibe programlarından yararlanmamış olmak şartlarının arandığı proje ile tarımın özellikle genç nesilce sürdürülebilirliğini sağlamak, gençleri üretime katılmaya teşvik etmek, üretim yaparken de bilinçli, girişimci, güvenilir, güçlü ve gönüllü olmalarını sağlamak hedefleniyor.

Genç Çiftçi Projeleri dağıtım töreninde konuşan Vali Kemal Çeber; “Artık bizim insanları doğaya, doğa ile beraber de tarıma, toprağa ve hayvancılığa bir şekilde geri döndürmemiz lazım. Bizim çiftçilerimizdeki yaş ortalaması 55-60 yaş ve üzeri. Köylerimizi ziyarete gittiğimde insanlarımızın köylerine dönmelerinden duyduğum memnuniyeti ifade ediyorum ama bunun biraz konsept değiştirmesi gerektiğine de inanıyorum. “Artık emekli oldum yapacak da bir şeyim kalmadı dönüyorum” bu güzel, buna devam edelim ama bunun yanı sıra gençlerimizi de köylerimizde tutalım. Devlet 30-40 trilyon para harcayıp baraj yapıyor ilk etapta 6-7 bin dönüm araziyi sulama imkânımız var ama onu yapacak vatandaşımız yok işte bizim bunları halletmemiz lazım. Bunu halletmenin en önemli boyutlarından birisi de devletimizin vereceği bu destekler. Bazı şeyler gençlik olmadan olmuyor 55 yaşından sonra başlayınca verimli çağı 10 yıl oluyor bu işe gençken başlayacağız. Allah bu destekler için gönüllü olan herkesten razı olsun. Bu destekleri veren devletimizin ve bakanlığımızın Allah gücünü arttırsın, devletimiz ve milletimiz çok güçlü”dedi.

Konuşmaların ardından genç çiftçilere hibe çekleri; Vali Kemal Çeber, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin tarafından takdim edildi.

Programın sonunda Vali Kemal Çeber ve katılımcılara aşure ikramı yapıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
yrp samsun il baskaninin kardesi otoparkta arac icinde olu bulundu YEgVYcCi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Mart, 2026 16:07 tarihinde yayınlandı
0
0

YRP Samsun İl Başkanı’nın kardeşi otoparkta araç içinde ölü bulundu

Samsun’da Yeniden Refah Partisi (YRP) İl Başkanın kardeşi otoparkta park halindeki aracının içinde ölü olarak bulundu.

Olay, İlkadım ilçesi Çiftlik Mahallesi Şevketiye Caddesi üzerinde bulunan bir otoparkta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, dün akşam saat 21.00 sıralarında aracını otoparka park eden Adem Candemir’den haber alınamadı. Sabah saatlerinde otoparka gelen vatandaşlar, Candemir’i aracın içinde hareketsiz şekilde yatarken buldu.

Durumun 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Candemir’in hayatını kaybettiği tespit edildi.

İlk değerlendirmelere göre kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği düşünülen Candemir’in ölümüyle ilgili olay yeri inceleme ekipleri çalışma yaptı. İncelemenin ardından Candemir’in cenazesi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için adli tıp kurumuna kaldırıldı. Adem Candemir’in YRP Samsun İl Başkanı Muzaffer Candemir’in kardeşi olduğu öğrenildi.

Olayla ilgili inceleme sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin