Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Mayıs, 2023 17:32 tarihinde yayınlandı
0

Gelin ve damat düğünden önce oy kullanmak için sandık başına gitti

Zonguldak’ta Çelik-Gizem Yirmibeş çifti düğün öncesinde oy kullandı.

Zonguldak’ta Çelik Öztürk (27), Gizem Yirmibeş (27)seçim günü mutluluğa yelken açtı. Çelik-Gizem çifti damat ve gelinliklerini giyerek, oy kullanacakları Gazi Mustafa Kemal Ortaokuluna geldi. Ardından Çelik-Gizem çifti oy kullananları sandığa geçti. Oy kullanacakları sınıfta sandık görevlileri büyük şaşkınlık yaşarken, çifti alkışlarla karşıladı. Damat Çelik Öztürk, “Ülkemiz için hayırlı olsun hangisi hayırlı ise o kazansın. İkinci tur bizim düğününüze denk geldi biz de vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. Biraz heyecan var hayırlısı olsun herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Oy kullanma işleminin ardından ise Gizem-Çelik Öztürk çiftine vatandaşlardan büyük ilgi gösterdi. Vatandaşlar gelin ve damatla bol bol fotoğraf çektirerek, mutlu güne ortak oldu. Gizem-Çelik Öztürk çifti bugün akşam saatlerinde Ilıksu’da düzenlenecek törenle dünya evine girecek. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta asiri yagislar erkenci kirazi vurdu 8ZBr5t7U
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta aşırı yağışlar erkenci kirazı vurdu

Tokat’ta etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle erkenci kirazlar dalında zarar gördü. Üreticiler 2 yıldır üst üste erkenci kirazdan zarar gördüklerini belirtti.

Tokat’ta son aylarda etkili olan yoğun yağışlar, kirazı etkiledi. Kentte taşkın nedeniyle birçok tarım arazisi sular altında kalırken, Büyükyıldız beldesinde yetiştirilen erkenci kirazlar da aşırı yağıştan olumsuz etkilendi. Birçok üreticinin kirazları dalında zarar gördü.

Beldede çiftçilikle uğraşan Alaattin Öncü’ye ait 65 adet erkenci kiraz ağacındaki meyveler, yağmur nedeniyle dalında yarıldı. Bölgede geç hasat edilen kiraz çeşitleri için ise şimdilik risk bulunmadığı öğrenildi.

“Erkenci kirazlar komple yarıldı”

Geçtiğimiz yıl yaşanan don olayında ürün alamadıklarını belirten üretici Alaattin Öncü, bu yıl da aşırı yağış nedeniyle büyük zarar yaşadıklarını söyledi. Bahçesindeki kirazları gösteren Öncü, meyvelerin pazara sunulamayacak hale geldiğini ifade etti.

Öncü, “Bir buçuk aydır yağmur yağıyor. Kirazlarda yenecek durum hiç kalmadı. Gördüğünüz gibi komple yarıldı. Erkenci kiraz umutları bitti. Geçen sene don komple vurdu. Bir gram bile hasat alamadık. Bu sene de erişen kirazları yağmur patlattı, erkenci kiraz yine yok. Arkasından gelen geç kirazlarda şu an bir sorun yok. Ama erkenci kirazlar komple patladı, yarıldı. Satılacak, tezgaha koyulacak kiraz değil” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin