GELİN BU BAYRAMI BİRLİKTE KUTLAYALIM - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
27 Ekim, 2021 13:35 tarihinde yayınlandı
0
0

GELİN BU BAYRAMI BİRLİKTE KUTLAYALIM

Cumhuriyet’in 98. yıldönümü kutlamaları kapsamında bugün Karabük Gar Müdürlüğü önünden başlayarak Kent Meydanında sona erecek Kortej Yürüyüşü yapılacak.

Cumhuriyet’in kuruluşunun 98. yıldönümü tüm yurtta ve ülkemizde kutlanacak. Karabük’te de bugün Cumhuriyet bayramı kutlamaları kapsamında kortej yürüyüşü yapılacak. Karabük Gar Müdürlüğü önünden başlayacak olan yürüyüş Kent Meydanında sona erecek.

Ülkemizin önemli bir süreçten geçtiği şu günlerde birlik ve beraberliğimizi bir kez daha ortaya koymak, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmak için tüm vatandaşlarımızı evlerine bayrak takarak ve bayraklarını alarak kortej yürüyüşüne ve diğer kutlamalara katılmaya davet ediyoruz.

Kent Meydanında sona erecek Kortej yürüyüşü  Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile sona erecek.

FENER ALAYI 19.30’DA BEŞBİNEVLERDE

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan Fener alayı bu yıl Beşbinevlerde yapılacak. Beşbinevler İtfaiye alanında başlayacak tören 100. yıl mahallesi  sona erecek. Ardından 100. yıl mahallesinde DJ Yağız Dinçer ile ses ve ışık gösterisi yapılacak.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbude cekirdekten gelecege barista akademisi duzenlendi nJIkYNOa
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Nisan, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ’de “Çekirdekten Geleceğe” barista akademisi düzenlendi

Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) düzenlenen barista akademisinde öğrenciler, üçüncü nesil kahve demleme tekniklerini uygulamalı olarak öğrendi.

Karabük Üniversitesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) 6. Dönem programı kapsamında “Çekirdekten Geleceğe Sürdürülebilir Barista Akademisi”ne ev sahipliği yaptı.

Karabük Üniversitesi Safranbolu Turizm Fakültesi ile Turizm Araştırma Geliştirme Kulübü iş birliğinde Üniversite Evi’nde gerçekleştirilen akademide, Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı İrfan Yurt ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyesi Mustafa Yılmaz eğitmen olarak yer aldı.

Katılımcılara V60, Chemex, Aeropress ve Syphon gibi üçüncü nesil kahve demleme yöntemleri ile espresso bazlı içecek hazırlama süreçleri ve süt tekstürizasyonu uygulamalı olarak anlatıldı.

Program kapsamında ayrıca “sıfır atık” yaklaşımı doğrultusunda kahve posalarının geri dönüşümüne yönelik uygulamalara yer verilerek çevre bilincinin artırılması hedeflendi.

Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, ÜNİDES kapsamında bugüne kadar 161 projenin hayata geçirildiğini belirterek desteklerin artarak sürdüğünü ifade etti.

Programa Safranbolu Turizm Fakültesi Dekanı Hüseyin Avni Kırmacı ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

Program sonunda katılımcılara katılım belgeleri verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin