Reklam
Reklam

Geleneksel Türk Okçuluğu Türkiye Şampiyonası başladı

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
27 Ağustos, 2023 14:55 tarihinde yayınlandı
0

Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Başkanlığı tarafından düzenlenen Mengücek Gazi Hava Koşusu Menzil Okçuluğu Türkiye Şampiyonası Erzincan’da başladı.
Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Başkanlığının 2023 yılı faaliyet programında yer alan Hava Koşusu Türkiye Şampiyonası Erzincan’da başladı. Mengücek Gazi Hava Koşusu Türkiye Şampiyonası adı altında düzenlenen şampiyonaya İstanbul, Ankara, Adana, Artvin, Aydın, Bursa, Çorum, Düzce, Denizli, Eskişehir, İzmir, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Niğde, Osmaniye, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Zonguldak illerinden 50 kulüp ve toplamda 314 sporcu katıldı. Üzümlü ilçesinde hazırlanan 700 metrelik parkurda yapılan müsabakalar öncesinde Gençlik ve Spor İl Müdürü Volkan Burak Mumcu, Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Başkanı (TGTOF) Başkanı Cengiz Toksöz, Üzümlü Kaymakamı Mehmet Erdem Akbulut birer konuşma yaparak katılımcıları selamladı. Ardından sporcular; mürekkep yay karma, sınırsız çekiş kuvveti erkek ve kadın, 50 Iibre 50 yaş üstü karma, 50 Iibre 18-49 yaş karma, 50 Iibre 14-17 yaş karma ve 35 Iibre 13 yaş ve altı karma kategorilerinde yarıştı.
TGTOF Başkanı Cengiz Toksöz, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Geleneksel Türk Okçuluğunun geliştirilmesi ve daha da yaygınlaşması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “Türk Okçuluk Federasyonu Başkanlığının 2023 faaliyet takviminde yer alan Erzincan Mengücek Gazi Hava Koşusu Menzil Okçuluğu kategorisinde bugün ve yarın burada icra edeceğiz. Geçen yıl da Türkiye Şampiyonasını burada gerçekleştirmiştik. Yaklaşık 300’e yakın sporcu burada yarışıyor. Minikler kategorisinden, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorisi olmak üzere yarışlar yapılıyor. He yıl farklı illerde müsabakalar yaparak Türk Okçuluğunu yaymak için çaba gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.
Düzenlenen müsabakalarda ödül alan sporcular yarın yapılacak ödül töreninde madalyalarını alacak. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin

Kastamonu’da alev alev yanan jimnastik salonuna yıldırımın düşme anı kamerada

kastamonuda alev alev yanan jimnastik salonuna yildirimin dusme ani kamerada sZbpdX8m
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Haziran, 2026 00:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Kastamonu’da küle dönen jimnastik salonuna yıldırımın düştüğü anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Olay, akşam saatlerinde Kuzeykent Mahallesi Kamil Demircioğlu Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait jimnastik salonuna yıldırım düştü. Yıldırımın etkisiyle çıkan yangında salon kullanılmaz hale geldi. Alevleri fark eden vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın, jimnastik salonunun bitişiğinde bulunan binalara sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü.

Yıldırımın jimnastik salonuna düştüğü ve ardından yangının başladığı anlar ise bir vatandaş tarafından cep telefonu görüntülendi. Görüntülerde yıldırımın binaya isabet ettiği görülüyor. Yıldırım düştükten kısa süre sonra salonun üzerini kapatan çadırın tutuşmasıyla yangının başladığı görüldü.

Bizi sosyal medyadan takip edin