Reklam
Reklam

Geleneksel Türk Okçuluğu Türkiye Şampiyonası başladı

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
27 Ağustos, 2023 14:55 tarihinde yayınlandı
0

Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Başkanlığı tarafından düzenlenen Mengücek Gazi Hava Koşusu Menzil Okçuluğu Türkiye Şampiyonası Erzincan’da başladı.
Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Başkanlığının 2023 yılı faaliyet programında yer alan Hava Koşusu Türkiye Şampiyonası Erzincan’da başladı. Mengücek Gazi Hava Koşusu Türkiye Şampiyonası adı altında düzenlenen şampiyonaya İstanbul, Ankara, Adana, Artvin, Aydın, Bursa, Çorum, Düzce, Denizli, Eskişehir, İzmir, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Niğde, Osmaniye, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Zonguldak illerinden 50 kulüp ve toplamda 314 sporcu katıldı. Üzümlü ilçesinde hazırlanan 700 metrelik parkurda yapılan müsabakalar öncesinde Gençlik ve Spor İl Müdürü Volkan Burak Mumcu, Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Başkanı (TGTOF) Başkanı Cengiz Toksöz, Üzümlü Kaymakamı Mehmet Erdem Akbulut birer konuşma yaparak katılımcıları selamladı. Ardından sporcular; mürekkep yay karma, sınırsız çekiş kuvveti erkek ve kadın, 50 Iibre 50 yaş üstü karma, 50 Iibre 18-49 yaş karma, 50 Iibre 14-17 yaş karma ve 35 Iibre 13 yaş ve altı karma kategorilerinde yarıştı.
TGTOF Başkanı Cengiz Toksöz, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Geleneksel Türk Okçuluğunun geliştirilmesi ve daha da yaygınlaşması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “Türk Okçuluk Federasyonu Başkanlığının 2023 faaliyet takviminde yer alan Erzincan Mengücek Gazi Hava Koşusu Menzil Okçuluğu kategorisinde bugün ve yarın burada icra edeceğiz. Geçen yıl da Türkiye Şampiyonasını burada gerçekleştirmiştik. Yaklaşık 300’e yakın sporcu burada yarışıyor. Minikler kategorisinden, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorisi olmak üzere yarışlar yapılıyor. He yıl farklı illerde müsabakalar yaparak Türk Okçuluğunu yaymak için çaba gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.
Düzenlenen müsabakalarda ödül alan sporcular yarın yapılacak ödül töreninde madalyalarını alacak. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin

Zonguldak’ta terör örgütü operasyonunda gözaltına alınan 4 öğrenciden 3’ü tutuklandı

zonguldakta teror orgutu operasyonunda gozaltina alinan 4 ogrenciden 3u tutuklandi 9qNvzVGX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak’ta polis ekiplerince yasa dışı sol terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonda adliyeye sevk edilen 4 kişiden 3’ü tutuklandı.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında THKP-C, Dev-Yol ve Devrimci Hareket örgütleri içerisinde faaliyet gösterdikleri ve Devrimci Gençlik Dernekleri (DGD) ile bağlantılı oldukları iddia edilen 4 öğrenci hakkında gözaltı kararı verildi. Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerince kent genelinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Gerçekleştirilen operasyonda N.Ş., S.D., İ.K. ve B.O. isimli öğrenciler yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen çeşitli dijital materyallere incelenmek üzere el konuldu. Emniyetteki sorgu işlemleri tamamlanan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde Zonguldak Adliyesi’ne sevk edildi. Cumhuriyet savcılığındaki ifadeleri sonrası mahkemeye çıkarılan şüphelilerden N.Ş., S.D. ve B.O. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerden İ.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olayla ilgili çok yönlü soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin