Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Başkanlığı tarafından düzenlenen Mengücek Gazi Hava Koşusu Menzil Okçuluğu Türkiye Şampiyonası Erzincan’da başladı.
Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Başkanlığının 2023 yılı faaliyet programında yer alan Hava Koşusu Türkiye Şampiyonası Erzincan’da başladı. Mengücek Gazi Hava Koşusu Türkiye Şampiyonası adı altında düzenlenen şampiyonaya İstanbul, Ankara, Adana, Artvin, Aydın, Bursa, Çorum, Düzce, Denizli, Eskişehir, İzmir, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Niğde, Osmaniye, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Zonguldak illerinden 50 kulüp ve toplamda 314 sporcu katıldı. Üzümlü ilçesinde hazırlanan 700 metrelik parkurda yapılan müsabakalar öncesinde Gençlik ve Spor İl Müdürü Volkan Burak Mumcu, Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Başkanı (TGTOF) Başkanı Cengiz Toksöz, Üzümlü Kaymakamı Mehmet Erdem Akbulut birer konuşma yaparak katılımcıları selamladı. Ardından sporcular; mürekkep yay karma, sınırsız çekiş kuvveti erkek ve kadın, 50 Iibre 50 yaş üstü karma, 50 Iibre 18-49 yaş karma, 50 Iibre 14-17 yaş karma ve 35 Iibre 13 yaş ve altı karma kategorilerinde yarıştı.
TGTOF Başkanı Cengiz Toksöz, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Geleneksel Türk Okçuluğunun geliştirilmesi ve daha da yaygınlaşması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “Türk Okçuluk Federasyonu Başkanlığının 2023 faaliyet takviminde yer alan Erzincan Mengücek Gazi Hava Koşusu Menzil Okçuluğu kategorisinde bugün ve yarın burada icra edeceğiz. Geçen yıl da Türkiye Şampiyonasını burada gerçekleştirmiştik. Yaklaşık 300’e yakın sporcu burada yarışıyor. Minikler kategorisinden, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorisi olmak üzere yarışlar yapılıyor. He yıl farklı illerde müsabakalar yaparak Türk Okçuluğunu yaymak için çaba gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.
Düzenlenen müsabakalarda ödül alan sporcular yarın yapılacak ödül töreninde madalyalarını alacak. (İHA)


Geleneksel Türk Okçuluğu Türkiye Şampiyonası başladı
Bolu’da kaçakçılık operasyonu: 2 gözaltı
Bolu’da jandarma ekiplerince kaçakçılıkla mücadele kapsamında düzenlenen yol kontrolü ve arama faaliyetinde durdurulan araçta 9 bin 700 adet içi tütün doldurulmuş makaron ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, Bolu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından kaçakçılıkla mücadele çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen yol kontrol ve arama faaliyetinde, bir şüpheliye ait araç durduruldu. Araçta yapılan aramada, yurda yasa dışı yollarla getirildiği tespit edilen 9 bin 700 adet içi tütün doldurulmuş makaron ele geçirildi.
Ele geçirilen kaçak ürünlere el konulurken, olayla ilgili 2 şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldı.


