Haber Merkezi tarafından
03 Mart, 2025 23:08 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Geleneksel Ramazan Eğlenceleri Fatih Mahallesi’nde Hayat Buldu

Karabük Belediyesi’nin Ramazan ayına özel düzenlediği etkinlikler kapsamında, Fatih Mahallesi’nde keyifli bir akşam yaşandı. “Ramazan Tiyatrosu Mahallenizde” programı, mahalle sakinlerini geleneksel Ramazan eğlenceleriyle buluşturdu.

Hacivat-Karagöz gösterileri, eğlenceli yarışmalar ve müzik dinletileriyle renklenen etkinlikte, özellikle çocuklar unutulmaz anlar yaşadı. Aileler, eski Ramazanların ruhunu yansıtan bu etkinlikte bir araya gelerek keyifli vakit geçirdi.

Başkan Çetinkaya: “Ramazan’ın Bereketini Hep Birlikte Paylaşalım”

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Ramazan etkinliklerinin toplumda dayanışma ve kardeşliği pekiştirdiğini belirterek, “Mahallelerimizde düzenlediğimiz programlarla Ramazan’ın manevi atmosferini hep birlikte yaşıyoruz. Vatandaşlarımızın ilgisi bizleri mutlu ediyor” dedi.

Ramazan ayı boyunca farklı mahallelerde devam edecek etkinliklerin bir sonraki durağı Atatürk Mahallesi olacak. Program, Ramazan’ın 4. günü saat 19.30’da Atatürk Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi önünde gerçekleştirilecek.

blank
blank
blank
blank
blank
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Ekim, 2025 12:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Amasra’daki patlamada ölen madenciler unutulmadı

Bartın’ın Amasra ilçesinde TTK’ya ilişkin maden cağında 3 yıl evvel meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybeden 43 madenci için Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi.
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Kurumuna ilişkin maden ocağında 14 Ekim 2022 tarihinde meydana gelen faciada hayatını kaybeden 43 madenci için patlamanın yaşandığı ocak başında anma programı düzenlendi. Madencilerin yer altındaki ocaklara nakledildikleri servis kuyusunun önünde gerçekleşen anma merasimi Bartın Valisi Nurtaç Arslan, Ak Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, Amasra Belediye Lider Vekili İslam Nuri Çil, askeri erkan, vilayet ve Amasra ilçe protokolü, sendikacılar ve madenciler katıldı.
Grizu patlamasında hayatını kaybeden personellerin isimlerinin yer aldığı madenci anıtı önündeki yere sıralanan baretlere karanfil bırakıldı. Program, ölen madenciler anısına Kur’an-ı Kerim okunup, dualar edildi. Bartın Valisi Nurtaç Arslan, mesaileri öncesinde anma programına katılan maden personelleri ile sohbet etti. O gün yaşananları madencilerin ağızlarından tekrar dinleyen Vali Arslan, "3 yıl evvel büyük bir acı yaşadık. Tekrar yaşamamak için, biz devlet olarak gereken önlemleri alıyoruz, almaya da devam edeceğiz. Sizler de alınması gereken ferdi önlemleri alın, iş güvenliği kurallarına kesinlikle riayet edin. Sağlıklı bir halde maden ocaklarına girin ve çıkın" diye konuştu.
Madenciler, facia gününü tekrar hatırlayarak, duygusal anlar yaşadı.

Bizi sosyal medyadan takip edin