Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
10 Nisan, 2019 13:12 tarihinde yayınlandı
0

 “Geleneksel Çocuk Oyunları Şenlikleri”  yarışması 

Karabük’te, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı projesi olan ‘Geleneksel Çocuk Oyunları Şenlikleri’ 1. Bölge yarışları Karabük İmamhatip Lisesi Bahçesinde gerçekleştirildi.
Unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarının yeniden yaşatılması, gelecek kuşaklara taşınması, geleneksel oyunları yaşatmak, hayat boyu öğrenme amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı projesi olan ‘Geleneksel Çocuk Oyunları Şenlikleri’ Karabük İmamhatip Lisesinde 120 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirildi.
Coşkuyla başlayan geleneksel çocuk oyunlarında mendil kapmaca, yağ satarım bal satarım ve yakan top oynandı. Renkli görüntülere sahne olan programda çocuklar tüm hünerlerini sergileyerek kıyasıya mücadele etti.
1.Bölgede Şirinevler İlkokulu ‘yağ satarım bal satarım’ ve ‘Mendil Kapmaca’ oyununda birinci, Demirçelik İlkokulu ‘yakan topta’ birinci oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
22222
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
18 Mayıs, 2026 12:17 tarihinde yayınlandı
0

Karabük çarşı merkezinde tepki çeken park

Karabük Çarşı Merkezi’nde sorumsuz bir sürücünün uygunsuz şekilde park ettiği araç nedeniyle trafik adeta durma noktasına geldi. Özellikle yoğun saatlerde yaşanan olay, sürücüler ve vatandaşlar arasında büyük tepkiye neden oldu.

İddiaya göre, dar geçiş noktasına bırakılan araç yüzünden uzun araç kuyrukları oluşurken, birçok sürücü dakikalarca ilerlemekte güçlük çekti. Trafik akışının kilitlenmesi üzerine bölgede zaman zaman gergin anlar yaşandı.

Çevredeki esnaf ve vatandaşlar, şehir merkezinde benzer olayların sık sık yaşandığını belirterek denetimlerin artırılmasını istedi. Vatandaşlar, özellikle çarşı merkezi gibi yoğun bölgelerde sürücülerin daha duyarlı davranması gerektiğini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin